UEFA, olaylı Şampiyonlar Ligi finali için taraftarlardan özür diledi

UEFA, Liverpool ile Real Madrid arasında oynanan Şampiyonlar Ligi finali öncesi yaşanan skandal olaylar nedeniyle taraftarlardan özür diledi.

UEFA, olaylı Şampiyonlar Ligi finali için taraftarlardan özür diledi
UEFA, olaylı Şampiyonlar Ligi finali için taraftarlardan özür diledi
GİRİŞ 03.06.2022 21:31 GÜNCELLEME 03.06.2022 21:31

UEFA, Liverpool ile Real Madrid arasında oynanan Şampiyonlar Ligi finali öncesi yaşanan skandal olaylar nedeniyle taraftarlardan özür diledi.

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada böyle bir olayın yaşanmaması gerektiğinin altı çizilerek, olayları yaşamak ya da tanık olmak zorunda kalan tüm seyircilerden özür dilendi.

Olaylar nedeniyle derhal bir inceleme başlatıldığını belirten UEFA, finalin organizasyonunda yer alan tüm kuruluşların eksikliklerini ve sorumluluklarını belirlemek için düzenlenecek olan raporun ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacağı duyurdu.

UEFA'dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"UEFA, kutlama olması gereken bir gecede, 28 Mayıs 2022'de Paris'te Stade de France'da oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finali hazırlıklarında ürkütücü ve üzücü olaylar yaşamak veya tanık olmak zorunda kalan tüm seyircilerden içtenlikle özür diler. Hiçbir futbolsever bu duruma düşürülmemeli ve bir daha yaşanmamalıdır. Bu amaçla, olaylardan hemen sonra UEFA, finalin organizasyonunda yer alan tüm kuruluşların eksikliklerini ve sorumluluklarını belirlemek için bağımsız bir inceleme başlattı. Portekiz'den Dr Tiago Brandão Rodrigues tarafından yönetilecek olan Bağımsız İnceleme, finale hazırlanırken neler olduğunu anlamayı ve bu eylemlerin ve olayların tekrarlanmamasını sağlamak için hangi derslerin çıkarılması gerektiğini belirlemeyi amaçlıyor. Rapor tamamlandığında UEFA tarafından www.uefa.com'da"

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.