Erzurumspor'a gurbetçi hoca

Erzurumspor, bir süre önce istifa eden teknik direktör Bülent Topuzoğlu'nun yerine Almanya'dan gurbetçi teknik direktör getiriyor.

Erzurumspor'a gurbetçi hoca
Erzurumspor'a gurbetçi hoca
GİRİŞ 23.11.2005 17:34 GÜNCELLEME 23.11.2005 17:34

Erzurumspor, bir süre önce istifa eden teknik direktör Bülent Topuzoğlu'nun yerine Almanya'dan gurbetçi teknik direktör getiriyor. Mavi-beyazlı yöneticilerin, Hamburg SV'de yardımcı antrenörlük yapan Atilla Türköz ile prensip anlaşmasına vardığı öğrenildi.
Gurbetçi işadamlarının desteğini arkasına alan Erzurumspor, teknik direktör ve futbolcu arayışlarını burada da hızlı bir şekilde sürdürüyor. Önceki gün Ankara'ya giden ve bugünde Almanya'ya geçen Erzurumspor Kulübü Başkanı Tevfik Özel, teknik direktörlük için düşünülen bazı isimlerden ya aşırı fiyat istediklerinden dolayı ya da klasman garantisi vermemesi üzerine gözünü Almanya'ya çevirdi.

Almanya'da yaşayan Erzurumlular ile dirsek temasa geçen Özel, futbol bilgisine güvendiği gurbetçilerden hem teknik idrektör hem de futbolcu aramalarını istedi. Bunun üzerine Almanya'da yaşayan bazı menejerler ile Erzurumlu iş adamlarının kendisine teknik direktör olarak Hamburg SV'de yardımcı antrenörlük yapan Atilla Türköz'ü önerdiğini söyleyen Özel, prensip anlaşmasına varılan gurbetçi hoca ile masaya oturmak üzere bu ülkeye gitti.

Sezon başında Aydınspor'un da gündeminde olan Atilla Türköz'ün aslen Denizli'li olduğu öğrenildi. Yıllardır Hamburg SV'de yardımcı antrenörlük yapan Türköz'le maddi konuda da anlaşılması halinde Türköz'ün hafta sonu Ankara'da oynanacak olan Demirspor maçını izlemesi bekleniyor.

Bu arada, Almanya'daki futbolcu arayışlarının da sürdüğünü açıklayan Erzurumspor Kulübü Basın Sözcüsü Ayhan Yürekseven, hali hazırda 14 tane gudbetçi futbolcu ile prensip anlaşmasına varıldığını bildirdi. Ayrıca, Fillandiya'da da bulunun 2 gurbetçi futbolcunun da izlenmeye alındığını açıklayan Yürekseven, gurbetçi futbolcuların devre arası kampına alınacağını ve yeni teknik direktör beğendiği isimlere toplu imza attıracaklarını açıkladı.