Türk yayıncılık tarihinde bir ilk!

Türkiye'de bir ilk! UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Fenerbahçe'nin Ajax'ı ağırlayacağı maç, 4K kalitesiyle canlı yayınlanacak.

Türk yayıncılık tarihinde bir ilk!
Türk yayıncılık tarihinde bir ilk!
GİRİŞ 19.10.2015 20:35 GÜNCELLEME 19.10.2015 20:37
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 22 Ekim Perşembe günü saat  22.05'te başlayacak Fenerbahçe-Ajax maçının yayını, TRT, Türksat, Samsung ve  Mediapro iş birliğiyle 4K yapılacak ve bu yayın, Avrupa Yayıncılar Birliği (EBU)  vasıtasıyla tüm dünyaya 4K olarak servis edilecek.
 
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, izleyicilere HD yayınlardan 8 kat  daha kaliteli televizyon izleme keyfi sunan 4K yayının yapıldığı TRT4K kanalıyla  mücadeleyi ekranlara taşıyacak.
 
Konuyla ilgili TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Türksat Genel Müdürü Prof.  Dr. Ensar Gül ile Samsung ve Mediapro Türkiye firmalarının üst düzey  yöneticilerinin katılımıyla yarın Rixos Pera Otel'de bir basın toplantısı  düzenlenecek.

YORUMLAR 9
  • anti fener 8 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadas bu ne neden galatasaray deyil sadece fb adamlarin dedigi kadar var fb cumhuriyeti sike kesin birilerine para yedirdiler lanet olsun kiskaniyorum
    Cevapla
  • zoruna mı gitti 8 yıl önce Şikayet Et
    zorunamı gitti kardeş
    Cevapla
  • Simavi 8 yıl önce Şikayet Et
    kim izleyecek peki???
    Cevapla
  • aliminyumm 8 yıl önce Şikayet Et
    yenilgimizi 4K seyredin
    Cevapla
  • fatih kıvanç 8 yıl önce Şikayet Et
    Vestel 48 inc ua9300 modelinde trt4k aynadan öte...
    Cevapla
  • hilmi 8 yıl önce Şikayet Et
    aynada kendini görürsün ...
    Cevapla
  • tülütabak 8 yıl önce Şikayet Et
    Philips 6800 series Ultra İnce Smart 4K Ultra HD LED TV 40PUK6809 102 cm TV var ama trt 4k yı izleyemiyoruz sadece ses var görüntü yok. nasıl izleyeceğiz başka ayarlar mı gerekiyor?
    Cevapla
  • Faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    TRT4K kanalını açarken bir açıklama yapmıştı. Her 4K televizyonu satın almayın arada fark var bu televizyonlarda diye. TRT 50 fps yayın yapacağını açıklamıştı ve piyasada bulunan bir çok 4K model televizyonlar 25-30 fps'de yayına izin veriyor. O yüzden 4K tv alırken dikkat etmeniz gerekirdi. Yakın zamanda aldıysanız eğer iade edin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle