Aboubakar veda etti, Nijerya çeyrek finalde!

Afrika Uluslar Kupası son 16 turunda Nijerya, Kamerun'u 2-0 yendi ve çeyrek finale yükseldi. Beşiktaş'ın yıldızı Vincent Aboubakar, İstanbul'a dönüyor.

Aboubakar veda etti, Nijerya çeyrek finalde!
Aboubakar veda etti, Nijerya çeyrek finalde!
GİRİŞ 28.01.2024 02:38 GÜNCELLEME 28.01.2024 02:38
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Fildişi Sahili'nde düzenlenen Afrika Uluslar Kupası son 16 turunda Nijerya ve Kamerun karşılaştı. Nijerya, Kamerun'u 2-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Nijerya'ya turu getiren goller, 36 ve 90. dakikalarda Ademola Lookman'dan geldi. Bu sonuçla 5 Afrika şampiyonluğu olan Kamerun kupaya veda ederken, Nijerya, Afrika Uluslar Kupası'nda çeyrek finale yükselen taraf oldu.

ABOUBAKAR VEDA ETTİ

Kamerun'da sakatlığını atlatan Vincent Aboubakar, maçın 78. dakikasında oyuna girdi. 32 yaşındaki yıldız oyuncu, Afrika Uluslar Kupası'na gol atamadan veda etti. Nijerya'da Paul Onuachu ve Bright Osayi Samuel 90+9'da oyuna dahil oldu.

Nijerya'da forma giyen Fenerbahçeli Bright Osayi-Samuel, Trabzonsporlu Paul Onuachu ve Kasımpaşalı Kenneth Omeruo turnuvaya devam edecek.

ANGOLA 3 GOLLE ÇEYREK FİNALDE

Afrika Uluslar Kupası son 16 turunda Angola, Namibya'yı 3-0 yenerek çeyrek finale çıktı.

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) tarafından bu yıl 34'üncüsü Fildişi Sahili'nde gerçekleştirilen organizasyonun son 16 turunda Angola ile Namibya karşılaştı.

Angola, 38 ve 42. dakikalarda Gelson Dala, 66. dakikada da Mabululu'nun golleriyle karşılaşmayı 3-0 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Maçta Angola'da kaleci Neblu 17. dakikada, Namibya'da ise stoper Lubeni Haukongo 40. dakikada kırmızı kart gördü.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Bjk 53 2 ay önce Şikayet Et
    Beşiktaş ta dünya yıldızları cenk ve muleka hatta Abu yu yollasak yerini dünya yıldızıyla dolduracak milyonlar var kasada onun için hemen yollayalım dimi klavye delikanlısı arkadaşlar
    Cevapla
  • Al bunu ye 2 ay önce Şikayet Et
    İçerden maç bağlama kabiliyeti var sergeni şampiyon yaptı haya 7 tane attı avaraj da GS geçek için şimdi bunu FB kapar Türkiye de kabile reisi olan bu abusahteyi alır FB boş kalmaz zaten Türkiye haricinde hiç bir yerde tutunamadı bjk gelen utuncular hepsi öyle kalite bjk de olmaz FB son durak iyi asla FB de duramaz
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 2 ay önce Şikayet Et
    Birde Türkçe yi doğru kullanabilsen iyiydi
    Cevapla
  • Eski Editör 2 ay önce Şikayet Et
    Konuyu Abubakar ile ilişkilendirmenuz tam bir saçmalık. Adam kadro dışı BJK spordan kovulmuş. Saçma sapan bir haber.
    Cevapla
  • Rebelboy1903 2 ay önce Şikayet Et
    Beşiktaşa ne faydası varmışta milli takımına fayda sağlayacaktı zaten. Futbolculuk kariyerini de sonlandırsa bari
    Cevapla
  • Gece kartalı 2 ay önce Şikayet Et
    22 maçta 11 gol faydası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle