Tuncelispor iki yabancı transfer etti

Kısa bir süre önce kuruluşunu gerçekleştiren Tunceli Spor Kulübü, kadrosuna aldığı iki Nijeryalı oyuncu ile üçüncü lige çıkma yolunda önemli bir adım attı.

Tuncelispor iki yabancı transfer etti
Tuncelispor iki yabancı transfer etti
GİRİŞ 07.09.2006 13:36 GÜNCELLEME 07.09.2006 13:36

Futbol kulübü olmayan birkaç ilden biri olan Tunceli, Tunceli Spor Kulübü'nün kurulmasının ardından 3. lige çıkmak için transfer çalışmalarına hız verdi ve kadrosuna iki Nijeryalı oyuncu katmayı başardı.

Amatör Ligde mücadele edecek olan Tunceli Spor'un iki Nijeryalı oyuncuyu transfer etmesinin ardından vatandaşların da futbola olan ilgisinde önemli artış oldu.

Tunceli Atatürk Stadyumu'nda antrenmanlara başlayan Tunceli Spor Kulübü'nün çalıştırıcısı Fırat Başaran, iki Nijeryalı oyuncuyla kadrolarının daha da güçlendiğini belirtti.

Başaran, 'İyi bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Grupların zor olduğunu bildiğimiz için Nijerya'dan iki futbolcu aldık. Biri santrafor biri orta sahada oynuyor. Çok iyi oyuncular. Bizim hedefimiz 3. lige çıkmak' dedi.

Tunceli Spor Kulübü Başkanı Erdal Korkmaz da Nijeryalıların takıma alınmasının futbola olan ilgiyi arttırdığını düşünüyor.

Kulüp Başkanı Korkmaz, 'Nijeryalıları kadromuzda düşünüyoruz. İlgiden memnunuz. Nijeryalılara büyük ilgi var' diye konuştu.

Nijeryalı Oyuncular da gördükleri ilgiden ve Tunceli'den son derece memnun kaldıklarını ifade ediyorlar. Oyunculardan Johany Elmemelem, 'Tunceli'yi çok sevdim. İnşallah şampiyon oluruz' diye ifade ediyor duygularını.

Rachid Adebayo ise, 'Tunceli Spor'a 4 gün önce geldim. Kaptan çok iyi insan. Hoca iyi. İnşallah Tunceli şampiyon olur ve 3. lige çıkar' şeklinde konuşuyor.

Nijeryalılarla çok çabuk kaynaştıklarını belirten takım arkadaşı Özkan Aslan ise, 'Değişik illerden gelen çok arkadaşımız var. Herkes de Tunceli Spor'un başarısı için geldi. Özellikle Nijerya'dan gelen iki arkadaşımız var. Elbirliğiyle bu takımı 3. lige çıkaracağız' dedi.

Tuncelispor'a alınan iki Nijeryalı oyuncu futbol meraklısı minik Tuncelililerin de ilgi odağı oldu. Antrenmanları izleyen minikler Nijeryalılara tezahüratta bulunmaktan geri kalmıyorlar.

Renkleri Yeşil - beyaz olacak Tunceli Spor Kulübü'nün 3. Lig'e çıkması için yöneticiler, tüm Tuncelililerin yardım ve desteklerini beklediklerini ifade ediyorlar.


(Cihan)