Hasan Kabze: Cordoba'ya haksızlık yapıldı
Galatasaray'da, Beşiktaş maçının son saniyelerinde attığı gol ile takımının şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Hasan Kabze, bu maçtan sonra siyah-beyazlı ekibin kalecisi Cordoba'ya büyük haksızlık yapıldığını söyledi.

Lig TV'de yayınlanan bir programa takım arkadaşı Ergün ile birlikte konuk olarak katılan Hasan Kabze, derbi maç sonrasında Cordoba'ya yapılanların çok büyük haksızlık olduğunu anlatarak, "Sonuçta Cordoba bu şekilde topu oyuna sokup bir çok kere takımına gol attırdı. Top benim önüme düşüp, ben de boş kaleye vurmadım. Bu yaşananlar benim adıma çok üzücüydü" dedi.
Geçen sezon son anda kaybettikleri şampiyonluğu bu sezon çok istediklerini anlatan Hasan, "Takımda herkes birlik oldu. Bunu sezon başından sonuna kadar yaşadık. Takım olarak elimizden geleni yapmak için çalıştık. Çok zorluklar çektik ama benim üzüldüğüm tek şey Fenerbahçe'ye yenilmekti. Bu maçtan sonra bazı şeylerin koptuğunu düşünmüştüm, ancak yarışın devam ettiğini de biliyordum" ifadesini kullandı.
"Şans eseri şampiyon olmadık" diyen Hasan Kabze, "Her maçımızı, olumsuz bir şey olmadan, şaibeye yer vermeden kazandığımıza inanıyorum. Biz bu şampiyonluğu hak ettik. Bundan sonraki sezonlarda da şampiyon olmak için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız" diye konuştu.
ERGÜN: "GERETS İLE SORUNLAR OLABİLİR"
Ergün ise teknik direktörleri Erik Gerets ile ilgili bir soru üzerine, "Aile içinde bir takım problemler olur. Bizde de bazı futbolcularla hocamızın sorunu oldu ama halledildi" dedi.
İnsanların ailelerinde de bu tür sorunların olabildiğine dikkat çeken Ergün, şöyle konuştu:
"Biz de bir aileyiz. Problemler oldu, bunlar aile içinde eritilip yok edildi. Bizim hatalarımız olduğu gibi, hocamızın da hataları oldu. Bunlar medyada yer aldı. O da hatalarını kabullendi, neticede şampiyon bir takımın hocası. Galatasaray'a hizmet etmiş kişilere hep saygı duyarım." Ergün, taraftarların sezon boyunca tribünlerin yarısını doldurduğunu belirterek, "Onlar bizim için itici güç, bizi sürekli desteklemesini istiyoruz. Taraftarlarımıza bir çok başarılara alıştırdık. Bir takım beklentiye geçtiler. Başarısız bir dönem geçirince böyle tepkiler almak normal" ifadesini kullandı.
Yabancıların kulübe bu kadar uyum sağlamasının inanılmaz birşey olduğunu anlatan Ergün, "Sanki seçilmiş hepsi. Bu Galatasaray'ın suyunda var. Bundan sonra gelecek futbolcuların ve özellikle gençlerin işi zor. Bu başarının üstüne çıkılması gerekir. Yeni gelecek gençlerin büyük baskı altında kalacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Ergün Penbe, iki sene daha futbol oynamak istediğini de vurgularken, "Kovulmadığım sürece bir yere gitmeyeceğim" dedi.
Sergen ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Ergün, Sergen'in futbolculuğunu tartışmaya gerek olmadığını ve gönlünden bu oyuncunun futbola devam etmesinin geçtiğini sözlerine ekledi.