Arda Güler mi Salih Özcan mı? Şampiyonlar Ligi tarihinde bir ilk yaşanacak

Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid forması giyen Arda Güler ve Dortmund formasını terleten Salih Özcan kozlarını paylaşacak. Şampiyonlar Ligi kupası tarihte ilk kez A Milli Takım'da forma giyen bir Türk futbolcunun elinde yükselecek.

Arda Güler mi Salih Özcan mı? Şampiyonlar Ligi tarihinde bir ilk yaşanacak
Arda Güler mi Salih Özcan mı? Şampiyonlar Ligi tarihinde bir ilk yaşanacak
GİRİŞ 09.05.2024 11:32 GÜNCELLEME 09.05.2024 11:32
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde PSG'yi eleyen Borussia Dortmund ile Bayern Münih'i organizasyon dışına iten Real Madrid finalde karşı karşıya gelecek. Real Madrid forması giyen Arda Güler ile Borussia Dortmund forması giyen Salih Özcan kupa için mücadele edecek.

ŞAMPİYONLAR LİGİ TARİHİNDE BİR İLK YAŞANACAK

Öte yandan Şampiyonlar Ligi kupasını ilk kez A Milli Futbol Takımı'nda forma giyen bir Türk futbolcunun kazanması da kesinleşmiş oldu. Arda Güler veya Salih Özcan, A Milli Futbol Takımı'nda formayı giyip bu kupayı kazanan ilk oyuncu olarak kayıtlara geçecek.

A MİLLİ TAKIM'DA FORMA GİYMİŞ 5 İSİM FİNAL OYNAYIP KAYBETTİ

Daha önce Bayer Leverkusen formasıyla Yıldıray Baştürk, Bayern Münih formasıyla Hamit Altıntop, Borussia Dortmund formasıyla Nuri Şahin, Atletico Madrid formasıyla Arda Turan ve Inter formasıyla Hakan Çalhanoğlu, Şampiyonlar Ligi'nde final oynasa da kupaya uzanamamıştı.

Bayern Münih'in Şampiyonlar Ligi'ni kazandığı 2000-2001 sezonunda Alman devinin kadrosunda bulunan Berkant Göktan ise milli takımda sadece alt yaş kategorilerinde forma giymişti.

Berkant Gökhan, Bayern Münih'in o sezonki Şampiyonlar Ligi serüveninde sadece PSG maçında kadroda yer almış ancak süre alamamıştı.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • Sporsever 1 hafta önce Şikayet Et
    Arda güler dakikada olsa süre alsın finalde oynadım diyebilsin
    Cevapla
  • Gaziantep27 1 hafta önce Şikayet Et
    emrecan turk asıllı değil. İlkay gundogan turk asıllı değil yani milli olarak kendilerini alman milli si görüyorlar yani Türkiye yi istememisler. Anlamayan varsa araştırsın.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    arda oynamayacağına göre
    Cevapla
  • Amatör futbolcu 1 hafta önce Şikayet Et
    yedek kulübesindekilerin düellosu
    Cevapla
  • kılçık 1 hafta önce Şikayet Et
    ikisine bir top versinler kale arkasında kapışsınlar kazanan kupayı alsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle