Türk hakem VAR'ın olmadığı maçta önce penaltı yok dedi, sonra kararını değiştirdi

FIFA kokartlı Türk hakem Mehmet Türkmen, Faroe Adaları ile Estonya arasındaki U21 maçını yönetti. Türkmen'in karşılaşmada verdiği karar ve uygulayış şekli çok konuşuldu.

Türk hakem VAR'ın olmadığı maçta önce penaltı yok dedi, sonra kararını değiştirdi
Türk hakem VAR'ın olmadığı maçta önce penaltı yok dedi, sonra kararını değiştirdi
GİRİŞ 21.06.2025 16:34 GÜNCELLEME 21.06.2025 16:34
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Faroe Adaları ile Estonya arasındaki U21 Avrupa Şampiyonası Elemeleri maçında düdük çalan Türk hakem Mehmet Türkmen, bir poziyonda verdiği kararla tepki çekti.

Türkiye Gazetesi'nde hakem değerlendirmeleri yazan Ömer Faruk Ünal, Türkmen'i sert eleştirdi.

Ünal yazısında, "Sıradan basit bir maç. Hakem, yer almayı, doğru açıdan izlemeyi bilmiyor. Futbolda doğal temas nedir, faul nedir bilmiyor. Top atıldıktan sonra hareketleniyor, arkada kalıyor, kendi kendisini perdeliyor, pozisyonu çözemiyor." dedi.
Ünal, Türkmen ile ilgili yazısının devamında, "90+3 oynanıyor skor 1-1. Faroe Adaları lehine çok basit, açık ve net bir penaltı. Mehmet Türkmen, pozisyona önce sağ kolu ile aut veriyor, aynı pozisyona yardımcı hakem, bayrağı ile korner diyor. Faroe Adaları takımından 4-5 oyuncu hakemin üstüne koşuyor, Mehmet Türkmen karar değiştiriyor, sol kol ile bu defa penaltı noktasını gösteriyor. Bu arada hemen elini kulaklığa götürüyor, sanki "VAR'dan geldi" dercesine. Oysa maçta VAR yok." ifadelerini kullandı.

TFF'ye de sert bir eleştirinin yer aldığı yazıda, "Ya bu kadar; bu ülkeyi, bu çocuğu rezil etmeye hakkınız var mı ey MHK, TFF ve karar vericiler!" denildi.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 22
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Bu zaten hakemlik ile alakası yok ki bizim ülkemizde kollanarak liyakat siz bı şekilde hakim yapilmis ki oralara nasıl maç yönetmeye gitti kim gonderdi torpil adam kayırma yokmu hak eden amatörde suryer hak etmeyen üst kademede emir eri olarak görevini yapar vesselam
    Cevapla
  • fatih 1 ay önce Şikayet Et
    bu kardeşimize yazık ediliyor. bu seviyeler bile rüyasında göremezdi. sal ve amatör alt yapıları yönetir. fakat fifa demek çok zor. rezillik.
    Cevapla
  • Mesken Sahibi 1 ay önce Şikayet Et
    Fenevin prensi ne de olsa.
    Cevapla
  • Şinasi 1 ay önce Şikayet Et
    TFF'de iyi bir hakem eğitici olmalı. Bunları eğitimden geçirdikten sonra hâlâ beceremeyenler olursa süzgeçten geçirip TFF'den ilişiğini keseceksin. Hakemliği beceremeyen adamı TFF'de barındırmayacsksın.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    valla hakemliği tartışılır bi genç arkadasimiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle