Vodafone İstanbul yarı maratonu ne zaman? 2016

Vodafone Türkiye ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ tarafından düzenlenen koşu maratonu 24 Nisan pazar günü gerçekleştirilecek.

Vodafone İstanbul yarı maratonu ne zaman? 2016
Vodafone İstanbul yarı maratonu ne zaman? 2016
GİRİŞ 19.04.2016 16:52 GÜNCELLEME 19.04.2016 16:52

Vodafone Türkiye ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ iş birliğiyle düzenlenen İstanbul yarı maratonu'nun tanıtım toplantısı yapıldı. Vodafone İstanbul yarı maratonu ne zaman? İstanbul yarı maratonu nerede başlayacak? İstanbul yarı maratonu nerede son bulacak? Detaylar haberimizde.. 

Çırağan sarayında düzenlenen basın toplantısı,Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk'un katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantı da konuşan Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar organizasyonun, yarı maraton, çeyrek maraton, business maraton ve bayrak yarışı kategorilerinde gerçekleştirileceğini söyledi.

VODAFONE İSTANBUL YARI MARATONU NE ZAMAN?

Vodafone Türkiye ve İBB Spor Aş işbirliği ile gerçekleştirilecek maraton 24 Nisan pazar günü yani bu hafta sonu gerçekleştirilecek.

İSTANBUL YARI MARATONU NEREDEN BAŞLAYIP NEREDE SON BULACAK? 

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, 21 kilometrelik parkurda tamamlanacak. Yenikapı Miting Alanı'nda başlayıp Eyüp istikametinden dönüşle yine Yenikapı'da son bulacak.

'Geçen seneye göre yüzde 25 artış var'

Özbayraktar, bu sene yarı maratona katılımın daha fazla olduğunu belirterek şöyle konuştu, "Türk katılımcılarda da geçen seneye göre yüzde 25 bir artış var. Bu artışın bir mesaj verdiğini düşünüyoruz. Biz olimpiyatlara giden yolda çipli koşucuların artmasını planlıyoruz. Bununla beraber biz hem İstanbul Maratonu'na hem de yarı maratona destek veren bazı organizasyonlar yapıyoruz."

Dünya rekortmeni Tadesse ve Kenyalı Komon ilk kez yarışacak

Yarı maratonda bu yıl dünya rekortmeni atletlerin de koşacağını ifade eden Özbayraktar, şunları kaydetti: "21 kilometrede dünya rekortmeni Eritreli Zersenay Tadesse ile 10 ve 15 kilometre dünya rekortmeni Kenyalı Leonard Patrick Komon ilk defa aynı organizasyonda yarışacaklar. Bu çok önemli bir şey. Bizi gerçekten çok heyecanlandırıyor. İstanbul'da dünya rekorunun kırılması bizim hayalimizi süslüyor. Şimdiye kadar bir saatin altında bir derece alınmamıştı İstanbul'da parkurlarında. Bir saatin altında bir derecenin gelebileceğini düşünüyoruz."

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu için bu yıl diğer yıllara göre artış var. Kayıt yaptıranların sayısı 500'ü yabancı olmak üzere 7 bin 500 kişi kayıt yaptırdı. Maratona 55 ülkeden katılım olacak. 

İstanbul Yarı Maratonu'na 40'ı yabancı olmak üzere 50 atlet katılacak.Yarı maraton dünya rekortmeni Eritreli Zersenay Tadesse ile 10 ve 15 kilometre dünya rekortmeni Kenyalı Leonard Patrick Komon'nun yanı sıra Avrupa şampiyonu milli atlet Ali Kaya da yarışta ter dökecek.