Galatasaray 2 dakikada geri döndü! Salladık ama yıkamadık

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk hafta maçında temsilcimiz Galatasaray sahasında Kopenhag'la 2-2 berabere kaldı.

Galatasaray 2 dakikada geri döndü! Salladık ama yıkamadık
Galatasaray 2 dakikada geri döndü! Salladık ama yıkamadık
GİRİŞ 20.09.2023 21:56 GÜNCELLEME 20.09.2023 22:22
Bu Habere 289 Yorum Yapılmış

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçında temsilcimiz Galatasaray sahasında Danimarka ekibi Kopenhag'ı konuk etti. RAMS Park'ta oynanan karşılaşma 2-2 berabere sona erdi.

Mücaledeye Galatasaray etkili başlasa da Kopenhag, 35. dakikada Elyounoussi ve 58. dakikada Diogo Gonçalves'in attığı gollerle 2-0 öne geçti.

Yeniden oyuna ağırlığını koyan Galatasaray 2 dakika içinde bulduğu iki golle skoru 2-2'ye getirmeyi başardı. Sarı-kırmızılılara beraberliği getiren golleri 86. dakikada Sacha Boey ile 88. dakikada Tete attı.

Bu sonucun ardından her iki takım da UEFA Şampiyonlar Ligi'ne birer puanla başladı.

Grubun ikinci hafta maçları 3 Ekim Salı günü oynanacak. Galatasaray deplasmanda İngiliz ekibi Manchester United'la, Kopenhag ise sahasında Alman devi Bayern Münih'le karşılaşacak.

Kopenhag 10 kişi kaldı

Karşılaşmanın 52. dakikasında sarı kart gören Jelert, 73.dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Kopenhag takımı maçın geri kalan bölümünü on kişi tamamladı. 

Şampiyonlar Ligi'nde galibiyeti unuttu

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son dönemdeki galibiyet hasretini, Kopenhag maçında da dindiremedi.

Sarı-kırmızılı takım, "Devler Ligi" grup aşamasında oynadığı son 12 karşılaşmada galibiyet elde edemedi.

Şampiyonlar Ligi grup aşamasındaki son galibiyetini 2018-2019 sezonunun ilk haftasında Lokomotiv Moskova karşısında 3-0'lık skorla elde eden Galatasaray, sonraki 12 maçında 4 beraberlik ve 8 mağlubiyet yaşadı.

Son 19 Avrupa maçında sadece 1 kez kaybetti

Galatasaray, Avrupa kupalarında çıktığı son 19 müsabakada sadece 1 kez yenildi.

2021-2022 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde Hollanda temsilcisi PSV'ye sahasında 2-1 kaybeden sarı-kırmızılı ekip, sonrasında UEFA Avrupa Ligi'nde 12, UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde 6 ve grup aşamasında 1 olmak üzere toplam 19 maça çıktı.

Galatasaray, bu süreçte 10 galibiyet ve 8 beraberlik alırken, tek mağlubiyetini 2021-2022 sezonunda UEFA Avrupa Ligi son 16 turu maçında İspanya temsilcisi Barcelona karşısında yaşadı.

Resmi maçlardaki yenilmezlik serisini 17'ye çıkardı

Galatasaray, son 17 resmi maçında mağlubiyet yüzü görmedi.

Son yenilgisini geçen sezonun 32. haftasındaki derbide Beşiktaş karşısında yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki 6 lig mücadelesini (Biri Hatayspor'a karşı 3-0 hükmen) kazandı.

"Cimbom" bu sezon da Trendyol Süper Lig'de 4, UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde 6 ve grup aşamasında 1 olmak üzere çıktığı 11 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik yaşadı.



Galatasaray: 2 - Kopenhag: 2

Stat: RAMS Park

Hakemler: Georgi Kabakov, Martin Margaritov, Diyan Valkov (Bulgaristan)

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson (Dk. 76 Ndombele), Abdülkerim Bardakcı, Angelino, Torreira, Kerem Demirbay (Dk. 59 Oliveira), Ziyech (Dk. 66 Barış Alper Yılmaz), Mertens (Dk. 59 Tete), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 66 Zaha), Icardi

Kopenhag: Grabara, Jelert, Diks, Vavro, Meling, Lerager, Falk, Diogo Gonçalves (Dk. 70 Claesson), Achouri (Dk. 76 Lund), Elyounoussi (Dk. 90+3 Oscar Hojlund), Larsson (Dk. 70 Oskarsson-Dk. 76 Ankersen)

Goller: Dk. 35 Elyounoussi, Dk. 58 Diogo Gonçalves (Kopenhag), Dk. 86 Boey, Dk. 88 Tete (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 73 Jelert (Kopenhag)

Sarı kartlar: Dk. 11 Lerager, Dk. 74 Diks, Dk. 82 Meling (Kopenhag), Dk. 39 Ziyech, Dk. 77 Oliveira (Galatasaray)

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 289
  • ahmet öztürk 7 ay önce Şikayet Et
    icardi küçük takımların büyük golcüsü. bence icardi antreman falan yapmıyor. yaparsa çok faydası olur
    Cevapla
  • Mehmet 7 ay önce Şikayet Et
    Çorum Spor ayarında takıma yenileceklerdi. Bu kadar eziklik olur mu ya. Bir GS li olarak utandım. Harcanan paralara yazik
    Cevapla
  • BEŞİKTAŞş 7 ay önce Şikayet Et
    Neyi salladı acaba grubun en zayıf iki takımının mücadelesi gs bi tık daha zayıf, ama evinde oynamadı avantaj galip gelemiyor başarı gibi görünüyor adamlar 10 kişi kalmadaydı görürürdük
    Cevapla
  • Gurbetten 7 ay önce Şikayet Et
    Süper Lig Türk oyuncularina hasret...
    Cevapla
  • Kartal 7 ay önce Şikayet Et
    Guruba ve Avrupa ya 4. olarak veda eder anca kedi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle