Brezilya Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü açıklandı

Brezilya Ligi takımlarından Sao Paulo, Dorival Junior'ın Brezilya Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü olacağını ve istifasının kabul edildiğini açıkladı.

Brezilya Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü açıklandı
Brezilya Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü açıklandı
GİRİŞ 08.01.2024 10:56 GÜNCELLEME 08.01.2024 10:56

Brezilya Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü Dorival Junior oldu.

Sao Paulo'dan yapılan açıklamada Dorival Junior'ın istifasının kabul edildiği ve milli takımın başına geçeceği belirtildi.

Dorival Junior yaptığı açıklamada, "Bu, kişisel bir hayalin gerçekleşmesiydi. Bu nedenle Sao Paulo'daki yeni yapılanmanın bir parçası olduğum için başkan ve yönetim kuruluna teşekkür etmeliyim. Taraftarlara destekleri ve gösterdikleri sevgi için teşekkür ediyorum." dedi.

Kulüp başkanı Julio Casares ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı, "Dorival'e yapılan davet, doğru yolda olduğumuzun bir kanıtı. Yapmamız gereken şey, yeni mücadelesinde başarılar dilemek."

DORIVAL JUNIOR KİMDİR, HANGİ TAKIMLARI ÇALIŞTIRDI?

Antrenörlük kariyerinde Brezilya'da birçok takımı çalıştıran Dorival Junior, en uzun süre Santos'ta görev yaptı.

Santos'ta iki kez görev yapan deneyimli çalıştırıcı, ikinci döneminde 94 maça çıkarken 1.94 puan ortalaması yakaladı.

Junior, geçtiğimiz yılın nisan ayından bu yanan Sao Paulo'yu çalıştırıyordu.

Dorival Junior kariyerinde Brezilya Kupası (3), Copa Libertadores, Sudamericana ve Brezilya Serie B şampiyonlukları yaşadı.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.