Daniel Opare kimdir, Beşiktaş transfer
Beşiktaş, sağ bek arayışlarına son noktayı koydu! Beşiktaş, Porto'dan Daniel Opare ile el sıkıştı. Peki Daniel Opare kimdir?
Opare resmen Beşiktaş'ta! İşte alacağı ücret! Beşiktaş Daniel Opare'yi kiraladığını borsaya bildirdi. Oyuncuya 312 bin euro para ödenecek.
Sezon başından bu yana yabancı bir sağ bek arayışında olan siyah-beyazlılar Porto'dan Daniel Opare ile el sıkıştı. 24 yaşındaki Ganalı futbolcu ile her konuda anlaşan yönetim kurulu, Porto'ya resmi teklifini yaptı.
Opare'yi sezon sonuna kadar kiralamak isteyen Beşiktaş, Portekiz ekibinin onay vermesi durumunda transferi gerçekleştirecek. Opare, sağlık kontrolü için bugün İstanbul'a gelecek.
Belçika'nın Standard Liege takımından 3.5 milyon Euro bonservis bedeli ile sezon başında Porto'ya transfer olan Opare, bu sezon Portekiz ekibinin sadece rezerv takımında forma giyebildi. Standard Liege'de son 4 sezonda gösterdiği olumlu performans nedeniyle Porto'nun yatırım yaptığı 24 yaşındaki sağ bek, Gana Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda ABD maçında oynadı.
Transferin gerçekleşmesi halinde Opare, Beşiktaş'ın Antalya kampına katılacak.

Beşiktaş'ın yeni transferi Daniel Opare kimdir
Tam adı Daniel Tawiah Opare olan futbolcu, 1990 doğumlu ve Gana milli takımında sağ bek mevkinde oynuyor. Daniel Opare, Futbol hayatına amatör olarak 2001 yılında Volta Academy başlamış, 2006’de Ashanti Gold’un altyapısına transfer olmuş ve bu takımda profesyonel olmuş. 2008 yılında Real Madrid’in rezerv olan Real Madrid Castilla transfer oldu. iki sezon Real Madrid Castilla forma giyen Opera fazla forma şansı bulamadı ve takımdan ayrıldı.
2010 yılından Real Madrid’in rezerv takımı olan Real Madrid Castilla’den Belçika’nın Standard Liège takımına transfer oldu. 4 sezon Belçika da forma giyen Opera, buradaki başarısı ile adını duyurdu.
Belçika’nın Standard Liège takımından 3.5 milyon Euro bonservis bedeli ile sezon başında Porto’ya transfer olan Opare, ilk sezonunda Portekiz ekibinin sadece rezerv takımında forma giyebildi. Standard Liège’de son 4 sezonda gösterdiği olumlu performans nedeniyle Porto’nun yatırım yaptığı 24 yaşındaki sağ bek, Gana Milli Takımı ile Dünya Kupası’nda ABD maçında oynadı.
2014-15 sezonunun devre arasında Beşiktaş tarafından transfer etmek için İstanbul’a davet edildi. Daniel Tawiah Opare 20 Ocak 2014 tarihinde sağlık kontrolü için İstanbul’a geliyor. Kiralık olarak siyah beyazlı formayı giyecek olan Ganalı yıldız 24 yaşında.
Gana Milli Takımı ile 2012 Afrika Uluslar Kupası ve 2014 Dünya Kupası kadrolarında yer aldı. 2014 Dünya Kupası’nda ABD Millî takımına karşı forma giydi.