La Liga mı Şampiyonlar Ligi mi? Ancelotti tercihini açıkladı

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, "La Liga'yı kazanmak önemli ama Şampiyonlar Ligi'nin futbol için önemi çok daha fazla. Ben her zaman Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı istiyorum." dedi.

La Liga mı Şampiyonlar Ligi mi? Ancelotti tercihini açıkladı
La Liga mı Şampiyonlar Ligi mi? Ancelotti tercihini açıkladı
GİRİŞ 04.10.2022 18:11 GÜNCELLEME 04.10.2022 18:11

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla oynayacakları maç öncesi düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 

"9 puana çıkmak çok önemli"

Carlo Ancelotti, şimdiye kadar oynadıkları iki maçı kazanıp 6 puanla lider olduklarını hatırlatarak, "9 puana çıkmak çok önemli. Bunun için iyi hazırlandık. Pazar günü Osasuna maçını iyi oynamadık. Kendimizi geliştirmek ve kimliğimizi sahaya yansıtmak istiyoruz." dedi.

Sakatlığı bulunan Courtois oynayamayacak

Ancelotti, kaleci Thibaut Courtois ve orta sahadaki Dani Ceballos'ın sakatlıklarının devam ettiğini, Luka Modric ile Lucas Vazquez'in ise iyileştiklerini ancak ilk 11'de yer verme kararını henüz vermediğini söyledi. 

"Ben her zaman Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı istiyorum"

Şampiyonlar Ligi'ne daha fazla önem verdiğini aktaran İtalyan teknik adam, "La Liga'yı kazanmak önemli ama Şampiyonlar Ligi'nin futbol için önemi çok daha fazla. Ben her zaman Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı istiyorum. Çok daha zorlu bir turnuva. Güçlü bir mantaliteyle kontrol edilebilen küçük detayların belirlediği bir turnuva." değerlendirmesinde bulundu.

"Onlara karşı büyük bir saygımız var"

Ukrayna takımının grupta namağlup olup, 4 puanla 2. sırada olduğunu kaydeden Ancelotti, "Antrenman yapmakta ve seyahat etmekte çok ciddi zorluklar yaşayan bir takım. Şampiyonlar Ligi'ne çok iyi başladı. Geçen yıla benzer bir oyun stili var. Birebir de çok hızlı ve güçlü forvetlere sahip. Onlara karşı büyük bir saygımız var." şeklinde konuştu.

Daniel Carvajal: Tarih yazmaya devam etmek istiyorum

Daniel Carvajal ise "Real Madrid ile şimdiye kadar Şampiyonlar Ligi'nde 5 kupa kazandım. Bu forma ile tarih yazmaya devam etmek istiyorum. Oynadığımız her maçı kazanma zorunluluğu getiren bir formayı taşıyoruz." dedi.

Ukrayna'nın Rusya ile savaşta olmasından dolayı Shakhtar'ın maçlarını Polonya'da oynamasıyla ilgili bir soruya da cevap veren Carvajal, "Bir takımın kendi ülkesinde maç oynayamaması üzücü bir şey. Ama Shakhtar'ı şimdiye kadar aldığı 4 puanla bu ligde görmek güzel bir şey." şeklinde konuştu.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.