Beşiktaş'ı yakan Fransız hakeme büyük öfke!

Beşiktaş'ın Ajax deplasmanından 2-0 mağlubiyetle döndüğü maçı yorumlayan spor yazarlarının hedefinde Fransız hakem Benoit Bastien vardı.

Beşiktaş'ı yakan Fransız hakeme büyük öfke!
Beşiktaş'ı yakan Fransız hakeme büyük öfke!
GİRİŞ 29.09.2021 11:14 GÜNCELLEME 29.09.2021 11:16
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Sakatlıklarla boğuşan Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci sınavına Ajax karşısında çıktı. 11 eksikle Hollanda deplasmanına giden siyah-beyazlılar sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Spor yazarları, bu maçla ilgili neler yazdı? İşte bazı yorumlar...

MEHMET DEMİRKOL: SORUN BEŞİKTAŞ'IN KAYBETMESİ DEĞİL!

"Beşiktaş'ın doğal olmayan sakatlık yükü, Sergen Yalçın'ı doğalının dışında bir defansif kurguya itti. Herhangi bir Şampiyonlar Ligi macerasına normalde böyle bir planla çıkmazsınız. o yüzden aslında konuşulması gereken neden bu durumda kalındığı. Analiz etmek gereken sorundan çok sorunun ele anılış tarzı. Eğer takımda 12 direkt oyuncu sakatlanıp Şampiyonlar Ligi' maçına çıkamıyorsa bu bir sorundur. Ama bu kadroyu idare edenler, 'yapılan işte hiçbir sorun yok, her zamanki gibi çalışıyoruz' diyerek sorunun kaynağına inmeyi reddediyorsa bu çok daha büyük ve çözümsüz bir sorundur. Dolayısıyla sorun Beşiktaş'ın maçı kaybetmesi değil... Daha maça çıkmadan tüm cephanesinin kullanılmaz hale gelişi de değil. Bunun sebebinin bilinmemesi ve bir sebebi olabileceğinin reddedilmesidir. Ki bu günlük değil, yapısal bir sorundur." (FANATİK)



DENİZ ÇOBAN: GOL TEMİZDİ!

"Maçın Fransız hakemi Benoit Bastien’e oyun genelinde fazla iş düşmedi. Karşılaşma içinde sadece bir kez hakeme ihtiyaç oldu! Onda da yanlış karar verdi. 62. dakikada topla ceza sahasına giren Kenan Karaman, rakibiyle mücadelesinde ayakta kaldı. Omuz omuza nizami mücadele sırasında, rakibi zayıf kalarak yerde kaldı. Maçın hakemi anlaşılamaz bir kararla faul düdüğü çaldı. Pozisyonda kesinlikle faulü gerektirecek bir durum söz konusu değildi. Gol temizdi. Frankfurt’ta, Fenerbahçe maçında, son dakika penaltı pozisyonunda yaşanan skandal boyuttaki hakem hatası sonrası, dün de Amsterdam’da verilen kararı görünce takımlarımızın Avrupa arenasında fazlasıyla mağdur edildiklerini söyleyebiliriz. Siyah-Beyazlılar’ın dün akşam Amsterdam Arena’da Ajax’la karşı karşıya geldiği mücadelede; Fransız hakem Benoit Bastien görev yapmıştı. Bastien’in yardımcılıklarını Hickham Zakrani ve Auleien Berthomieu üstlendi. Bu 3’lünün yanında VAR hakemi olarak Eintracht Frankfurt-Fenerbahçe maçında Sarı-Lacivertliler’in penaltısını tekrarlatmayan Massimiliano Irrati görev yaptı." (FANATİK)



GÜNTEKİN ONAY: HİÇ DE KÖTÜ BİR SKOR DEĞİL!

"Dünkü koşullarda Beşiktaş için 2-0’lık mağlubiyet hiç de kötü bir skor değil. Amsterdam’a 12 eksikle giden Beşiktaş, mevcut kadrosuyla elinden gelen tüm mücadeleyi gösterdi. Umut’un da sakatlanmasıyla son 20 dakikayı U19 takımının iki stoperiyle oynamak durumunda kalan siyah beyazlılar, güçlü rakibi karşısında oyunun büyük bölümünde çaresiz kaldı. Beşiktaş, eksiklerin de dönüşü ile Şampiyonlar Ligi’ne 3’üncü haftada başlangıç yapacak gibi gözüküyor. Ancak 52 bin kişiyle oynayan Ajax gibi Beşiktaş da Şampiyonlar Ligi’nde iç saha maçlarını dolu tribünler önünde oynamanın formülünü aramalı." (HÜRRİYET)



OKTAY DERELİOĞLU: NET GOLÜ VERMEDİ

"Tam 11 eksikle Ajax deplasmanına çıkan Beşiktaş dün oyun planını haliyle savunma üzerine kurmuştu. Beşiktaş adına iyi geçen ilk 10 dakikada Siyah-Beyazlılar Batshuayi ile net bir fırsat da yakaladı ancak direği geçemedi. Bu pozisyon gol olsa belki Beşiktaş adına farklı bir senaryo gerçekleşebilirdi.
Ardından ise Ajax oyunda ağırlığını hissettirdi.
Topun kontrolünü tamamen alan Ajax karşılaşmayı tenis maçına çevirdi diyebiliriz. Beşiktaş topu ayağında tutamayınca Ajax Berghuis ile öne geçti.
İlk 45'te çok sayıda net fırsat yakalayan Hollanda ekibi devreye iki farklı üstünlükle girdi. AJjax ikinci yarıda da baskın oyununu sürdürdü. İlk yarıya nazaran biraz kıpırdanan Beşiktaş, ikinci 45'te Kenan ile golü de buldu ama hakem haksız bir şekilde golü iptal etti. Bu gol geçerli sayılsaydı belki karşılaşmanın kaderi değişebilirdi.
Siyah-Beyazlılar adına dün yenilgi kadar Umut Meraş'ın da sakatlanması böyle bir ortamda moral bozucu bir gelişmeydi." (TAKVİM)



UĞUR MELEKE: GECENİN EN OLUMLU NOTU 2003'LÜ İKİ STOPER

"Ajax Hollanda Ligi’nde, Beşiktaş da Türkiye Ligi’nde benzer bir top oynuyorlar. Hemen her rakibe karşı topa sahip oluyorlar, stoperleri dahil tüm oyuncularıyla rakip yarı alana yerleşiyor ve her dakikayı domine etmeyi deniyorlar. Eredivisie’de ortalama yüzde 67 topa sahip olan Ajax, Beşiktaş’a da karşı Hollanda Ligi’nde ne oynuyorsa yine aynı planı uyguladı. Ancak Beşiktaş’ın Süper Lig’deki planını Amsterdam’a taşıması imkansızdı. Zira sahaya as 11’le değil, yedek ağırlıklı bir 11’le çıkmak zorunda kaldılar. Ve rakiplerini kendi yarı sahalarında karşılamayı, kontra atak oynamayı denediler. Pragmatik bir oyundu yani amaçlanan. Beşiktaş’ın da böyle bir oyun ezberi yok. Uygulamaları çok zordu doğal olarak. Önceki gün düzenlenen basın toplantısında Sergen Yalçın, sakatlıkları bulunan 11 oyuncudan Mehmet Topal dışındaki 10’unun milli maç arası sonrası iyi olabileceğini belirtmişti. Beşiktaş’ın ekim ortası ve kasım başında peş peşe iki Sporting Lizbon maçı var. Hedef tam kadroyla o maçlar olmalı artık. Beşiktaş maçı 2001’li bir kaleci, 2003’lü iki stoper ve 2001’li bir orta saha oyuncusuyla bitirdi dün. Umarız bu futbolcular harika birer kariyer yaparlar ve Amsterdam’daki bu zor akşamı hep gülümseyerek hatırlarlar. Dün gecenin sanırım en olumlu notu bu." (HÜRRİYET)



LEVENT TÜZEMEN: AVRUPA'DA HAKEM Mİ KALMADI?

"Sergen hocanın 2-0'dan sonra ikinci yarıya Oğuzhan ve Gökhan Töre'yi almasındaki amaç Beşiktaş'ın daha çok hücuma çıkmasını sağlamaktı. Bu doğru hamle sonrası Kenan, Gökhan, Batshuayi hücuma daha fazla katıldı. Ajax da ilk 45'teki gibi özgürce hücum etmeyip savunmayı da düşünerek hereket etti. Kenan'ın attığı golde rakiple omuz omuza mücadelesini Fransız hakemin faul olarak değerlendirmesi ve golü iptal etmesi şaşırtıcıydı. Avrupa'da hakem mi kalmadı acaba? Fenerbahçe'nin Frankfurt önünde penaltısını tekrarlamayan Fransız Bastien'in Beşiktaş-Ajax maçına atanması bana göre skandal. Bu arada Hollanda'da pandemi bitti mi? Türkiye'de statlara yüzde 50 seyirci alınırken Avrupa'da tribünler tam kapasite hizmet veriyor." (SABAH)



CEM DİZDAR: YEDİĞİNDEN ÇOK ATACAKSIN MANASIZLIĞI...

"Beşiktaş’ın 'sakatlar sorunu' düşünüldüğünde sahada olan biten anlaşılır bulunabilir. Lakin yeter mi? Bu aynı zamanda kadroya giremeyenlerin antrenman düzeylerini de göstermiyor mu? Yeteneğe bağlı yaratıcılık eksik olabilir ama savunma için organizasyon da gerekmez mi? İlk devredeki en çarpıcı karşılaştırma, rakip ceza sahası içindeki topla buluşma sayıları: 31/1. Bunun anlattığı şu; hücum edemeyebilirsin ama bu savunma yapmana engel mi? Değil elbette. Peki bu noktaya nasıl geliniyor? Ülke futbolunun temel ezberlerinden, 'Yediğinden çok atacaksın' gibi bir manasızlık yüzünden. Bu önermenin anlattığı esasen şudur; 'Bende yetenekli oyuncular var nasılsa elini kolunu sallayarak atarlar'. Ne var ki, iş buralara gelince bilgi/yöntem/antrenman olmadığından rakip kaleyi ya uzaktan ya da tesadüfen görebiliyorsun!" (FANATİK)



TURGAY DEMİR: AJAX HAK ETTİĞİ DERSİ İSTANBUL'DA ALIR

"Her şeye rağmen maç boyu üç net pozisyon bulan, Kenan'la bulduğu pozisyon, omuz omuza mücadele olmasına rağmen Fransız hakem tarafından düdükle kesilen Beşiktaş asla enseyi karartmadı ve dik durdu. Her Beşiktaşlı, çok eleştirdiğim Gökhan Töre ve Kenan Karaman dahil, dün geceki zor maçta yürekleriyle oynadılar. Mücadelelerinden dolayı hepsini kutluyorum. Beşiktaş yerine bir başka takımımız, bunca eksiğiyle Ajax karşısında, 50 bin kişi önünde böyle bir mücadele ortaya koyabilir miydi şüpheliyim. Eğer rövanşta da benzer şanssızlıklar karşımıza çıkmazsa Ajax hak ettiği dersi İstanbul'da alır bundan hiç şüphem yok… İki yenilgiyle başlamak hoş değil elbet ama Beşiktaş'ın bu grupta hala söyleyecek sözü olduğuna inanıyorum." (TAKVİM)



ALİ GÜLTİKEN: BEŞİKTAŞ'IN TEK KAZANCI GENÇLER

"Bu kadronun aldığı sonucu kritik etmek veya eleştirmek çok doğru değil. Neredeyse Beşiktaş'ın ilk 11 olarak gördüğü en az 7 oyuncusu ilk 11'de yok. Bunlara alternatif, ilk 11'de oynayabilecek kulübe gücü olan oyuncuları kulübede de yok! O yüzden Ajax gibi oturmuş, oynadığı son 8 lig maçının yedisini kazanmış, uzun dönemdir ciddi bir yapılanma içerisinde olup Avrupa'da final oynayabilen bir takıma karşı işi kolay değildi. Sahada kolay da olmadı. Ajax istediği gibi oynadı, oyunu kontrol etti, goller attı… Yani aslında kendine olabilecek tüm avantajları, Beşiktaş'ın da bulunduğu pozisyonu iyi değerlendirip kendi lehine kullandı. Kenan'ın ayağından gelen golün değeri ve anlamı çok büyüktü. O da maalesef hakemin vicdanına takıldı. Beşiktaş adına belki bu kadar sıkıntılı bir dönemde güzel olan şey, şans alan Can, Serdar, Berkay gibi genç oyuncuların bu takım için süreç içerisinde bir kazanç olacaklarını göstermeleri oldu. Aslında Beşiktaş, bu sezon oluşturduğu ideal 11'ini bu tür maçlarda sahaya çıkartabilse Ajax karşısında hem kafa kafaya oyun hem de skor ortaklığı yaşayabilirdi. Ama dediğimiz gibi sakatlıklar, eksikler, Beşiktaş'ın belini değil her yerini büktü." (SABAH)



İLKER YAĞCIOĞLU: HAKEM BUZ GİBİ GOLÜ VERMEDİ

"Tam oyuna tutunacakken Beşiktaş'ın attığı buz gibi golü Fransız hakem inanılmaz bir kararla iptal etti. Zaten maç boyunca da bütün takdir haklarını Ajax'tan yana kullandı. Sonuçta skor tabii ki sürpriz değil. Ama Beşiktaş'ın bu maçtan Can Bozdoğan ve Serdar Saatçi'yi kazanarak çıktığını söyleyebilirim. Özellikle Can'ı çok beğendim.
Bundan sonkaki maçlarda çok daha fazla süre alacaktır. Sonuçta Beşiktaş bir maç kaybetti ve geride 4 maç daha var. Bu Beşiktaş grup maçlarındaki son düdüğe kadar ayakta kalmaya ve iddiasını sürdürmeye çalışacaktır. En azından UEFA Avrupa Ligi bileti için iddiası her zaman olacaktır. Bu kadar eksik ve sakatla ancak bu kadar mücadele edilebilirdi." (TAKVİM)



SERKAN AKCAN: ŞAMPİYONLAR LİGİ SEVİYESİNDE BÖYLE FAUL OLMAZ!

"Sergen Yalçın’ın, 46’daki müdahalesiyle Kenan sola Töre sağa, Oğuzhan ise Salih’in yerine merkeze geçti. Bu değişimle Kenan’ın soldan top getirdiğine, Töre’nin içeriye kat ederek Rosier’i çizgiye bastırdığına şahit olabildik. Nitekim Kenan’ın taşıdığı topu nizami bir şekilde ağlara göndermesi maçın en tartışılacak pozisyonu oluverdi. Fransız hakem Benoit Bastian nizami şarjı faulle kesip pozisyonun VAR’a taşınmasını engelledi ve golü iptal etti. Tam bir uyanık hakemlik davranışıydı doğrusu. Böyle faul olmaz, en azından Şampiyonlar Ligi seviyesinde olmaz. Pozisyonun faul olduğunu düşünüyorsan bile çalma VAR’dan dönerse dönsün. Bu sezon Ulenberg’in verdiği seminerde söylediği, ‘Bir nefes bekle’ teamülüne de kurallara da aykırı bir hakem davranışı izledik Benoit Bastien’den. Bu kadar eksiğin olduğu bir maçta Sergen Yalçın’a ve sahaya sürdüğü futbolcularına, rakip ceza sahasında topla buluşma sayısında Ajax’ın 51/5 üstünlük kurmasının hesabı sorulmaz. O yüzden biz hocanın son 20 dakikayı iki 18’lik stoperle bitirmesini konuşalım. 2-0 kaybetmelerine rağmen bunu hak ediyorlar." (FANATİK)

YORUMLAR 38
  • Ali Yvz 2 yıl önce Şikayet Et
    sakatlar düzelsin, Beşiktaş bu gruptan rahat çıkacak inşallah, 9 puan garanti gibi, diğer taraftan alt liglerde takımlar yedekleri bile kullanmıyor PAF la çıkıyor, alt liglerde gs , fb bunu değerlendirmeli.
    Cevapla
  • Ooooo 2 yıl önce Şikayet Et
    Alin gavuruda bizim Türk hakemi suçluyor bizimkilerde başka hakemi yenseydiniz o zaman pakem saha hava durumu çok güzel olurdu hakem süper bir maç yönetti olurdu, yenildiniz ya suçlayacak adam arayın, kendinize oyunculara toz kondurmayın
    Cevapla
  • almanci 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim seyrettigim macta Ajax besiktasi besik gibi salladi ve ezdi. Siz neden bahsediyorsunuz?
    Cevapla
  • Selami közen 2 yıl önce Şikayet Et
    alışmışlar böyle pozisyonlara Beşiktaş galstasaray Fenerbahçe itme olduğu zaman omuz omuza mücadele deyip çok takımın canını yaktılar başlarına gelince de ciyak ciyak feveran etmeye başladılar, pozisyonu televizyondan izledim kenanın rakibini ittiği net bir şekilde görülüyor çok net faul ama İstanbul medyası olaya At gözlüğü ile baktığı için doğru yu göremiyorlar görmek istemiyorlar olay budur pozisyon net faul
    Cevapla
  • Cimbomm 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence de faul. Milleti gaza getiriyorlar. Net itme var. Aynı pozisyon ligimizde olsa bariz faul derdi medyamız
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş işler , İçerde kaplan dışarda tüm takımlar fıssssssssssssssssssssss
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle