İngiltere'den, Devler Ligi finali için UEFA'ya baskı!

İngiltere hükümeti, Türkiye’yi koronavirüs pandemisi nedeniyle “yüksek riskli” ülkeler arasındaki 'kırmızı liste' içine aldı.

İngiltere'den, Devler Ligi finali için UEFA'ya baskı!
İngiltere'den, Devler Ligi finali için UEFA'ya baskı!
GİRİŞ 07.05.2021 19:53 GÜNCELLEME 08.05.2021 00:00
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

İki İngiliz takımını karşı karşıya getirecek Şampiyonlar Ligi finali öncesinde İngiltere'den art arda ilginç adımlar geldi. İlk önce stat başvurusu yapıldı, sonrasında ise hükümet Türkiye'yi "yüksek riskli" ülkelere ekledi.

Birleşik Krallık Ulaştırma Sekreteri Grant Shapps: "Bu ülkelere ekstrem durumlar haricinde seyahat yapılmamalı." dedi. İngiliz bilim insanları, Türkiye’yi pandemi nedeniyle “sıcak ülke” olarak tanımlarken final öncesinde insanların çok fazla alkol alacağını ve virüsten korunmak için konulan kurallara uymayacaklarını belirtti.

"Taraftarlar Türkiye’ye gitmemeliler"

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps ise yaptığı açıklamada, “Taraftarlar Türkiye’ye gitmemeliler. Federasyonumuz, finali İngiltere’ye getirmek için UEFA’yla görüşüyor. Biz de finali burada oynatmaya açığız ancak son karar UEFA’nın” dedi.

Finalinin İngiltere'ye alınması için UEFA'ya başvurdular

İngiltere Futbol Federasyonu, Manchester City ile Chelsea arasında 29 Mayıs Cumartesi günü İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi Finali'nin İngiltere'ye alınması için UEFA'ya başvurdu.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Başbakanlık Ofisi 10 Numarada düzenlediği basın toplantısında, İngiliz Futbol Federasyonunun karşılaşmanın İngiltere'de oynanması için UEFA'ya başvurduğunu belirtti.

Shapps, İngiltere Futbol Federasyonuyla UEFA yetkilileri arasındaki görüşmelerin sürdüğünü ve son kararı UEFA'nın vereceğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı, İngiliz taraftarlara seyahat yasağı uygulama kararı aldıkları Türkiye'de oynanacak Şampiyonlar Ligi finaline gitmemeleri uyarısında da bulundu.

Konuya ilişkin Chelsea ve Manchester City'den henüz açıklama yapılmazken İngiliz basınında yer alan haberlerde, Premier Lig takımlarından Aston Villa'nın karşılaşmanın Villa Park Stadı'nda sınırlı sayıda taraftarla oynanması için İngiliz Futbol Federasyonu ve UEFA'ya başvurduğu kaydedildi.

YORUMLAR 64
  • Samet 2 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz oyunları başladı. Maça gidenlerden adam başı 10 bin Euro Türkiye'de oynamama parası kesilip gönderilsin tamam istediğiniz yerde oynayın.
    Cevapla
  • drms 2 yıl önce Şikayet Et
    ingilterede oynansin gelirizi tff verilmek şartıyla
    Cevapla
  • 55samsun 2 yıl önce Şikayet Et
    versinler para sini oynasınlar
    Cevapla
  • Hayırlısı 2 yıl önce Şikayet Et
    Gelecek sezon İstanbul’da oynanır ne olacak
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru bir karar İngiltere'de oynayın zibarin zaten işiniz gucunuz oyun, geberince oynarsınız bol bol, burası bak yasakta var kırmızının da kırmızısı, bide buralarda gebermeyin birde ugrasamayizz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle