Kenan Sofuoğlu Osmangazi Köprüsü'nde 400 km hıza ulaştı! - İzle

Dünyaca ünlü Milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu, Osmangazi Köprüsü'nde Kawasaki H2R model motosiklet ile kendi hız rekoru için yaptığı sürüşte saatte 400 kilometreye ulaşarak tarihi bir başarı elde etti. Milli gururumuz Kenan Sofuoğlu 400 km hıza ulaşarak bu alanda ulaşılması zor bir hıza imza attı. İşte Kenan Sofuoğlu'nun Osmangazi Köprüsü'nden o hıza ulaştığı anlar haber7.com'da..

GİRİŞ 30.06.2016 15:13 GÜNCELLEME 30.06.2016 15:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dünyaca ünlü Milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu, Osmangazi Köprüsü'nde Kawasaki H2R model motosiklet ile kendi hız rekorunu kırmak için yaptığı sürüşte saatte 400 kilometreye ulaşarak tarihi bir başarı elde etti. Milli gururumuz Kenan Sofuoğlu 400 km hıza ulaşarak bu alanda ulaşılması zor bir hıza imza attı. İşte Kenan Sofuoğlu'nun Osmangazi Köprüsü'nden o hıza ulaştığı anlar haber7.com'da..

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan ve bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle açılışı gerçekleştirilecek Osmangazi Köprüsü'nde yaptığı sürüşte saatte 400 kilometre hıza ulaştı.

Açılıştan önce özel izinle gerçekleştirilen geçişte Red Bull sporcusu Kenan, saate 400 kilometreyle Kawasaki H2R model motosikletle en yüksek hıza ulaşan isim oldu. 

Kenan, özel izinle hava koşullarının uygun olduğu günün erken saatlerinde Osmangazi Köprüsü'nden yaptığı geçişte Kawasaki H2R model motosikletiyle saatte 400 kilometre hıza ulaşmayı başardı. Kenan'ın ulaştığı hız, Dünya Supersport Şampiyonası'nda yarıştığı takımı Kawasaki tarafından H2R motosikletin ulaşabildiği en yüksek hız olarak onaylandı.

"DAHA HIZLI BİR GEÇİŞ OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Kenan, Kawasaki'den geçen yıl bu motosikleti istediğinde en yüksek hızının 380 kilometre olduğunu belirttiklerini anlattı. Motosikleti modifiye etmeden ve orijinal ayarlarını koruyarak küçük değişiklikler yaptığını anlatan Kenan, şu ifadeleri kullandı:

"En son yaptığım denemelerde 390 kilometre hıza kadar ulaşmıştım, bugün onu da aşarak 400 kilometre hıza ulaştım. Bu hız denemesini açılışta yapmayı planlamıştım ama hava koşullarının en uygun olduğu zaman dilimini yakalamamız gerekiyordu, o nedenle sabah 05.00'te yaptık. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan ve Karayolları Genel Müdürü Sayın İsmal Kartal'a bana bu imkanı tanıdıkları için teşekkür ediyorum. Ayrıca köprü inşaatında çalışan ve bu rekor denemesinde bize yardımcı olan tüm mühendislere de teşekkürlerimi iletiyorum."

Kenan, köprüden bundan daha hızlı bir geçiş olacağını düşünmediğini vurgulayarak şunları söyledi;

"Bizim dünya şampiyonası yarışlarında çıktığımız en yüksek sürat 300 kilometre civarı oluyor. 400 kilometre ise çok yüksek bir hız. O nedenle bu hıza ulaşmak bir hayaldi. Çok şükür hayalime ulaştım. Dünya şampiyonasında liderliği sürdürüyorum, bundan sonraki hayalim 5. dünya şampiyonluğu."

YORUMLAR 4
  • Sinan 7 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun, Allah kaza bela vermesin
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    nekadar geçiş ücreti vermiş
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    bayram sonuna kadar bedava :D
    Cevapla
  • erol yitik 7 yıl önce Şikayet Et
    süper valla gururumuz helal olsun
    Cevapla