Nazi sembolüne benziyordu! O forma numarası yasaklandı

Almanya Milli Takımı'nın forma üreticisi Adidas, yeni formaları tanıttı. Formadaki "44" numaranın Nazi sembolüne benzerliği sonrası üretici firma yeni karar aldı.

Nazi sembolüne benziyordu! O forma numarası yasaklandı
Nazi sembolüne benziyordu! O forma numarası yasaklandı
GİRİŞ 01.04.2024 21:05 GÜNCELLEME 01.04.2024 21:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

EURO 2024'e sayılı günler kala Almanya Milli Takımı beklediği formaya kavuştu. EURO 2024'te ev sahibi olan Almanya'nın formaları beklenmedik şekilde bir detayla tartışma konusu oldu. 

Adidas, Almanya Milli Takımı için ürettiği formalarda değişikliğe gitti. Değişikliğe sebep olan numara ise "44" oldu. Formanın yazı tipi nedeniyle Nazi sembolüne benziyor olması tartışmalara sebep oldu. 

ALMANYA FORMASINDA "44" NUMARA YASAKLANDI

Alman basınına göre; bu olay sonrasında Almanya'nın formasındaki "44" numaraya kullanım yasağı geldi. Buna göre hiçbir oyuncu söz konusu numarayı Nazi sembolüne olan benzerlik nedeniyle giyemeyecek. 

Halihazırda Alman Milli Takımı'nda "44" numaralı formayı giyen bir oyuncu yoktu ancak taraftarlar kendileri için bu numarayı satın aldıkları formaya bastırabilirdi. Bu kararla birlikte bu ihtimalin de önüne geçildi. 

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • sivas sivas sivas 4 hafta önce Şikayet Et
    ne alakaa
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Adidas eşittir Siyonistler,hemde en paranoyaktan.
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    44 numara asildir bunu yaşayan bilir MALATYALI olmak ayrıcalıktır
    Cevapla