İtalyanlardan İsrail'i çıldırtan protesto!

UEFA Uluslar A Ligi 2. Grup'ta İsrail ile İtalya arasındaki maçın başında, İtalyan taraftarlar İsrail ulusal marşını sırtlarını dönerek protesto etti.

İtalyanlardan İsrail'i çıldırtan protesto!
İtalyanlardan İsrail'i çıldırtan protesto!
GİRİŞ 10.09.2024 12:05 GÜNCELLEME 10.09.2024 14:12
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

İtalyan basınında çıkan haberlere göre, İsrail'deki güvenlik riski sebebiyle Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Bozsik Stadı'nda oynanan ve İsrail'in ev sahibi olarak çıktığı mücadelenin başında ilginç bir protesto eylemi yapıldı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Misafir takım seyircisinin alındığı tribünde 50 kişilik bir grup İtalyan taraftar, müsabaka başlamadan önce gerçekleştirilen seremonide, İsrail ulusal marşının çalındığı sırada, sahaya arkalarını dönerek İsrail'i protesto etti. İtalyan taraftarların, İsrail marşına yönelik bu protestosu sosyal medyada en çok etkileşim alan ve tartışılan konuların başında geldi.

İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gösteren bazı kullanıcılar, İtalyan taraftarların bu tutumunu "saygı değer ve tarihi" olarak niteledi. Bazı kullanıcılar ise sırtını dönenlerin fanatik taraftarlar arasındaki "faşist gruplar" olduğunu ileri sürdü.

Başlangıcı protestoya sahne olan maçta, konuk İtalya, rakibini 2-1 yenerek 3 puanı aldı. İtalya ile İsrail arasındaki bir sonraki maçın ise 14 Ekim'de İtalya'nın Udine kentinde oynanması planlanıyor. Udine Belediyesi'nin daha önce bu maça ev sahipliği yapmak istemediği basına yansımıştı. İtalya'da Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Gazze'ye ve Filistinlilere yönelik saldırılarının sık sık protesto edildiği gösteriler düzenleniyor.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 107
  • A. H. 6 gün önce Şikayet Et
    Bir gün hepsinin isini bitiremedigim icin beni lanetliyeceksiniz
    Cevapla
  • Çerkez Isa 6 gün önce Şikayet Et
    İsrail i yahudileri bütün dünya tiksinecek, onlara nefret edecek , ve zamanı geldiğinde ortadan kaldırılacak lar İnşallah yaşasın özgür Filistin
    Cevapla
  • gediğine koyar 6 gün önce Şikayet Et
    birde bizim taraftarlara bakın. tık yok
    Cevapla
  • Malum 6 gün önce Şikayet Et
    Bizdekiler de milli maçta kokuşmuş ideoloji kusuyorlar. Golü de izmir marşı söylerlerken yedik
    Cevapla
  • mustafa 6 gün önce Şikayet Et
    İzmire maç verende hata.
    Cevapla
  • Nedim 6 gün önce Şikayet Et
    Rusya’ya bütün spor dallarında yasak ama bu özel kişilere yok.Burda belli oluyor bütün dünyayı yönetiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle