Somalili sığınmacının idolü Arda Turan

Önce ülkesi Somali, daha sonra da sığındıkları Suriye'de iç savaşın acı yüzünü gören Hüseyin Cilali'nin tek hayali Arda Turan gibi olmak.

Somalili sığınmacının idolü Arda Turan
Somalili sığınmacının idolü Arda Turan
GİRİŞ 17.02.2016 10:41 GÜNCELLEME 17.02.2016 11:51

Önce ülkesi Somali, daha sonra da sığındıkları Suriye'de iç savaşın acı yüzünü gören 14 yaşındaki Hüseyin Cilali, bir yandan Türkiye'de kurdukları yeni hayata alışmaya çalışıyor diğer yandan da örnek aldığı Barcelona formasını giyen Arda Turan gibi futbolcu olmak için ter döküyor.

Somalili Hüseyin Cilali, ülkesindeki iç savaş nedeniyle 3 yaşındayken 2005'te ailesiyle Suriye'ye göç etti. Cilali ve ailesi, yerleştikleri yeni topraklarda da iç savaşın patlaması üzerine ikinci kez yollara düştü ve Türkiye'ye geçti.

Balıkesir'e yerleşen Cilali ailesi, aradıkları huzur ve mutluluğu buldukları Türkiye'de yeni bir yaşam kurdu. Ülkesi ve Suriye'deki güç koşullar nedeniyle çok sevdiği futbolla ilgilenemeyen Hüseyin de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde haftada 3 gün antrenmanlara çıkmaya başladı.

Hüseyin Cilali, 11 yaşına kadar çocukluğunun hep savaş bölgelerinde geçtiğini söyledi.

Özellikle Suriye'de çok zor dönemler yaşadıklarını vurgulayan Cilali, "Sokaklara çıkamadık, ekmek alamadık, yemek yoktu, aç kaldık. Futbolu çok seviyorum ama sokaklarda oynayamıyorduk. Daha sonra annem, babam ve 3 kardeşimle Türkiye'ye geldik" dedi.

Cilali, ailesiyle 3 yıldır Balıkesir'de yaşadıklarını, kardeşleriyle okula gittiğini ifade etti.

Sıkıntılı günlerin ardından aradıkları huzur ve mutluluğu bu kentte bulduklarını dile getiren Cilali, şunları kaydetti:

"Burası çok güzel. Futbol oynamaya da başladım. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslara devam ediyorum. Daha önce hep sokakta oynuyordum, şimdi burada sahada oynuyoruz. Top oynamayı çok seviyorum. Türkiye'de Galatasaray'ı tutuyorum ve tek hayalim Arda Turan gibi futbol oynamak. Burada arkadaşlar bana iyi davranıyor. Beraber oynayıp çok güzel zamanlar geçiriyoruz. Futbol sayesinde birçok arkadaşım oldu."

"İnşallah Hüseyin iyi noktalara gelecek"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü futbol antrenörlerinden Ferhat Arı da iyi futbol oynayan Hüseyin'in kendisini geliştirmesi için yardımcı olduklarını anlattı.

Cilali'nin, antrenmanları hiç aksatmadığını kaydeden Arı, "Hüseyin aramıza yeni katıldı. Buradaki ortama entegre etmeye çalışıyoruz. Savaştan kaçmış bir insana yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hüseyin'in bir amacı var, futbolcu olmak. Biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Eğitimler iyi gidiyor. İnşallah Hüseyin iyi noktalara gelecek" diye konuştu.