'O forvet G.Saray'da oynasa...'

Ünlü spor yorumcularından Rıdvan Dilmen, %100 Futbol programında 4-3 biten Çaykur Rizespor-Galatasaray maçını değerlendirdi.

'O forvet G.Saray'da oynasa...'
'O forvet G.Saray'da oynasa...'
GİRİŞ 07.11.2015 23:45 GÜNCELLEME 07.11.2015 23:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rıdvan Dilmen, 4-3 biten Çaykur Rizespor-Galatasaray maçını değerlendirdi. Rıdvan Dilmen, "Kweuke Galatasaray'da oynasa Mario Gomez kadar gol atar" dedi.

Rıdvan Dilmen'in değerlendirmeleri şöyle:

"Bugün Rizespor, Hikmet Karaman'a rağmen kazandı. Hikmet Karaman benim kurs arkadaşım. En önemli teknik adamlardan bir tanesi. Büyük takımları hak eden bir teknik adam. Ama oyunun sonlarına doğru, antrenör olmana gerek olmayan oyuncu değişiklikleri olur. Hakemin Umut'a gösterdiği ilk kart yanlış karttı. Maçı seyrediyorum. Galatasaray bir rotasyon yapmalıydı. Hakan Balta'da özellikle. Çok yıpranmıştı. Selçuk da bir yerde fire verecekti. Hikmet Karaman son 5 gün boyunca takımının beynini, taktiksel olarak karıştırmış. Galatasaray'a rahat rahat şut ve pas imkanı tanıyorlar."

''HAMZA HOCA 2-3 ROTASYON YAPMALIYDI''

"Galatasaray 1-0'a kadar Florya'da bir antrenman maçı yapıyor gibiydi. Hamza Hoca büyük ihtimalle Emre'yi sokacaktı ama Semih sakatlandı. Artılarla eksiklerle masaya yatırılması gereken bir maç. Kadrolara bakıyoruz, bu maçta gol olmama ihtimali yoktu. Hamza Hoca 2-3 rotasyon yapmalıydı. Beşiktaş'ı da bekliyor aynı tehlike. Yoğun bir tempoyla oynuyorsunuz. Umut'un atılması, Galatasaray'ın öne geçmesi Hikmet Karaman'ı antrenörlüğe götürdü. Bugün formsuzdu, kötü antrenörlük yaptı ama kazandı. Onu çok severim ama bana kızmasın. Chedjou bence Türkiye'nin en iyi stoperi ama kötüsü de hiç çekilmiyor. Galatasaray kadrosunun gol yemememe şansı yoktu. İki kısa bekle oynamak çok zor iştir. Üst düzey takımlar iki tane 1,70'lik bekle oynamazlar. Avrupa'nın en önemli kulüpleri uzun beklerle oynar. Sabri'yi de dinlendirmesi lazımdı. Denayer ile başla."

''RİZESPOR HİÇBİR ŞEY YAPMADIĞI MAÇTA 4 GOL ATTI''

"Galatasaray maçı 2-1'den 3-2'ye getirdikten sonra Rizespor havlu atmak üzereydi. Hiçbir şey yapmadıkları maçta 4 tane gol attılar. Rize takımı daha verimli olduğu maçları kazanamamıştı ama futbol böyle bir oyun. Muslera çok vasat bir günündeydi. Sabri kötüydü, Olcan iyiydi. İki stoper de kötü oynadı. Jose tempo veremiyor oyuna. Sneijder'i beğendim. Burak hiç yok, muhakkak toparlamalı kendini. Fiziki kalitesi kötüye gidiyor. Yasin iyi niyetli ama etkisiz."

''KWEUKE GALATASARAY'DA OYNASA MARİO GOMEZ KADAR GOL ATAR''

"Kweuke'nin Galatasaray'da oynadığını düşün, Mario Gomez kadar gol atar. Anadolu kulüpleri dersini daha fazla çalışır. Hikmet Hoca'nın bu kez abarttığını düşündüm. Geriye belli bir yere kadar çekileceksiniz. Biraz daha önde karşılamalıydı. Sadece savunarak büyük takımı yenemezsiniz. Rakipleri kazanınca puan farkı ciddi olacak. Galatasaray dikkat etmeli. Her şey güllük gülistanlık görünmüyor. İyi oynarken kaybedince bir sorun var demektir. Allah'tan milli maç arası var. Rotasyon konusunda Hamza Hoca'yı eleştirebilirim."

''FENERBAHÇE GALATASARAY'DAN DAHA İYİ GÖMÜLÜYOR''

"Çok eleştirilen Fenerbahçe defansa iyi gömülüyor. Galatasaray bunu da geliştirmeli. Bu iki tane kısa bekle gömülemezsin. Bunu yapmak için fizik yeterli değil. Sabri kafaya çıksa maksimum rakibinin göbeğine vurur. Son 10 dakikada Rizespor ofansının boy ortalamasına bak. Psikolojik şartlar, biraz da Rize'nin oyunu riske etmesi; bu risk yaradı. Sneijder geldi geriden top aldı. Hem 2-1 geridesiniz hem topa sahipsiniz, bu Sneijder sayesindeydi. Podolski çok iyiydi. Kolay Podolski olunmuyor. Ya tekte ya 2.'de topa vuruyor. Kisi de ip gibi gitti. Deniyorlar sürekli. Podolski'nin bu tip gollerini göreceğiz sürekli."

YORUMLAR 2
  • samii 8 yıl önce Şikayet Et
    her maç 5 gol atması mı lazım bir takımın maç kazanması için, problem defansta gün gibi aşikar.
    Cevapla
  • eser 8 yıl önce Şikayet Et
    Rıtvan üzülmüşe benziyor Hikmet karamana yükleniyor Rize birşey yapmadan 4 gol attı diyor aanki saçmalıyor
    Cevapla