İstanbul'daki dev final nefesleri kesti! Şampiyonlar Ligi'nde kupa Manchester City'nin

İstanbul'da oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde İtalya ekibi Inter'i 1-0 mağlup eden İngiltere temsilcisi Manchester City, kupanın sahibi oldu.

GİRİŞ 10.06.2023 23:55 GÜNCELLEME 11.06.2023 09:33
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde İngiliz devi Manchester City ile İtaya temsilcisi Inter, İstanbul'da karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Manchester City 1-0 kazandı. 

Manchester City'ye galibiyeti getiren golü 68. dakikada Rodri kaydetti. 

Bu sonuçla beraber Manchester City, tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da maçı izledi

Karşılaşmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da izledi.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Inter Kulübü Başkanı Steven Zhang, Manchester City Kulübünün sahibi Şeyh Mansur, Paris Saint-Germain Kulübü Başkanı Nasser Al-Khelaifi, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da final mücadelesini tribünden takip etti.

Hakan ve İlkay'a sevgi gösterisi

UEFA Şampiyonlar Ligi finaline İngiliz ve İtalyan taraftarlar kadar Türk futbolseverler de büyük ilgi gösterdi.

Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor formasını giymiş çok sayıda taraftar, Inter'de forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ile Manchester City'nin takım kaptanı İlkay Gündoğan'ı tribüne çağırarak sevgi gösterisinde bulundu.

"Koleksiyoner" Guardiola'dan İstanbul'da yeni rekor

Manchester City ile üç kupayı da kazanan 52 yaşındaki Pep Guardiola, bunu iki kez başaran ilk teknik adam olarak tarihe geçti.

Guardiola, Barcelona'yı çalıştırdığı 2009 yılında LaLiga, İspanya Kral Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olarak "üçleme" yapmıştı.

Avrupa futbolunu o dönemde domine eden Katalan temsilcisi, üç kupanın yanı sıra İspanya Süper Kupası, UEFA Süper Kupa ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı da müzesine götürmüştü.

Guardiola'nın üçüncü şampiyonluk sevinci

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, kariyerinde üçüncü kez Şampiyonlar Ligi kupası sevinci yaşadı.

Deneyimli teknik adam, Barcelona'yı çalıştırdığı dönemde 2008-2009 ve 2010-2011 sezonlarında Avrupa'nın 1 numaralı kupasında şampiyonluğa uzanmıştı.



İstanbul'da gülen yine İngilizler oldu

2005 yılında yine Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan finalde Liverpool, Milan'a karşı 3-0'dan geri dönüşe imza atarak Şampiyonlar Ligi tarihinde önemli yer edinen maçı penaltılarda kazanarak şampiyonluk kupasını kaldırmıştı. İstanbul'da oynanan ikinci finali de bir başka İngiliz takımı kazandı.



Manchester City: 1 - Inter: 0

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (Polonya)

Manchester City: Ederson, Manuel Akanji, Ruben Dias, Nathan Ake, John Stones (Dk. 82 Kyle Walker), Rodri, Bernardo Silva, Kevin De Bruyne (Dk. 36 Phil Foden), İlkay Gündoğan, Jack Grealish, Erling Haaland

Inter: Andre Onana, Matteo Darmian (Dk. 85 Danilo D'Ambrosio), Francesco Acerbi, Alessandro Bastoni (Dk. 76 Robin Gosens), Denzel Dumfries (Dk. 76 Raoul Bellanova), Nicolo Barella, Marcelo Brozovic, Hakan Çalhanoğlu (Dk. 84 Henrikh Mkhitaryan), Federico Dimarco, Lautaro Martinez, Edin Dzeko (Dk. 57 Romelu Lukaku)

Gol: Dk. 68 Rodri (Manchester City)

Sarı kartlar: Dk. 59 Nicolo Barella, Dk. 83 Romelu Lukaku, Dk. 90+2 Andre Onana, Dk. 90+6 Simone Inzaghi (Teknik direktör) (Inter), Dk 90+2 Erling Haaland, Dk. 90+4 Ederson (Manchester City)

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • Hasan 10 ay önce Şikayet Et
    İğrenç bir maçtı. Bu maçın dev lik hali mi vardı. Amatör küme maçı bile bundan zevkli olurdu. Çok kötübfutbol vardı
    Cevapla
  • 4 T 10 ay önce Şikayet Et
    Uefa nezninde cok sönük kupa kaldırma töreni oldu ,
    Cevapla
  • malatya balabanlı 10 ay önce Şikayet Et
    Finale yakışmayan bir maç oldu mğcadele vardı ama pozisyon ve kalite uoktu . Eğer inter biraz daha cesaretli oynasa idi özrllikle ilk otuz dakikada işi bitirebilirdi . Cyt nin defansında problem vardı . Son dakikalardaki lukakunun kaçırdıkları ile maç bitti interin son vuruş eksiği kupayı kaybettirdi . İngilizleri hiç sevmem ama kazandılar .
    Cevapla
  • Muhtar 10 ay önce Şikayet Et
    Bu maçı TRT vermeliydi. TV8 cumhurbaşkanımıza sansür uyguladı. Böyle bir organizasyonda Türkiye Cumhurbaşkanını ekrana getirmemek neyin acısı. Seçimin kuyruk acısı TV 8 de var. Reis Acuna bir ayar vermeli. Ayarları bozulmuş.
    Cevapla
  • Bekir 10 ay önce Şikayet Et
    Alman ZDF kanalı Reis i gösterdi canlı yayında .
    Cevapla
  • Mahmut 10 ay önce Şikayet Et
    Maçı TV 8 çekmiyor.Yabancı yayın organı çekiyor.Bütün dünya ülkelerinde de yayınlananıyor.
    Cevapla
  • Selim 10 ay önce Şikayet Et
    Yok öyle dünya. Herkes sizin kafanızda olmak zorunda değil
    Cevapla
  • Kadir 10 ay önce Şikayet Et
    Çalhanoğluna Türkiye iyi gelmiyor galiba çok kötüydü suç birazda İnzaghide adamı hem defans hem orta saha oynattı dağıldı resmen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle