Mesut attı, Arsenal rövanşı farklı aldı

UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu 5. hafta mücadelesinde Arsenal, Emirates'te ilk maçta yenildiği Dinamo Zagreb'i konuk etti.

Mesut attı, Arsenal rövanşı farklı aldı
Mesut attı, Arsenal rövanşı farklı aldı
GİRİŞ 24.11.2015 23:44 GÜNCELLEME 24.11.2015 23:44

90 dakika sonunda Arsenal, baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada rakibini 3-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı. Arsenal'e galibiyeti getiren golleri 29'da Mesut Özil, 33 ve 69'da Alexis Sanchez kaydetti.

Bu sonucun ardından son maçlar öncesi Arsenal puanını 6'ya yükseltirken, Dinamo Zagreb 3 puanda kaldı. Bayern'e kaybeden Olympiakos da 9 puanda kalırken, Olympiakos grubun son maçında taraftarı önünde Arsenal ile karşılaşacak.

Arsenal, savunma ağırlıklı bir düzende çıkan rakibi önünde maça çok üstün başladı. Kalabalık savunma arasında boşul arayan Arsenal, 29. dakikada Mesut Özil'in kafa golüyle 1-0 öne geçti. Bu golden 4 dakika sonra sahneye Alexis Sanchez çıktı ve skoru 2-0'a getirirken, ilk yarı da bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda da Arsenal oyunun tam anlamıyla hakimi olmayı sürdürdü. Londra temsilcisi 69. dakikada Alexis Sanchez'in golüyle rakibi önünde farkı 3'e çıkarmayı başardı. Kalan dakikalarda mücadelede başka gol olmadı ve Arsenal, rakibini 3-0 gibi net bir skorla mağlup etmeyi başardı.