Beşiktaş Şampiyonlar Ligi B grubundan nasıl çıkar?

Beşiktaş Şampiyonlar ligi grup maçında karşı karşıya gelecek olan Benfica ile zorlu bir mücadeleye çıkacak. Peki Beşiktaş Şampiyonlar Ligi grubundan nasıl çıkar? Grupta mağlubiyeti bulunmayan 3 beraberlik ve 1 galibiyet alan Beşiktaş gruptan çıkması için kaç puana ihtiyaç var

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi B grubundan nasıl çıkar?
Beşiktaş Şampiyonlar Ligi B grubundan nasıl çıkar?
GİRİŞ 23.11.2016 08:07 GÜNCELLEME 23.11.2016 08:39

GRUPTA ÜÇ TAKIMIN ÇIKMA VE ELENME ŞANSI VAR

Beşiktaş'ın yer aldığı B Grubunda 5.maçlar öncesinde 3 takımın gruptan hem çıkma hem de elenme ihtimali bulunuyor.

İşte 5.maçlar öncesinde grupta son durum ve Beşiktaş için senaryolar

1-Siyah Beyazlıların Benfica'yı Vodafone Arena'da yenip Dinamo Kiev'den de en az bir puan alması gruptan çıkması için yeterli olacak. Bu durumda 10 puana ulaşacak olan Beşiktaş, hem Napoli'yi hem Benfica'yı yendiği için tüm averajlarda üstün konuma geçecek. Son maçta Napoli ve Benfica'nın birbiri ile karşılaşacağı düşünüldüğünde 10 puana ulaşmış olan Siyah Beyazlı ekip tarihinde ilk kez Şampiyonlar Liginde gruptan çıkmış olacak.

2- Beşiktaş'ın gruptan çıkması için diğer bir yol ise Napoli'nin Dinamo Kiev'e puan kaybetmesi olacak.Tabi bu ihtimal yine Benfica karşısında alınacak galibiyet halinde geçerli olacak bir ihtimal. Napoli'nin Kiev'e puan kaybetmesi, Beşiktaş'ın da Benfica'yı yenmesi durumunda 9 puana ulaşacak olan Siyah Beyazlılar son maç öncesi ilk ikiyi garantileyecek ve gruptan çıkacak. Çünkü son maçta Napoli ile Benfica karşılaşacağı için iki takımdan biri mutlaka eleneceği için gruptaki son maçlar sıralamayı belirleyen maçlar olacak.

3- Beşiktaş'ın aklına bile getirmek istemediği puan kaybı durumunda ise gruptan çıkma şansı son maça kalacak. Napoli'nin Kiev'i yenip Beşiktaş'ın puan kaybetmesi halinde son maçta sadece galibiyet yeterli olamayacak ve Napoli Benfica maçının sonucu Siyah Beyazlıların sıralamasını belirleyecek. Bu seçenek ise Beşiktaş - Benfica maçının berabere bitmesi durumunda geçerli olacak bir seçenek.Çünkü beraberlik halinde puanlar Napoli 10 Benfica 8 Beşiktaş 7 olacağı için son maçlar gruptan çıkacak takımı belirleyecek.

4- Siyah Beyazlıların Benfica'ya yenilmesi ve Napoli'nin de Dynamo'yu yenmesi durumunda ise son maçlara bakılmaksızın grup tamamen şekillenecek ve Beşiktaş 3.olarak yoluna Uefa Avrupa Ligi'nde devam edecek.