Beşiktaş, Devler Ligi'ne mağlubiyetle başladı!

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında sahasında Alman ekibi Borussia Dortmund'a 2-1 mağlup oldu.

Beşiktaş, Devler Ligi'ne mağlubiyetle başladı!
Beşiktaş, Devler Ligi'ne mağlubiyetle başladı!
GİRİŞ 15.09.2021 21:42 GÜNCELLEME 15.09.2021 22:16
Bu Habere 214 Yorum Yapılmış

Beşiktaş ile Borussia Dortmund, Vodafone Park'ta karşı karşıya geldi. Müsabakayı Alman ekibi 2-1 kazandı.

Borussia Dortmund'a galibiyeti getiren golleri, 20. dakikada Bellingham ve 45+3. dakikada Haaland kaydetti. Beşiktaş'ın tek golü ise 90+4. dakikada Montero'dan geldi.

Dortmund bu sonuçla puanını 3'e çıkardı. Beşiktaş ise henüz puanla tanışamadı.

Beşiktaş gruptaki ikinci maçında deplasmanda Ajax'la karşılaşacak. Alman ekibi ise Sporting Lizbon'u konuk edecek.

Beşiktaş bu sezon ilk kez gol yedi

Beşiktaş, bu sezon resmi maçlarda ilk gollerini Borussia Dortmund'tan yedi.

Ligde oynadığı 4 maçta kalesini gole kapatan siyah-beyazlı ekibe, bu sezonki ilk resmi golü 20. dakikada Bellingham attı.

Beşiktaş ayrıca Borussia Dortmund karşısında bu sezon ilk kez resmi bir maçta mağlubiyet yaşamış oldu.

Aynı zamanda, teknik adamlık kariyerinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın "Devler Ligi" macerası da mağlubiyetle başladı.

Montero siftah yaptı

Geçen sezonu Beşiktaş'ta kiralık geçiren ve bu sezon yeniden transfer edilen Montero, Borussia Dortmund karşısında ilk gol sevincini yaşadı.

Bu sezon aynı zamanda ilk kez siyah-beyazlı formayla sahaya çıkan İspanyol savunma oyuncusu, 90+4. dakikada kullanılan serbest vuruşta meşin yuvarlağı kafa vuruşuyla ağlara gönderdi ve takımının tek golünü atan isim oldu.

Vodafone Park'ta yine bir Alman ekibine yenildi

Siyah-beyazlı ekip, İnönü Stadı'nın yıkılmasının ardından yeni evi Vodafone Park'ta oynadığı 8 Şampiyonlar Ligi maçında sadece Alman ekiplerine yenildi.

Vodafone Park'ta oynadığı son Şampiyonlar Ligi maçında Bayern Münih'e son 16 turunda 3-1 yenilen Beşiktaş, 3 sezonluk aranın ardından yine bir Alman ekibi olan Borussia Dortmund maçından mağlubiyetle ayrıldı.

Siyah-beyazlı ekip aynı zamanda Vodafone Park'ta oynanan Şampiyonlar Ligi maçlarında tek galibiyetini ise yine bir Alman ekibine karşı aldı. 2017-2018 sezonunda RB Leipzig'i İstanbul'da 2-0 yenen "Kara kartallar", diğer maçlarda Dinamo Kiev, Napoli, Benfica, Monaco ve Porto ile berabere kaldı.

Tribünler mağlubiyete rağmen destek verdi

Beşiktaşlı taraftarlar karşılaşmanın sona ermesinin ardında siyah-beyazlı futbolcuları tribünlere çağırdı.

Taraftarlar, futbolculara sevgi gösterilerinde bulunurken, siyah-beyazlı oyuncular da tribünlere alkışlarla karşılık verdi.

Beşiktaş: 1 - Borussia Dortmund: 2

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Antonio Mateu Lahoz, Pau Cebrian, Roberto Diaz (İspanya)

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Montero, N'Sakala, De Souza, Pjanic, Atiba (Dk. 78 Salih Uçan), Ghezzal (Dk. 89 Gökhan Töre), Larin (Dk. 61 Kenan Karaman), Batshuayi

Borussia Dortmund: Kobel, Meunier, Hummels (Dk. 70 Pongracic), Akanji, Guerreiro, Brandt (Dk. 46 Witsel), Bellingham (Dk. 70 Wolf), Dahoud, Reus, Malen (Dk. 70 Moukoko), Haaland (Dk. 86 Knauff)

Goller: Dk. 20 Bellingham, Dk. 45+3 Haaland (Borussia Dortmund), Dk. 90+4 Montero (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 43 Welinton, Dk. 45 Montero, Dk. 76 Atiba (Beşiktaş), Dk. 55 Meunier, Dk. 79 Moukoko (Borussia Dortmund)

YORUMLAR 214
  • Eskimalatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütçemiz belli, sahaya çıkan oyuncularımız belli, sahadaki oyuncuların o mecradaki tecrübeleri belli, bu şekilde Avrupa devleriyle rekabet edemeyiz. Onların bir oyuncusu bizim 3 oyuncuya bedel iken başarı beklersek kendi kendimizi kandırmış oluruz. Beşiktaş'ın elindeki kadro ligde iş yapar ama Avrupa'da ııım. Sadece Beşiktaş değil tüm temsilcilerimiz de aynı durumda.
    Cevapla
  • Tokatli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu hafta Manchester united hangi takima kaybetti ?! Herkes haddini bilse sikinti yok...ama yok efendim dortmund da kim haaland da kim dersen, fark yemedim diye veya dortmundu korkuttuk diye avutursun kendini Ama evet kalite farki o kadar acildi ki, artik danimarka norvec takimlariyla denk oynuyoruz, ki onlarada zorlaniyoruz
    Cevapla
  • zuyka 2 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin için uşaklar saltanatım var benim misali tüm spor kamuoyu yere göğe sığdıramadığınız takımın hali görünüz göklere çıkardınız yönetiminiz, spor bilginiz böyle ise vay halimize işte böyle kapı kuleden öteye geçemezsiniz
    Cevapla
  • B..Y. 2 yıl önce Şikayet Et
    Vicdanın yokluğu bayağı hissedildi her şeye rağmen iyi mücadele etti güçlü dortmund karşısında ilk maçın heyecanı ile biraz tedirgin oynadılar bundan sonraki maçlarda inşallah daha başarılı olurlar....
    Cevapla
  • emre19 2 yıl önce Şikayet Et
    Takimi bir hafta once, biz dortmutu rahat yeneriz diye havaya sokuyoruz. Kolaycilaga kacip daha mac baslamadan galip gelecegimize sartlaniyoruz oysa mac oynanir sahada kazanilir kaybedilir. Yillarca bu Amator duygulardan kurtulamadik. Birde bizde yabanci hayranligi Cok fazla, yabanci takimlari yenmemek icin buyur sen onden git diyoruz adeta . profosyonel davranmiyoruz yoksa yaptigimiz iki mactan birini kesin alacak gucteyiz.
    Cevapla
  • Kayseri-38 2 yıl önce Şikayet Et
    Milli takımdan daha güzel oynadı.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    bakar körsün o zaman, nefes alamadılar ilk yarı, dortmund skora yatmasa 8 mi atartı 18 mi ALLAH bilir, anca çene var sizde zaten başka birşey yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle