Bayern'den 2-0'dan müthiş geri dönüş

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Bayern Münih ile Juventus karşı karşıya geldi.

Bayern'den 2-0'dan müthiş geri dönüş
Bayern'den 2-0'dan müthiş geri dönüş
GİRİŞ 17.03.2016 00:41 GÜNCELLEME 17.03.2016 00:41

Allianz Arena'da oynanan mücadeleyi 120 dakika sonucunda 4-2'lik skorla ev sahibi Bayern Münih oldu.

Juventus, 6. dakikada Paul Pogba ve 28. dakikada Juan Cuadrado'nun golleriyle Allianz Arena'ya şoku yaşattı. Bu şok 2 golden sonra bir müddet bocalayan Bayern Münih, ardından büyük baskısına başladı. Dakikalar geçtikçe Juventus daha çok çekildi ve 73. dakikada Lewandowski farkı 1'e indirdi. Maçın bitmesine saniyeler kala, Evra'dan topu kapan Vidal, pasını Coman'a verdi. Coman'ın ortasında Thomas Müller, son dakikada maça eşitliği getirdi.

Bayern'in ilk yarıda 2-0 yapıp, Juventus'un 2-2'lik eşitliği sağladı maçın farklı bir kopyasınnın yaşandığı rövanş, Thomas Müller'in golüyle uzatmalara gitti.

İlk uzatma devresinde oyun yine Bayern Münih'in tahakkümü altında geçti. İkinci uzatma devresine Bayern Münih golle başladı. 108. dakikada Thomas Müller'in asistiyle Thiago Alcantara, Bayern'e turu müjdeleyen golü attı. Golden hemen sonra atak yapmaya çalışan Juventus, savunmasında büyük açıklar verdi. Kingsley Coman, 111. dakikada orta sahadan aldığı topta, Buffon'un koruduğu kaleye şık bir vuruş yaparak maçın sonucunu belirledi.

Bayern Münih, bu sonucun ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen son takım oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde daha önce Paris Saint-Germain, Benfica, Wolfsburg, Real Madrid, Atletico Madrid, Manchester City ve Barcelona çeyrek final vizesi almıştı.