Sistem kurban istiyor, gidiyorum

Fenerbahçe'nin Konya'da kazandığı maç, çok konuşulacak. Anelka'nın golü, hakemlerin oyunun kaderini etkilemesi... Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yaşananlara isyan etti.

Sistem kurban istiyor, gidiyorum
Sistem kurban istiyor, gidiyorum
GİRİŞ 02.10.2005 08:11 GÜNCELLEME 02.10.2005 08:11

Konyaspor'un hocası Aykut Kocaman maç sonrası oyuncularıyla yaptığı toplantıda, 'Madem sistem böyle işliyor ve bir kurban istiyor, şu andan itibaren teknik direktörlüğü bırakıyorum' diyerek herkesi şoke etti

Türk futbolunun en ilkeli, en saygın teknik adamlarından biri olan Konyaspor'un hocası Aykut Kocaman, yaşananlara isyan ederek maç sonrası şok bir şekilde teknik direktörlüğü bıraktığını açıkladı. Maç sırasında saha içinde yaşanan olayların büyümemesi için büyük çaba harcayan Kocaman, karşılaşmanın ardından futbolcularıyla bir toplantı yaptı. Tecrübeli hoca, 'Arkadaşlar artık bu sistemden, bu düzenden bıktım. Bu sistem, bu düzen düzelmek için bir kurban istiyor. Dayanacak gücüm kalmadı ve teknik direktörlük hayatımı bu maçla birlikte noktaladım' dedi.
Aykut Kocaman'ın bu sözleri Konyasporlu futbolcuları adeta şoke etti. Yeşil - Beyazlı oyuncular, gözyaşları içinde hocalarını kararından vazgeçirmek için çaba harcadı ancak Kocaman, 'Kararım kesindir. Lütfen ısrar etmeyin' diyerek geri adım atmayacağını söyledi. Konyalı futbolcular, Aykut Kocaman'ın ikna edilememesi halinde, çarşamba günü antrenmana çıkmayacaklarını yönetime bildirdi.

Volkan kızdırdı

Fenerbahçe'nin dördüncü golü sonrası kaleci Volkan'ın orta sahaya kadar koşarak gol sevinci yaşayan arkadaşlarının üzerine atlaması, ev sahibi takım futbolcularını çileden çıkardı. İki takım oyuncuları arasında sert tartışmalar yaşandı. Yeşil - Beyazlı futbolcular, bitiş düdüğünün ardından hakem Özgüç Türkalp'in üzerine koşup, büyük tepki gösterdi. Hakem ve yardımcıları polisin kurduğu etten duvar arasında güçlükle soyunma odasına gitti. Stat dışında toplanan bir grup Yeşil - Beyazlı taraftar, hakemi protesto ederken, atılan taşlarla Fenerbahçe soyunma odasının bir camı kırıldı.

Fenerbahçeli futbolcular otobüse binerken, Konyalı bir taraftarın Volkan'a küfür etmesi ortamı bir kez daha gerdi. Kapıdan dönen genç kaleci, öfkeli bir şekilde taraftarların üzerine yürüdü. Araya giren takım arkadaşları, Volkan'ı güçlükle otobüse bindirdi.

'Kara bir leke'

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan sert açıklamalar yaptı. Şan, 'Anelka çok açık şekilde kalecimize eliyle müdahale etti. Fakat hakem, milyonların gözü önünde yapılan bu faule rağmen inanılmaz bir şekilde gol kararı verdi. Bu maç kara bir leke olarak Türk futbol tarihine geçmiştir. Mimarlarını tebrik ediyorum!' diye konuştu.

Ceyhun'un öfkesi

Konyasporlu Ceyhun, hakem Özgüç Türkalp'e öfke kustu. Tecrübeli oyuncu, 'Ayıptır. Hakem ilk golde filmi kopardı. Maçın çözülmesine yol açtı. Bana niye direkt kırmızı çıkardığını anlayamadım. Küfür etmedim. Sadece 'Bu ne terbiyesizlik. Maçın içine ettin' dedim. Maçı Fenerbahçe'ye verdi' diye konuştu.

Lig TV'ye tepki

Karşılaşma sonrası saha içinde yaşananları izlemek isteyen televizyon seyircisi, Lig TV'de reklam görüntülerine takıldı. Görüntüyü orta sahaya odaklayan ve reklam veren yayıncı kuruluş, seyircilerin büyük tepkisini aldı.

Schalke güldü

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde 19 Ekim'de karşılaşacağı Schalke dün Bundesliga'da oynadığı maçta E.Frankfurt'u deplasmanda 1-0 yendi. Mavi - Beyazlılar'ı 3 puana götüren golü 64. dakikada Danimarkalı Larsen attı. İkinci devrenin başında Bajramovic'in yerine oyuna giren Hamit Altıntop bir sarı kart gördü. (Mehmet Demirkol / Milliyet)