Napoli ve Club Brugge son 16 turunu garantiledi!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin dördüncü haftasında Ajax'ı 4-2 mağlup eden Napoli ile Atletico Madrid'le 0-0 berabere kalan Club Brugge gruptan çıkmayı garantiledi.

Napoli ve Club Brugge son 16 turunu garantiledi!
Napoli ve Club Brugge son 16 turunu garantiledi!
GİRİŞ 12.10.2022 22:47 GÜNCELLEME 12.10.2022 22:47

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Napoli, Ajax'ı konuk etti. Karşılaşmayı İtalyan ekibi 4-2 kazandı.

Napoli henüz 4. dakikada öne geçti

Napoli, Hirving Lozano'nun golüyle 4. dakikada öne geçti. İtalyan ekibi, 16'da Giacomo Raspadori'nin golüyle farkı ikiye çıkardı. İlk yarı bu skorla tamamlandı

Maçın ikinci yarısında Ajax'ta Davy Klaassen 49. dakikada skoru 2-1'e getiren golü kaydetti. Khvicha Kvaratskhelia, 62. dakikada penaltıdan Napoli'nin üçüncü golünü kaydetti ve farkı tekrar ikiye çıkardı.



Bitime 9 dakikada kala Ajax penaltı kazandı

Ajax, 81. dakikada penaltı kazandı. Penaltı atışını gole çeviren Steven Bergwijn skoru 3-2'ye getirdi. Son dakikalara 3-2'lik Napoli üstünlüğüyle girilirken 89'da Victor Osimhen, Napoli'nin 4. golünü kaydetti ve skoru belirledi. 

Napoli gruptan çıkmayı garantiledi

Bu sonuçla, İtalyan ekibi 4'te 4 yaparak Devler Ligi'nde son 16 turunu garantiledi.



Bruge, Şampiyonlar Ligi'ne damga vurdu

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Club Brugge fırtınası esiyor. Dördüncü hafta maçında deplasmanda Atletico Madrid'le 0-0 berabere kalan Bruge, gruptan çıkmayı garantiledi.

Grubunda 10 puan topladı

Porto, Leverkusen ve Atletico Madrid ile B Grubu'nda mücadele eden Club Brugge, dördüncü hafta sonunda topladığı 10 puanla son 16 turuna yükselmeyi başardı.

Tarihinde ilk kez gruptan çıkmayı başardı

Kulüp tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkan Club Brugge, dört maç sonunda kalesinde gol görmedi.

96 kulüp içinde gol yemeyen 3 takımdan biri

Club Brugge, Avrupa kupalarında mücadele eden 96 takım arasında gol yemeyen üç takımdan biri konumunda. Henüz dördüncü hafta maçlarını oynamayan iki takımdan Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih, Konferans Ligi'nde ise Başakşehir şu ana kadar gol yemeyen diğer takımlar.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.