Dev finalde Bellingham detayı! Dortmund kaybetse de kazanacak

Borussia Dortmund'un geçtiğimiz yaz Real Madrid'e bonservisiyle gönderdiği Jude Bellingham finalde eski takımına para kazandırabilir.

Dev finalde Bellingham detayı! Dortmund kaybetse de kazanacak
Dev finalde Bellingham detayı! Dortmund kaybetse de kazanacak
GİRİŞ 09.05.2024 20:14 GÜNCELLEME 09.05.2024 20:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Real Madrid, Bayern Münih karşısında 87. dakikasına geride girdiği maçı 2-1 kazanarak finale yükseldi ve Borussia Dortmund'un rakibi oldu. Wembley'de oynanacak final 1 Haziran'da iki takımı karşı karşıya getirecek. 

DEV FİNALE BELLINGHAM DETAYI

Finalde karşılaşacak iki takımın ortak noktası olan Jude Bellingham hakkında bir detay ortaya çıktı. İngiliz oyuncu geçtiğimiz yaz 103 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Borussia Dortmund'dan Real Madrid'e transfer olmuştu.

Bonservis bedelinin yanı sıra bonus ödemeler de anlaşmada yer alıyor. Yabancı basında yer alan iddiaya göre Real Madrid finali kazanırsa, Borussia Dortmund'a Jude Bellingham için 25 milyon Euro bonus ödemesi yapacak. 

Diğer taraftan Dortmund finali kazanırsa UEFA'dan 20 milyon Euro daha ödül kazanacak. Alman ekibi maçı kazansa da kaybetse de mali olarak karlı çıkmış olacak. 

Borussia Dortmund 11 sene önce yine Wembley'de finali kaybetmişyi. Alman devi 1997'deki Şampiyonlar Ligi şampiyonluğundan sonra ilk kez Kupa 1'i müzesine götürmek istiyor. 

14 kez Kupa 1'i kazanan Real Madrid ise bu alanda büyük farkla zirvede yer alıyor. 

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 5
  • Tarafsız 1 hafta önce Şikayet Et
    Finale çıkmış bir Dortmund o kupayı büyük bir ihtimal ile alır diyorum, realden çok daha iyi futbol oynuyorlar ve taraftarı muhteşem.
    Cevapla
  • Ferhat Kurak 1 hafta önce Şikayet Et
    3-1 Real Madrid alır
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    real dortmundu yolar looo
    Cevapla
  • Mekik 1 hafta önce Şikayet Et
    Dortmund alır gibi geliyor bence can defansda adam geçirmez kapı gibi maşallah
    Cevapla
  • Enes 1 hafta önce Şikayet Et
    kaybederse kasasına daha çok para giriyor . Ama herşey para değil avrupanın 1 numaralı kupasını kazanmak için milyonlar döküyor takımlar
    Cevapla