Heyecanlandıran tablo! Tüm Türkiye merakla onları bekliyor

Nürnberg forması giyen Can Uzun'un milli takım tercihini Türkiye'den yana kullanmasıyla birlikte, muhteşem bir 2005 jenerasyonu yakaladık.

GİRİŞ 04.03.2024 13:59 GÜNCELLEME 04.03.2024 14:12
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Arda Güler, Semih Kılıçsoy ve Kenan Yıldız'ın ardından 2005 doğumlu bir başka Türk futbolcu Can Uzun da A Milli Takım'ın futbolcu havuzu içerisine dahil oldu. Milli takım tercihini Türkiye'den yana kullanan Can Uzun, EURO 2024'te tıpkı diğer 3 isim gibi Montella'dan davet bekleyecek.

İşte Semih Kılıçsoy, Arda Güler, Kenan Yıldız ve Can Uzun'un bu sezon ortaya koyduğu performans:

SEMİH KILIÇSOY

Beşiktaş'ın genç yıldızı Semih Kılıçsoy bu sezon gösterdiği performansla göz kamaştırıyor. 18 yaşındaki santrfor gol yollarındaki etkili performansıyla Avrupa devlerini de peşine taktı.

Özellikle İngiliz ekipleriyle adı anılan Semih Kılıçsoy'u Arsenal'in yakın markaja aldığı iddia ediliyor.

Semih Kılıçsoy bu sezon Beşiktaş formasıyla 25 maçta 10 gol ve 1 asistlik performans gösterdi. Genç yıldız, her 136 dakikada 1 gol atıyor.

ARDA GÜLER

Fenerbahçe'den sezon başında Real Madrid'e rekor bedelle transfer olan Arda Güler'in yeni macerası talihsiz başladı. Real Madrid'e imza attıktan sonra sakatlıklarla boğuşan Güler, iyileşmesi sonrası ise Ancelotti'den süre alamadı.

Son günlerde adı transfer dedikodularına karışan ve başka bir takıma kiralanması gündemde olan Arda Güler'in kısa vadede en büyük hedefi ise EURO 2024'te boy göstermek.

Arda Güler bu sezon Real Madrid formasıyla 5 maçta süre aldı. Milli futbolcu bu karşılaşmalarda toplam 92 dakikada sahada kaldı.

KENAN YILDIZ

Bayern Münih altyapısından çıkan Kenan Yıldız, 2022 yazında transfer olduğu Juventus'ta bu sezon A Takıma yükseldi. Dribbling kabiliyeti ve hızıyla dikkat çeken Yıldız, İtalyan devinde gösterdiği performansla parmak ısırtıyor.

Sol-sağ açık ve santrfor pozisyonlarında oynayabilen Kenan Yıldız için Juventus Teknik Direktörü Allegri, "Ona karşı zaafım var. Hızına ve çalımlarına bayılıyorum" ifadelerini kullanırken, 18 yaşındaki futbolcu EURO 2024'te Türkiye'nin en önemli kozlarından olacak.

Kenan Yıldız bu sezon Juventus formasıyla 26 maça çıktı. Yıldız, bu karşılaşmalarda 5 gol ve 1 asistlik performans gösterirken 1.275 dakika süre buldu.

CAN UZUN

Nürnberg formasıyla gösterdiği performansla herkesi kendine hayran bırakan ve uzun süredir milli takım tercihi merakla beklenen Can Uzun, kararını Türkiye'den yana verdi.

Can Uzun, A Milli Takım'ı seçme kararını sosyal medya hesabından yaptığı, "Kalbimin sesini dinledim" paylaşımıyla duyurdu.

Nürnberg altyapısından yetişen Can Uzun, sezon başında yükseldiği A Takımda adeta şov yapıyor. 23 maçta forma giyen Can Uzun, 15 gol ve 3 asistlik skor katkısı verdi.

KAYNAK: NTV SPOR
Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 31
  • Hamza 1 ay önce Şikayet Et
    Bjk liyim ama Enis destanın hakkı yeniyor
    Cevapla
  • Memocan36 1 ay önce Şikayet Et
    Almanya 2024 'te Şampiyon olacağız inşaAllah
    Cevapla
  • katibb 1 ay önce Şikayet Et
    Milliyetçi geçinip te alaman takımını seçen özil cana selamlar olsun.. nede olsa kökü fenerli :)
    Cevapla
  • Zzzzzz 1 ay önce Şikayet Et
    Adamın kariyeri mükemmel oldu Türkiye'yi seçseydi kaybolup gidecekti
    Cevapla
  • SEDAT KALAFATOGLU 1 ay önce Şikayet Et
    Ç OK guzel
    Cevapla
  • SEDAT KALAFATOGLU 1 ay önce Şikayet Et
    2005 lileri çok seviyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle