Erdenay'dan İspanya itirafı! Ergin hoca...

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, EuroBasket 2015'e dair açıklamalarda bulundu.

Erdenay'dan İspanya itirafı! Ergin hoca...
Erdenay'dan İspanya itirafı! Ergin hoca...
GİRİŞ 07.09.2015 16:34 GÜNCELLEME 07.09.2015 16:34

Dağlıca'daki hain saldırı hakkında konuşan Erdenay, "Öncelikle Dağlıca'da şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Gerçekten üzücü ve bizim de moralimizi bozan bir olay oldu. Daha sonra İspanya maçını da kaybettik onun üzerine. Üzücü bir gün geçirdik" dedi.

"BAZI OYUNCULAR ALMANYA MAÇINA SAKLANDI"

Ergin Ataman'ın oyuncuların bazılarını Almanya maçına sakladığının altını çizen Erdenay, "İtalya maçı çok zor geçti. Büyük efor sarf ederek kazandık İtalya maçını. Grupta 2. ve 3.'lük şansımızı devam ettirebilmek için çok önemli bir maçtı. İspanya bence turnuvanın da favorisi. Bizim karşımızda inanılmaz bir yüzde ile oynadılar ve direncimizi kırdılar. 7-8 dakika dayanabildik ancak daha sonra attıkları üçlüklerle direncimiz oldukça kırıldı ve Ergin hoca da ikinci yarıda oyuncuları Almanya maçına saklayarak genç oyunculara yer verdi. Almanya maçı çok kritik bizim için. Almanya'yı yendiğimiz takdirde gruptan çıkmayı garantiliyoruz. Ayrıca 2. ve 3. sıra için de şansımızı devam ettirmiş olacağız. Yan gruba baktığımızda da burada 2. veya 3. olursak muhtemel rakiplerimiz İsrail yada Polonya gibi gözüküyor. Bu yüzden biz Almanya maçına büyük önem veriyoruz. Burada bütün biletler tükendi ilgi çok büyük Almanya maçına." şeklinde konuştu.

"ALMANYA'DA NOWITZKI'Yİ DURDURABİLİRSEK..."

Almanya'da Nowitzki'nin büyük bir tehlike oluşturduğunu da belirten Erdenay, "Almanya'nın Nowitzki gibi bir yıldızı var. Sırbistan karşısında da çok etkili bir oyun sergiledi. Heiko Schaffartzik aynı şekilde çok iyi oynayan iyi tempo yakalamış bir oyuncu. Takım oyunu oynuyorlar iyi tempo yapıyorlar. Nowitzki'yi durdurabilirsek, Benzing'in de sakat olması onları o bölgeden sayı potansiyelini keserek o bölgeden etkili olabiliriz. Almanya'yı yarın yenerek iddiamızı sürdüreceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"SIRBİSTAN KARŞISINA KAZANMAK İÇİN ÇIKACAĞIZ"

Sırbistan karşısına da mutlak galibiyet parolasıyla çıkacaklarını belirten Erdenay, "Sırbistan çok kaliteli bir ekip. Bizim de yakından tanıdığımız Nemanja Bjelica, Bogdanovic gibi Fenerbahçe'de forma giymiş, Teodosic gibi Türk basketbolseverlerin yakından tanıdığı bir isim var. Yenilmeyecek bir takım değiller. Turnuvanın ilk maçında İspanya'yı yendiler ve çok formdalar. Biz o maça da mutlak galibiyet parolası ile çıkacağız." dedi.

"4. OLMAK İSTEMİYORUZ"

Grupta 4. olmak gibi bir planlarının olmadığını da vurgulayan Erdenay, "Kesinlikle olimpiyat elemesi şansını yakalamak istiyoruz. O yüzden de bu gruptan 4.çıkmak istemiyoruz. 4.çıkarsak çapraz gruptan gelen ev sahibi Fransa ile karşılaşıyoruz. Gruptan 2. veya 3.sırada çıkarsak olimpiyat elemesi yolunun bize açık olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.