Demirkol: Ezeli rakipler Selçuk İnan'ı kapar!

Spor yazarı Mehmet Demirkol, Ntvspor'daki Spor Servisi programında gündemi değerlendirdi.

Demirkol: Ezeli rakipler Selçuk İnan'ı kapar!
Demirkol: Ezeli rakipler Selçuk İnan'ı kapar!
GİRİŞ 12.11.2015 12:27 GÜNCELLEME 12.11.2015 12:27

Demirkol'un değerlendirmeleri şu şekilde: 

Şota Arveladze'nin görevine son verilmesi...

3 Temmuz Fenerbahçe'den çok Trabzonspor'u etkiledi. Oyuncuların rollerinin değişimi, Onur Kıvrak'ın durumu... 6 teknik direktörden bahsediyoruz. Geçen sezonki kadro baya parlak bir kadroydu. Bu sezonki de ondan farklı değil. Burada sorun psikolojik. Bundan kurtulmak lazım. Fenerbahçe de bunu zaman zaman yaşıyor ama Trabzonspor'un iliklerine işlemiş. Bunu söylediğim zaman 'Bana ne biçim konuşuyorsun' diyorlar. 'Adalet arıyoruz' diyorlar. Tamam ama bu başka bir şey. 

Arçil - Faruk Özak yemeği

Şota-Arçil ikilisi Faruk özak döneminde transfer oldular. Dolayısıyla bir ilişki söz konusu. Yemek yemek böyle bir şeye yol açmaz. Açmamalı. Bana mantıklı gelmiyor. Zaten Şota da yemekte yokmuş. Ama Şota'nın gönderilmesi beklenmedik bir olay değil. Bu tür değişiklikler devre arasında ya da milli takım arasında olur. Ben yemekle alakalı olduğunu düşünmüyorum. 'Niye maçtan sonra yollamadın?' denmez burada... Oturulmuş konuşulmuştur. Faruk Özak bakanlık yapmış, Trabzon'da ağırlığı olan bir insan... Böyle bir yemekten dolayı Trabzonspor başkanı böyle bir karar vermez. 

Onur - Şota gerginliği

Olay oldu, Onur şehri sakinleştirmeye çıktı. Çünkü onlara bu roller verildi. Onur benim en beğendiğim kaleci. Ama oyununa dön sen... 3 Temmuz döneminde roller verildi futbolculara... Ben hep söylüyorum 3 Temmuz olmasaydı Hacıosmanoğlu başkan olamazdı. Ama oyuncuyu bunun içine sokma. Bir sezon için 25 sezonu da çöpe atma. Santrfor almaya gidiyorlar, anlaşmışlar sonra başka bir santrforu daha alıyorlar. Gerek yokken iki tane... Anormal paralar harcıyorlar. Sonra maaşlar ödenemiyor. Türkiye'nin en büyük futbolcu tarlasından bahsediyoruz. Trabzon ve çevresi... 

Şota geldiği zaman da söyledi, 'Gidilir buradan' dedi. Tekrar edeyim bu karanlık bir tablo ama bir günde değiştirirsin. 3 senede de her şeyi düzeltirsin.

Antalyaspor'un Pirlo harekâtı...

Pirlo 52 yaşında gelse itiraz etmem. Eto'o da antrenmana gelmiyormuş abzen, seyahatlere gidiyormuş Afrika'ya... Yardım kampanyalarına katılıyor. Ama oyununa devam ediyor. Van Persie'ye kim itiraz edebilir? Ama sen 'Gelecek ne olacak? Sistem ne olacak?' dersen bu başka konu...

Jason Denayer: Neden garanti verdiniz? 

İstenen bir adamdı onun için... Marsilya da istiyordu. O da tabii ki önem veriyor. Belçika EURO 2016 favorilerinden çünkü... Bence şampiyon da olamayacak büyük konuşmayayım ama... 

Selçuk İnan'ın sözleşmesi... (Kur farkları)

Selçuk gitsin mi? Gitmesin... İyi futbolcunun yerlisi yabancısı olmaz. Aslan besliyorsan yediğine bakmayacaksın. Muslera kaç para alıyor? Melo senelerce kaç para aldı? Selçuk Türk olduğu için mi oynuyor? Bolivyalı olsaydı oynamayacak mıydı? Kaleye top atamıyordun, vurdu bitirdi işi... Ne diyecekti Selçuk? 'Sayın başkan bana para vermeyin, diğer arkadaşlara verin' mi diyecekti? Bu ülkenin sorunu müsriflik. Tamam yerli oyuncuya çok para veriyoruz. İçeride 3 milyon alıyor, 'dışarıda alamaz' deniyor ki Selçuk alır. Ama Sabri burada 1.6 milyon euro alıyor. Dışarıda bu maaş 600 bine düşer. Tersini düşünelim o zaman. Melo Inter'de 2 milyon euro alıyor. Burada neden 4.5 veriyorsun o zaman? Selçuk'u gönder, kapıdan çıktığı anda ezeli rakiplerinizden biri kapar.

Şenol Güneş kimi kastetti?

Kim bu kaptan? Pendik - Yalova vapurunun kaptanı değil herhalde... Hocanın bu topa girmemesi daha iyiydi. O kendi bilir tabii ama iki isim var. Üçüncü bir isim yok. Serdar Aziz de Volkan Şen de 'Biz değiliz' diyor, konu uzuyor.

Fenerbahçe'nin temposu...

Ozan, Volkan ve Fernandao sahada oldu mu, Fenerbahçe iş yapıyor. Olay bu. Aslında son iki maçta son 20 dakikada Fenerbahçe kötü değildi. Buna katılmıyorum. Takımın sezon başı farklı bir çalışma yaptığı ortadaydı. Bunu Pereira da söyledi zaten. Şampiyonlar Ligi için kuvvet anttrenmanı yapmadıklarını söyledi. Sezon içinde, bu kadar sıkışık takvimde yükleme çalışması yapılmaz bildiğim kadarıyla... Bu yüzden yöntem değişikliğine gideceğini zannetmiyorum. 

Deivid de Souza iddiası... 

Bunu bence bekleyelim. Pazartesi konuşalım. Deivid Fenerbahçe'yi tanımıyor ki... Kaç yıl önce ayrıldı? Onun bildiği Fenerbahçe değil bu. Fenerbahçe'de çok yerli antrenör var. Pereira'yı yönlendirecek bir isim lazım mı? Madem o kadar yön verecek o zaman o teknik direktör olsun... Zaten bazıları vardır, dinler yine kendi bildiğini yapar, bazıları ise sana 'beni niye uyarmadın?' diye sorar. Pereira hangisi bilmiyoruz ki... 

Alex de Souza'nın 'İçkiye başladım' açıklaması

O dönem onun için bir yol ayrımıydı... 2002 kadrosuna girmek kolay değildi. Çok yıldız vardı. Alex için depresif bir dönemdi.