Milli yıldızlarımız tarihi zaferi değerlendirdi

A Milli Takım'ın, İzlanda'yı 4-2 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından Arda Güler, Kenan Yıldız, Hakan Çalhanoğlu ve Kerem Aktürkoğlu açıklamalar yaptı.

Milli yıldızlarımız tarihi zaferi değerlendirdi
Milli yıldızlarımız tarihi zaferi değerlendirdi
GİRİŞ 15.10.2024 00:16 GÜNCELLEME 15.10.2024 00:19

A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup dördüncü maçında İzlanda'yı deplasmanda 4-2 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından milli yıldızlarımız zaferi değerlendirdi.

"GOLÜ KEREM AKTÜRKOĞLU'NA BORÇLUYUM"

Arda Güler ise galibiyeti değerlendirirken; "Kazandığımız için çok mutluyuz. Zor bir yolculuktan geldik. Belki bir sürü bahanemiz vardı. Zemin çok kötüydü ama bugün hiç pes etmeyen bir takım vardı. Tarihimizde burada hiç İzlanda'yı burada yenememiştik. Bu bizim için büyük motivasyondu. Hocamız da hep bunu hatırlattı. Halkımızı mutlu etmekten daha büyük bir motivasyon yok." sözlerini sarfetti. 

Attığı golde Kerem Aktürkoğlu'na değinen Güler, "Golü Kerem Aktürkoğlu'na borçluyum. O dakikada yaptığı o baskı inanılmaz derecede değerliydi." dedi.

"BEN ÇOK GURURLUYUM"

Kenan Yıldız maç sonu açıklamasında; "Türkçe konuşamadığım için özür dilerim. Şu anda İtalyanca da öğrendiğim için zorlanıyorum. Ben çok gururluyum bu takımdan. Rakibe saygı duyuyorum. Onlar da iyi mücadele etti." dedi. 

"KAZANACAĞIMIZDAN EMİNDİM"

Hakan Çalhanoğlu 3 puan yorumunda; "90 dakika çok iyi performans gösterdik. Benim aklım hala penaltıda. Büyük konuşmak istemiyorum ama kaçırma ihtimalim yok. O yüzden ikinci penaltıda sorumluluğu yeniden almak istedim. Oynayan, oynamayan herkes çok iyiydi. Bugün herkes en iyisindeydi. Kazanacağımıza zaten emindim. Çok istekliydik ve bir ilki yapmak istedik burada." ifadelerini kullandı. 

"BENİM GOLÜM DAHA ÖNEMLİ, KEREM'İN GOLÜ DAHA GÜZELDİ"

İrfan Can Kahveci ise; "Zor bir yolculuk. Sıkıntılı bir zemin. Bizim genlerimizde bu var. Bu jenerasyon ilkleri başarmayı seviyor. 1-0 olduğunda neredeyse bütün takımın gözlerinden kazanacağız hissini anlıyordum. Benim için iki maçta da gol atmak muhteşemdi. Hakan'a belki bizim nazarımız değdi. Orada kaydığında da Hakan'a dedim. Olabilir bunlar. Maçtan sonra da çok üzüldü ama sonuçta ikinci penaltıyı attı. Önemlisi buydu. Kerem maçtan sonra senin gol mü, benim ki mi daha güzeldi diye sordu. Şöyle söyleyeyim. Benim ki daha önemliydi, onunki daha güzeldi." dedi. 

Ahmet Polat Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Ahmet Polat

Editör Hakkında

22 Ağustos 1996’da Yalova’da doğdu. Lisans eğitimini 2023 yılında Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2023 yılında İstanbul’da başladı. Şu an Haber7.com’da spor editörü olarak meslek hayatını sürdürmektedir.