Webo: Nedenini bilmeden Fenerbahçe'den ayrıldım!

Osmanlıspor-Galatasaray maçında 2 golle yıldızlaşan Pierre Webo önemli açıklamalarda bulundu.

Webo: Nedenini bilmeden Fenerbahçe'den ayrıldım!
Webo: Nedenini bilmeden Fenerbahçe'den ayrıldım!
GİRİŞ 19.12.2016 16:31 GÜNCELLEME 19.12.2016 16:31

Webo "Ankara'da iklimin zor olduğunu söylemek gerek. Burada sosyal hayatım Türk kültürü ile devam ediyor. Osmanlıspor için ilk başta bir adaptasyon sorunu yaşadığımı söyleyebilirim. Büyük bir takımdan, Fenerbahçe'den geldiğim için adaptasyon problemim oldu. Osmanlıspor farklı bir kulüptü ve adaptasyon süreci gerekliydi. Şu an için her şey yolunda. Tamamen atlattım o süreci ve her şey iyi gidiyor." dedi.

"Kazanmayı hak ettik"

Galatasaray maçında attığı 2 golle gecenin kahramanı olan Webo: "Sizinde gördüğünüz gibi çok fazla gol fırsatımız vardı. Böyle bir maçta 1 puanla yetindik. Takımın genel kalitesi, dün ortaya koyduğumuz performansla kazanmayı hak ettik. Saha şartlarının iyi olmadığını söylersek, zor bir maçtı seyircilerimiz açısından. Onlara güzel bir maç seyrettirdik. Benim için Galatasaray'a karşı iyi oynayıp 2 gol atmak kariyerim adına çok iyi bir gelişmeydi. Biz takım olarak saha üzerinde daha iyiydik. Türkiye'deki sahaların şartları belli ve iki takım için de geçerli. Biz daha iyi performans gösterdik." diye konuştu.

"Fenerbahçe'den neden ayrıldığımı bilmiyorum, ayrılışım biraz kaza gibiydi."

Fenerbahçe'den ayrılış sürecinden bahseden Webo: "Herkesin bildiği gibi Fenerbahçe'den ayrılışım biraz kaza gibiydi. Herkes bu şekilde düşünüyor. Kendimi gayet iyi hissediyordum ancak neden olduğunu bilmeden Fenerbahçe'den ayrıldım. Bundan dolayı adaptasyon sorunu yaşadım. Fenerbahçe'de gayet iyiydim ve oynayabilecek durumdaydım. Fenerbahçe'de görev yaptığım tüm sezonlarda, özellikle son sezonda şampiyonluğa büyük katkım olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe büyük kulüp, saygı duyuyorum. Bir karar aldılar ve bu kararın sebebini en iyi Allah bilir.  Burada harika bir atmosfer var. Yöneticiler, başkan ve futbolcularla çok iyi ilişkiler kurdum. İstanbul benim çok sevdiğim bir yer ama şu an için Osmanlıspor'un başarısı için uğraşıyorum." şeklinde konuştu.

Takımın ağabeyi olduğunu belirten Pierre Webo, "Takımda ağabeylik yapıyorum. Takım arkadaşlarım beni çok iyi dinliyorlar. Aramızdaki tüm bu saygı, özellikle Mustafa hocamızın da katkılarıyla iyi bir tarafa gidiyor. Özellikle Avrupa Ligi'nde çok zor bir gruptan çıktık ve yolumuza devam ediyoruz. Aramızda çok iyi bir uyum var. Çok sayıda maç yaptık ve bunların arasından el birliğiyle başarıyla çıktık. Olimpiakos ile eşleştik ve yolumuza mümkün olduğunca devam etmek istiyoruz.  Birlikte iyi oynayan kompakt bir takımız. Bu şekilde sonuna kadar devam etmek istiyorum. Kişisel olarak ben burada elimden gelenin daha fazlasını veriyorum. Kariyerimde çıkabildiğim kadar en yükseğe çıkmak istiyorum. Futbolun içerisinde kalarak yaşantıma devam etmek istiyorum. Futbol benim işim, hayatım boyunca futbolla ilgilendim ve böyle devam etmek istiyorum. Türkiye'yi çok seviyorum. Burada her anlamda devam etmek neden olmasın." dedi.

KAYNAK: RADYOSPOR