Önce kanseri, en son Nijerya'yı yendi! Kahraman oldu

Borussia Dortmund’un yıldızı Sebastian Haller, 2023'ün Temmuz ayında yakalandığı testis kanserini yenmiş ve yeşil sahalara geri dönmüştü. Yıldız futbolcu, dün finalde attığı golle ülkesinde kahraman oldu.

Önce kanseri, en son Nijerya'yı yendi! Kahraman oldu
Önce kanseri, en son Nijerya'yı yendi! Kahraman oldu
GİRİŞ 12.02.2024 10:58 GÜNCELLEME 12.02.2024 10:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Afrika Uluslar Kupası'nda Fildişi Sahili Milli Takımı ile mücadele eden Sebastian Haller, finalde Nijerya ile oynadıkları maçta takımını zafere götüren isim oldu.

Alassane Ouattara Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçta 1-0 geriye düşen Fildişi Sahili, ikinci yarıda bulduğu iki golle mücadeleden galip ayrıldı. Karşılaşmada ülkesi adına zafer golünü atan Sebastian Haller, ülkesinde adeta kahraman olarak ilan edildi.

Geçen yıl kanseri atlattı

Almanya Bundesliga devi Borussia Dortmund'da forma giyen Sebastien Haller için geçtiğimiz yıl kötü huylu testis kanseri teşhisi konmuş ve başarılı santrfor, yoğun bir tedavi programına girmişti.

Bir süre tedavi gören Haller, geçirdiği iki kritik operasyonun ardından testis kanserini atlatmış ve 2023'ün Temmuz ayında da yeşil sahalara geri dönmüştü.

Dortmund'un şampiyonluk kaçırdığı maçta penaltı kaçırdı

Geçtiğimiz sezonun son haftasında Dortmund ile Mainz karşısında şampiyonluk maçına ilk 11'de başlayan Fildişili futbolcu, takımının kazanması halinde kupaya uzanacağı müsabakanın 19. dakikasında kullandığı penaltıdan yararlanamamıştı.

Karşılaşmadan 2-2'lik beraberlikle ayrılan Dortmund, aynı haftada Bayern Münih'in Köln'ü 2-1 mağlup etmesiyle şampiyonluğu rakibine kaptırmıştı.

Bu sezon ise Dortmund'da fazla forma şansı bulamayan ve pek de iyi bir performans sergileyemeyen Haller, talihsizliklerine noktayı Afrika Uluslar Kupası'nda koydu.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Şampi 2 ay önce Şikayet Et
    Dortmund da şampiyonn olsaydı iyi olurdu.
    Cevapla