İsmail Güzel de Avrupa Şampiyonu

53. Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda, 120 kiloda İsmail Güzel, finalde Finlandiyalı rakibi Juha Ahokas'ı yenerek Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

İsmail Güzel de Avrupa Şampiyonu
İsmail Güzel de Avrupa Şampiyonu
GİRİŞ 28.04.2006 19:45 GÜNCELLEME 28.04.2006 19:45

53. Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası'nın üçüncü gününde mindere çıkan 120 kilo güreşçimiz İsmail Güzel Finlandiyalı rakibini 1. periyotta tuşla yenerek Avrupa şampiyonu oldu. Grekoromen Güreş Milli Takımımız şampiyonayı 2 altın ve 3 bronz madalya ile tamamladı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da devam eden şampiyonanın 3. gününde mindere çıkan 120 kiloda mücadele eden güreşçimiz İsmail Güzel sabah seansında ilk turu bay geçti. İkinci turda Litvanyalı Mizgaitis Mindaugas'ı 2 - 0'la, 3. turda Belarus Sergei Artsiukmin'i 2 - 1 yenerek yarı finale kaldı.

İsmail Güzel akşam seansında yarı finalde Ukraynalı rakibi Oleg Chernetskyy ile karşılaştı. Rakibi karşısında üstün bir güreş çıkaran Güzel, rakibine puan bile vermedi ve ilk periyodu 5 - 0, 2. periyodu ise 10 - 0 teknik üstünlükle önde kapattı. Müsabakayı da 2 - 0 alarak finale kaldı.

Final müsabakasında, Finlandiyalı rakibi Juha Ahokas'la altın mücadelesi veren İsmail Güzel, 2003 Avrupa şampiyonu rakibini tuşla yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

Güzel'in Finli rakibiyle yaptığı mücadelenin 1. periyodunda 1. dakika puansız geçildi. Kura atışını Finli kazandı, künde atışını yapamadı ama minder dışına taşan Güzel, rakibine 1 puan verdi. İkinci künde atışını güreşçimiz yaptı. Rakibini aldı, kaldırıp kündeyi attı önce 3 puanı aldı. Sonra da rakibini köprüde tutarak tuşladı. İsmail Güzel tuşla kazandığı müsabakadan sonra altın madalyanın sahibi oldu.


- ŞEREF EROĞLU VE NAZMİ AVLUCA BRONZ ALDI -


Bu arada altın madalya beklediğimiz Şeref Eroğlu ve Nazmi Avluca ise şampiyonayı Bronz madalya ile kapattılar.

66 kiloda Şeref Eroğlu, sabah seansında Ermeni Vahram Hunanyan'ı 2-1, Bulgar Nikolay Gergov'u da aynı sonuçla 2-1 yendikten sonra çeyrek finalde Macar Tamas Lorincz'e 2-1 yenilerek altın madalya şansını kaçırdı. Eroğlu, Macar güreşçinin finale çıkmasıyla repesajda mücadele etme şansını yakaladı. Eroğlu, önce İtalyan Tiziano Corriga'yı 2-0, ardından da bronz madalya mücadelesinde Polonyalı Sylvester Charzevski'yi 2-1 yenerek Avrupa 3. oldu.

84 kiloda da Nazmi Avluca bronz madalya aldı. Avluca, sabah seansında Polonyalı Artur Michalkiewızyk'e 2-1 yenildi. Avluca, repesaj müsabakalarında ise başarılı bir performans göstererek, İtalyan Andrea Mınguzzi'yi 2-0, Rus güreşci Alexey Mishine'yi 2-1 yenerek bronz madalya müsabakasına çıktı. Avluca, Belarus Viachaslav Makaranka ile yaptığı bronz mücadelesini ise 2-0 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

55 kiloda Bayram Özdemir ise 5. oldu.