Şaşırtan gerçek! Bir Sneijder etmiyor

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Astana'nın değeri 14.5 milyon Euro... Yani 15 milyon Euro'luk Sneijder'den az...

Şaşırtan gerçek! Bir Sneijder etmiyor
Şaşırtan gerçek! Bir Sneijder etmiyor
GİRİŞ 29.09.2015 12:09 GÜNCELLEME 29.09.2015 12:09

Kapalı kutu Astana’nın kadro değeri, Cimbom’un dünyaca ünlü yıldızı Wesley Sneijder’ı geçemiyor. Transfermarkt verilerine göre 14.5 milyon Euro değeri olan Kazak temsilcisi, 15 milyonluk piyasa değeri bulunan Hollandalı yıldızın altında kalıyor.
 
90+2’DE TURLADI

Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak için 3 tur geçmesi gereken Astana, 2. ön elemede Slovenya’nın Maribor ekibine deplasmanda 1-0 yenildi, evinde 3-1 kazanıp turladı. Finlandiya temsilcisi Helsinki ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Kazak temsilcisi, evinde 3-3 devam eden maçta 90+2’de bulduğu golle elenmekten kurtuldu.
 
Play-off turunda da Kıbrıs Rum Kesimi’nden Apoel’i geçerek (1-0, 1-1) gruplara kalan ilk Kazak ekibi oldu.
 
STADINI TÜRKLER YAPTI

Görkemli Astana Arena Stadı, 2009’da Fatih Terim, Hakan Şükür, Hasan Şaş ve ünlü İtalyan hakem Collina gibi isimlerin katılımıyla açılmıştı. 30 bin kişilik kapasiteye sahip olan stadyum, Türk mimar ve yapı şirketi tarafından inşaa edildi. Üstü açılıp kapan stat, suni çim ve alttan ısıtmaya sahip olurken, çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapabilme özelliği taşıyor.
 
ESKİ FENERBAHÇELİ ÇALIŞTIRIYOR

Astana’nın teknik direktörlüğünü eski Fenerbahçeli Bulgar futbolcu Stanimir Stoilov yapıyor. Takımın büyük çoğunluğu Kazak. Orta sahasında bulunan Sırp oyuncu Nemanja Maksimovic ve Orta Afrikalı Foxi Kathevoama Astana’nın en etkili 2 oyuncusu.