2020 olimpiyatlarını kaç oyla kaybettik?

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te yapılan oylamada 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na evsahipliği yapacak Tokyo finalde 60, İstanbul ise 36 oy aldı.

2020 olimpiyatlarını kaç oyla kaybettik?
2020 olimpiyatlarını kaç oyla kaybettik?
GİRİŞ 08.09.2013 08:37 GÜNCELLEME 08.09.2013 11:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) verdiği bilgiye göre, finalde Tokyo 96 oyun 60'ını alarak 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na evsahipliği yapma hakkı kazandı. İstanbul ise 36 oyda kaldı.

İlk tur oylamasında ise Tokyo'nun, 94 oyun 42'sini alarak finale kaldığı bildirildi. İlk tur oylamasında Madrid ile İstanbul 26'şar oy almış ve bu iki şehir arasında yeni bir oylama daha yapılmıştı. Finale kalacak son aday şehrin belirleneceği iki aday arasındaki oylamada ise İstanbul'un 49, Madrid'in ise 45 oy aldığı kaydedildi.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 3
  • Mütebessim 10 yıl önce Şikayet Et
    Resmen böcek gibi ezildik. Zaten ik turda belli olmuşmuş meğer.. Tokyo gibi güçlü bir rakip olmasa belki ümitli olabilirdik. Ama Tokyo ile İstanbul kıyas bile kabul etmez. Hiçbir açıdan. Aşağıda, Ahmet Gül Bey'in verdiği örnek (Sultan Ahmet meydanındaki haydut satıcılar, turist tacizcileri, vs), olimpiyatların bize verilmemesi için yeter de artar bile. Daha kırk fırın ekmek yememiz lazım. Şehirlerimiz hala, gelişmiş ülkelerin çok çok çok gerisindeyiz. Yurt dışına çıkmamış, Avrupa görmemişler çok geliştiğimiz zehabına kapılabilirler, ama malesef öyle değil.
    Cevapla
  • EYYÜPKESEBİR 10 yıl önce Şikayet Et
    olimpiyatlar. ben üzülmemeliyiz çünkü 2018 hz mehdin olimpiyatlarına herkez istanbula akacak
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki çok üzüldüm, fakat sultanAhmet meydanındaki haydut satıcılar oldukça ?. ve daha bir çok semtimizde bu tipleri disipline sokmadan olmaz bu iş !
    Cevapla