Taraftarlar kulübün uyarısını dinlemedi! Dev maçta Filistin bayrağı açtılar

Celtic Kulübü'nün Şampiyonlar Ligi'ndeki Atletico Madrid maçına Filistin bayraklarıyla gelmemeleri çağrısını dinlemeyen taraftarlar bu maçta da Filistin bayrakları açtı.

GİRİŞ 25.10.2023 23:04 GÜNCELLEME 25.10.2023 23:34
Bu Habere 271 Yorum Yapılmış

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu üçüncü maçında İskoç ekibi Celtic sahasında İspanya takımı Atletico Madrid'i konuk etti. 

Maç öncesi Celtic Kulübü, taraftarlarından İsrail - Filistin ile alakalı hiçbir pankart, bayrak veya sembolü stada getirmemelerini istemişti. 



Taraftalar kulübün çağrısını dinlemeyerek bu karşılaşmada da Filistin bayrakları açarak Gazze'ye desteklerini yinelediler. 

Öte yandan Celtic taraftarları, önceki yıllarda ve bu sezonki diğer maçlarında da tribünlerde bayraklar ve çeşitli pankartlarla Filistin'e destek vermişti.



"Celtic bir futbol kulübüdür, siyasi bir organizasyon değildir." şeklindeki kulüp açıklamasına tepki gösteren Celtic Taraftarlar Derneği, "Tribünlerde siyasi görüşlerini ifade etme hakkına sahip olduklarını" ifade etti.



"Elitist bir yönetim kurulu tarafından dikte edilmeyeceğiz"

Taraftar grubunun açıklamasında, "Futbol taraftarlarının, sıradan vatandaşların toplumun diğer kesimlerinde olduğu gibi tribünlerde de siyasi görüşlerini ifade etme hakkına sahip olduğuna dair inancımız sarsılmaz. Celtic Kulübünün tarihini ve geleneklerini küçümseyen elitist bir yönetim kurulu tarafından dikte edilmeyeceğiz." ifadeleri kullanıldı.



PSG taraftarları da sessiz kalmadı

UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu üçüncü hafta maçında Fransız devi PSG sahasında İtalya ekibi Milan'ı konuk etti. 

Bu karşılaşmada Fransız taraftarlar da tribünlerde Filistin bayrağı açtı. Ayrıca taraftarların Filistin bayrağının yanında Fransa bayrağı açması dikkat çekti. 




SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 271
  • vedatt 6 ay önce Şikayet Et
    adamlar bizim taraftardan daha delikanlı
    Cevapla
  • Mustafa 6 ay önce Şikayet Et
    Kim demiş GS Filistin bayrağı açmadı diyen gözüne gözlük taksında baksın
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    bizim aydın ilerici taraftarlarımıza ithaf olunur
    Cevapla
  • Bir Bilen 6 ay önce Şikayet Et
    Bizim takımlarda böyle bir şey göremezsiniz çünkü üç önemli kulübün başkanın ikisi yahudi. Diğer takımların da reklam gelirlerin yarısı yahudi menşeli, yani isteseler bile imkansız. Bu kadar üst seviyede bir desteğe hiç bir kulüp izin vermez, açık ve net olarak yazıyorum.
    Cevapla
  • Gaziantep27 6 ay önce Şikayet Et
    gs taraftarlarından görmedik bakalim bugun fb ye
    Cevapla
  • Mustafa 6 ay önce Şikayet Et
    Gözüne gözlük tak dabak kim demiş Filistin'e destek vermiyor diyen dalgalanan bayraklar hep Filistin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle