Ziyech asist yaptı! Bakambu penaltı kaçırdı

Afrika Uluslar Kupası F Grubu'nda Fas - Demokratik Kongo Cumhuriyeti maçında Galatasaraylı futbolcular Hakim Ziyech ile Cedric Bakambu rakip oldu. Mücadele 1-1 berabere biterken, Ziyech 1 asist yaptı, Bakambu ise penaltı kaçırdı.

Ziyech asist yaptı! Bakambu penaltı kaçırdı
Ziyech asist yaptı! Bakambu penaltı kaçırdı
GİRİŞ 21.01.2024 19:40 GÜNCELLEME 21.01.2024 19:40

Afrika Uluslar Kupası F Grubu 2. maçında Fas ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti karşı karşıya geldi. 1-1 berabere biten karşılaşma sonunda Fas puanını 4'e, Demokratik Kongo Cumhuriyeti 2'ye yükseltti.

Karşılaşmada iki Galatasaraylı futbolcu da rakip oldu. Fas'ta Hakim Ziyech, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde de Cedric Bakambu, müsabakaya 11'de başladı. Maçın 6. dakikasında Fas, Achraf Hakimi’nin golüyle 1-0 öne geçerken bu golün asisti Ziyech’ten geldi.

Maçın 42. dakikasında ise Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin kazandığı penaltıda Cedric Bakambu topun başına geçti. Penaltıyı kaçıran Bakambu, beraberliği sağlayamadı. Maçı 1-1’e getiren golü ise 76. dakikada Silas Katompa Mvumpa kaydetti.
Cedric Bakambu, 52 dakika sahada kalıp yerini Fiston Kalala Mayele’ye bıraktı. Hakim Ziyech'in yerine de 73. dakikada yerine Amine Adli girdi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.