Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2022-2023 sezonunun ilk haftası A, B, C ve D gruplarında oynanan maçlarla tamamlandı.

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları!
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları!
GİRİŞ 08.09.2022 00:48 GÜNCELLEME 08.09.2022 09:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki 1 numaralı organizasyonunda, A, B, C ve D gruplarında 8 maç oynandı.

Gecenin öne çıkan mücadelesinde Almanya temsilcisi Bayern Münih, C Grubu mücadelesinde İtalyan ekibi Inter'i 2-0 mağlup etti. Bayern Münih'in gollerini 25. dakikada Leroy Sane ve 66. dakikada Danilo D'Ambrosio (kendi kalesine) attı.

A Grubu'nda İtalya'nın Napoli takımı konuk ettiği Liverpool'u 5 ve 47. dakikalarda Piotr Zielinski, 31. dakikada Zambo Anguissa ve 44. dakikada Giovanni Simeone'nin golleriyle 4-1 yendi. İngiliz ekibinin tek golü 49. dakikada Luis Diaz'dan geldi.

Napoli forması giyen Victor Osimhen, 18. dakikada penaltı atışından yararlanamadı.

Barcelona, bu yaz kadrosuna kattığı Robert Lewandowski'nin "hat-trick" yaptığı maçta Çekya'nın Viktoria Plzen takımını 5-1 gibi farklı bir skorla geçti. İspanyol temsilcisinin diğer gollerini Franck Kessie ve Ferran Torres kaydetti.

Lewandowski, Şampiyonlar Ligi tarihinde üç farklı kulüpte "hat-trick" yapan ilk futbolcu oldu. 34 yaşındaki Polonyalı futbolcu daha önce Borussia Dortmund ve Bayern Münih formalarıyla aynı başarıyı göstermişti.

B Grubu'nda Atletico Madrid ile Porto kozlarını paylaştı. Son bölümü nefes kesen mücadeleyi ev sahibi Atletico son dakikada bulduğu golle 2-1 kazandı.

Porto, 82'de Taremi'nin çift sarıdan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalırken, İspanyol ekibi Atletico, 90+1'de Hermoso'nun golüyle 1-0 öne geçti. Pes etmeyen Porto, kazanılan penaltı atışı sonrasında Uribe'nin 90+6'da attığı golle beraberliği yakaladı: 1-1. 90+11'de sahneye çıkan Fransız yıldız Griezmann, Atletico'yu zafere taşıyan isim oldu: 2-1.

Alınan sonuçlar şöyle:

A Grubu:

Ajax (Hollanda)-Rangers (İskoçya): 4-0

Napoli (İtalya)-Liverpool (İngiltere): 4-1

B Grubu:

Atletico Madrid (İspanya)-Porto (Portekiz): 2-1

Club Brugge (Belçika)-Bayer Leverkusen (Almanya): 1-0

C Grubu:

Barcelona (İspanya)-Viktoria Plzen (Çekya): 5-1

Inter (İtalya)-Bayern Münih (Almanya): 0-2

D Grubu:

Eintracht Frankfurt (Almanya)-Sporting Lizbon (Portekiz): 0-3

Tottenham (İngiltere)-Olimpik Marsilya (Fransa): 2-0

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 4
  • İhtiyar 1 yıl önce Şikayet Et
    Burada spor disiplini,çalışkanlığı yok.yatma yeri yabancı futbolcular için
    Cevapla
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    Napoli Liverpoolu 4-1 yeniyor, Kim Min Jae ve Eljif Elmas oynuyorlar. Sözde Ali Koc un para aklama merkezi, tövbe tövbe.. Iyikide yabancilar okumuyor ülkemizde yazilanlari yoksa birdaha buraya tatile gelmezler. Birde Savasta olan Shahtar Donezk Alman Devi Leipzig 4-1 yeniyor. Kiev en azindan isgal altinda degil, adamlarin sehri bile yok ama rakibi yeniyorlar. Fenerbahceye yaptiklarinizdan dolayi bu ülke futbolu batik, sorumlu varsa, Fenerbahce düsmanlaridir.
    Cevapla
  • ENES 1 yıl önce Şikayet Et
    O kadar güzel yazmışsın ki, haber7 nin TARAFLI spor editörü bile bu yorumu paylaşmamazlık etmemiş. Konu Fenerbahçe olunca attığınız başlıkları da okuyoruz, konu ts yada 6s olundaki başlıkları da okuyoruz. Herşeyin farkındayız. Fenerbahçe düşmanlığı heryere nüfuz etmiş. En basitinden Kiev kadrosuna alınmayan oyuncular; adamlar kadroda yok ama haber7, bunu fenerbahçede 6 eksik olarak veriyor. Kadroya yazabileceğin maksimum adam sınırı var, 40 kişi yazamıyosun! Bu bir akıl tutulmasıdır.
    Cevapla
  • Ua Zeytinburnu 1 yıl önce Şikayet Et
    Rezerv lig neden iptal oldu?
    Cevapla