Aslan'ın rakibi Benfica, hedefi 3 puan

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki 3. maçında Portekiz temsilcisi Benfica'yı konuk edecek.

Aslan'ın rakibi Benfica, hedefi 3 puan
Aslan'ın rakibi Benfica, hedefi 3 puan
GİRİŞ 21.10.2015 05:22 GÜNCELLEME 21.10.2015 05:22

Bu kulvardaki ilk maçında Atletico Madrid'e İstanbul'da 2-0 mağlup olup, ikinci maçında ise Astana deplasmanından 2-2'lik beraberlikle dönerek 1 puana razı olan sarı-kırmızılı ekip, Benfica karşısında galibiyetle tanışma hesapları yapıyor.

Grupta namağlup lider durumla bulunan Portekiz ekibi, evinde Astana'yı 2-0, deplasmanda ise Atletico Madrid'i 2-1 yenerek yoluna firesiz devam ediyor.

Türk Telekom Arena'da 21.45'te başlayacak karşılaşmayı, İskoçya Futbol Federasyonu'ndan William Collum yönetecek.

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Carole, Selçuk, Bilal, Sneijder, Yasin, Podolski, Umut

BENFICA: Julio Cesar, Almeida, Jardel, Luisao, Eliseu, Fejsa, Samaris, Gaitan, Guedes, Jonas, Jimenez

HAMZAOĞLU 11'İ AÇIKLADI

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Benfica maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında sahaya çıkaracağı ilk 11'i açıkladı. Karşılaşmada kaleyi Fernando Muslera koruyacak. Defansta Sabri Sarıoğlu, Aurelien Chedjou, Hakan Balta ve Lionel Carole yer alacak. Sakatlığı geçen ancak henüz 90 dakika mücadele edecek seviyeye gelmeyen Jason Denayer ise yedek kulübesinde bulunacak. Hafif sakatlığı bulunan Hakan Balta ise oynayabilecek durumda.

Orta sahada oyunu Selçuk İnan ve Bilal Kısa ile kuracak olan sarı kırmızılılarda hücumu Wesley Sneijder yönlendirecek. Hollandalı yıldız, forvet arkasında görev yapacak. Sneijder'in sağında Lukas Podolski, solunda ise Yasin Öztekin bulunacak. Hamza Hamzaoğlu, iki oyuncudan sık sık kanat değiştirmesini istiyor. Maça sağ kanatta başlayacak olan Podolski, zaman zaman Yasin ile yer değiştirecek. Sarı kırmızılıların Benfica maçında gol umudu ise Umut Bulut olacak. Sakatlığını atlatan ve Gençlerbirliği maçının ikinci yarısında oyuna girip attığı gol ile moral bulan Burak Yılmaz ise maçın gidişatına göre ikinci yarı oyuna dahil olacak.

AVRUPA KUPALARINDA 263. MAÇ

Galatasaray, Benfica müsabakasında, Avrupa kupaları tarihindeki 264'üncü karşılaşmasına çıkacak.

Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 159, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere toplam 263 maç yaptı.

Söz konusu müsabakalarda 97 galibiyet ve 98 yenilgi alan, "Cimbom", 68 karşılaşmada eşitliği bozamazken, rakip filelere gönderdiği 363 gole karşılık kalesinde 391 gol gördü.

GALİBİYET HASRETİ DEVAM EDİYOR

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Portekiz'in Benfica takımıyla karşılaşacak Galatasaray, Avrupa kupalarındaki galibiyet hasretini bitirmeyi hedefliyor.

Sarı-kırmızılı ekip, tamamı "Devler Ligi"nde olmak üzere Avrupa kupalarında çıktığı son 10 maçta galibiyet elde edemeyerek, kötü bir rekora imza attı.

Şampiyonlar Ligi'ndeki son zaferini, 2013-2014 sezonu B Grubu'ndaki 6. maçta Juventus'u İstanbul'da 1-0 yenerek elde eden "Cimbom", kendisini son 16 takım arasına taşıyan bu galibiyetin ardından çıktığı 10 maçın 7'sini kaybedip, 3'ünü berabere tamamladı.

10 MAÇTA 26 GOL YEDİ

Sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupalarındaki son 10 maçında yüksek bir gol yeme ortalamasıyla karşı karşıya kaldı.

Son 10 Avrupa kupası mücadelesinde kalesinde 26 gol gören Galatasaray, maç başına 2,6'lık bir ortalamayla oynadı.

"Cimbom", bu maçlarda rakip ağları sadece 7 kez havalandırabildi.

BENFICA İLE 7 YIL ARADAN SONRA

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçında karşılaşacağı Portekiz ekibi Benfica ile 7 yıl aradan sonra tekrar kozlarını paylaşacak.

Benfica ile ilk kez 2008-2009 sezonu UEFA Kupası gruplarında eşleşen sarı-kırmızılı ekip, o dönem tek maç üzerinden yapılan karşılaşmayı deplasmanda 2-0 kazanmayı başarmıştı.

Bir Portekiz ekibiyle ilk müsabakası olma özelliği taşıyan B Grubu ikinci hafta maçında, Estadio da Luz'da (Işık Stadı) 6 Kasım 2008'de rakibine konuk olan "Cim Bom", Emre Aşık ve Ümit Karan'ın golleriyle sonuca gitmişti.

İki takımın son karşılaşmasında forma giyen isimlerden, Galatasaray'da 2, Benfica'da ise 1 oyuncu bulunuyor. Sarı-kırmızılılarda, 7 yıl önce Benfica'ya karşı sahaya çıkan oyunculardan Sabri Sarıoğlu ve Hakan Balta hala kadroda yer alırken, Benfica'da o dönemden kalan tek oyuncu olarak Luisao dikkati çekiyor.

PORTEKİZ EKİPLERİYLE 4. KEZ 

Avrupa kupalarında bir Portekiz ekibiyle ilk maçını Benfica'ya karşı oynayan "Cim Bom", yine bu takıma karşı Portekiz temsilcileri önündeki 4. müsabakasına çıkacak.

Bugüne kadar Portekiz ekipleriyle 3 maç yapan sarı-kırmızılılar, 2 galibiyet ve 1 yenilgi aldı.

Galatasaray'ın, Benfica'nın ardından bir Portekiz temsilcisiyle ikinci eşleşmesi, UEFA Şampiyonlar Ligi 2012-2013 sezonu gruplarında Braga ile oldu.

Rakibine İstanbul'da 2-0 yenilerek sürpriz bir sonuç alan sarı-kırmızılı ekip, H Grubu'ndaki son maçında Braga'yı deplasmanda 2-1 mağlup etti ve adını ikinci tura yazdırmayı başardı. Braga karşısında Mossoro'nun golüyle yenik duruma düşmesine karşın, Burak Yılmaz ve Aydın Yılmaz'ın golleriyle sonuca giden Galatasaray, bu galibiyetle o sezon çeyrek finale kadar giden yolun kapısını araladı.

BENFICA, TÜRK TAKIMLARINA YABANCI DEĞİL

Galatasaray'ın rakibi Benfica, bugüne kadar Türk takımlarıyla 5 kez eşleşip, 9 müsabaka oynadı.

Bu karşılaşmalarda 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi alan Portekiz ekibinin, deplasmanda hiç maç kazanamaması da dikkati çekti.

Benfica'nın Türk takımlarıyla ilk karşılaşması, 1975-76 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası ilk turunda Fenerbahçe'ye karşı oldu. Sarı-lacivertli ekibi evinde 7-0 yenen Benfica, deplasmanda 1-0 kaybetmesine karşın bir üst tura çıkan taraf oldu.

Portekiz ekibi, 1980-81 sezonu Kupa Galipleri Kupası ilk turunda Altay'la eşleşti. İzmir'de yapılan ilk maçı 0-0 berabere tamamlayan Benfica, evinde 4-0 kazanarak tura adını yazdırdı.

Türk takımlarına karşı Avrupa'daki üçüncü eşleşmesinde 2008-09 sezonu UEFA Kupası gruplarında Galatasaray'la karşı karşıya gelen Benfica, evinde yaptığı tek maçı 2-0 yitirip, iç sahada bir Türk temsilcisine ilk ve son kez yenildi.

Benfica, UEFA Şampiyonlar Ligi 2012-2013 sezonu 3. ön eleme turunda Trabzonspor'la eşleşti ve ilk maçın evinde 2-0 kazanıp, rövanşta 1-1 berabere kalarak, bu kulvarda yoluna devam etti.

Portekiz temsilcisinin bir Türk ekibiyle son karşılaşmaları ise 2012-2013 sezonu UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Fenerbahçe'yle oldu. İlk maçı İstanbul'da 1-0 kaybeden Benfica, rövanşı Lizbon'da 3-1 kazanıp, adını finale yazdıran taraf oldu. Benfica, finalde İngiliz ekibi Chelsea'ye 2-1 yenilerek, kupayı evine götürme hedefini gerçekleştiremedi.