Türkiye maçı sonrası İlkay Gündoğan'dan itiraf!

Barcelona forması giyen İlkay Gündoğan, geçen haftalarda oynanan Türkiye maçıyla ilgili konuştu.

Türkiye maçı sonrası İlkay Gündoğan'dan itiraf!
Türkiye maçı sonrası İlkay Gündoğan'dan itiraf!
GİRİŞ 07.12.2023 02:28 GÜNCELLEME 07.12.2023 02:28
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Barcelona ve Almanya'nın yıldız oyuncusu İlkay Gündoğan, Türkiye ile oynanan mücadelenin ardından Zeit'e özel bir röportaj verdi.

İşte yıldız futbolcunun açıklamaları;

"BARCELONA TAMAMEN YENİ BİR MEYDAN OKUMA"

"Barcelona tamamen yeni bir meydan okuma. Manchester City'de Pep'le geçirdiğim yedi yıl ve kaptanlıkla birlikte öz güvenimi geliştirdim. Tekrar konfor alanımdan çıkmanın önemli olduğunu düşündüm. Sadece futbol açısından değil, kişisel olarak da. Zor olsa da yeniden başlamayı seviyorum. Yeni bir ülke, yeni bir dil, yeni bir kültür, yeni bir kulüp, tabii ki zor. İnsanlar sadece spor olarak görüyor ama sosyal hayat da var. Sadece birkaç hafta önce ev bulduk. Rutini seviyorum ve inzivaya çekilecek bir yerim olmadığında birçok şey benim için zor oluyor"

"DİLİ ÖĞRENMEK ZORUNDASINIZ"

"İspanyolca veya Katalanca öğreniyor musunuz?"

"Henüz değil, önümüzdeki iki hafta içinde başlayacak. Ufak tefek konuşmalar için yeterli. Eşimin İtalyanca bilmesinin avantajı oluyor. İtalyanca, İspanyolca'ya benziyor. Profesyonel bir futbolcu olarak yeni takımınızın dilini öğrenmeye çalışmalısınız"

"MESSI GİBİ BİR OYUNCUYU KAYBETTİ"

"Barcelona'nın eski başarılarını yeniden yakalaması için ne yapılmalı?"

"Barcelona'da işler sportif açıdan iyi gidiyor ama hala birçok alanda gelişmemiz gerekiyor. Ben de bu yüzden getirildim. Hocamız tecrübelerimi aktarmam gerektiğini söyledi. Dil engeli nedeniyle tam olarak işe yaramasa bile, sadece görünüşümle genç oyuncuların arasında bazı şeyleri tetikleyebilirim. Barcelona, La Masia'daki oyunculara güveniyor. Benim gibi yurt dışından gelen ve doğru karışımı ve gerekli istikrarı sağlayan bireysel futbolcular da var. Kulüp son zamanlarda Messi gibi bir dönemi şekillendiren bir ismi kaybetti. Başarı bir gecede gelmez. Bu bir süreçtir. Önceliğimiz sportif başarı, taraftarlar sahada bunu isteyen bir takım izlediğinde onlar için her şey daha eğlenceli olur ve daha özel bir atmosfer oluşur. Bu da biz oyunculara başka bir ivme kazandırır."

"O EŞSSİZ ATMOSFERİ ÇOK İYİ HATIRLIYORUM"

Alman taraftarlar, 2024'te Almanya'da oynanacak şampiyonayı endişeyle bekliyor. Şu anda beklenti 2006'dakinden farklı değil. Sen o zamanları hala hatırlıyor musun?

"O eşsiz atmosferi çok iyi hatırlıyorum. 15 yaşında bir çocuktum hatta bir çekilişte İngiltere-Portekiz maçına bilet kazandım. Taraftar bu şampiyona için hazır olsun. Coşkuyu alevlendirmek biz oyunculara düşüyor."

"SORUMLULUK ALMAKTAN KEYİF ALIYORUM"

Üst üste üç turnuvadan erken elenen bir takımın kaptanısınız. Avusturya ve Türkiye ile oynanan maçlar coşku yerine hayal kırıklığı yarattı. Başarısızlığın sorumlusu olarak görülmekten çekiniyor musunuz?

"Son aylardaki performansımız pek iyi olmasa da başarılı olacağımıza dair en ufak bir şüphem yoktu. Avrupa Şampiyonasını sabırsızlıkla bekliyorum. Şüpheler olabilir ama beklentilerin olduğunu biliyoruz. Sadece kaptan değilim, birçok sorumluluğum var. Sorumluluk almaktan keyif alıyorum."

KAPTANLIK AÇIKLAMASI

Almanya Milli Takım kaptanlığına neden siz seçildiniz?

"Karakterimle alakalı olduğunu düşünüyorum. Sosyal biriyim ve takım arkadaşlarım tarafından kabul ediliyorum. Manchester City'de de bunu hissettirdim. Orada futbol oynamanın ötesinde güzel bir atmosfer yaşadık. Başarının temeli budur. Artık bu ruhu milli takımda da uyandırmamız lazım. Henüz takım olarak büyümeyi başaramadık. Ne yazık ki fazla zamanımız kalmadı. Ancak bazen zaman baskısı iyidir. Baskının iyi oyuncular üzerinde etkisi nadiren olur."

TÜRKİYE MAÇI İTİRAFI

"Almanya'da herkesin sahada ne yapacağını bilmesi gerekiyor. Bu aslında çok zor değil çünkü biz karakterli bir ekibiz. Sorun yaratan kimse yok. ABD'deki iki maçın iyi bir başlangıç olduğunu düşündüm ama Avusturya ve Türkiye'ye kaybettik. Antrenmanlarda her şey çok iyi gidiyor. Neden başarısız olduğumuzu ben de açıklayamıyorum. Kalitemiz diğer takımlara göre çok daha iyi."

"CITY'DE BUNU ÖĞRENDİM"

"Futbol bir takım sporudur. City'de bunu çok iyi öğrendim. Takım arkadaşlarınıza güvenmeyi başarırsanız en güçlü siz olursunuz. 11 oyuncunun tamamından fark yaratmasını bekleyemezsiniz. Kendimi ayrı tutmuyorum bundan. Takım arkadaşlarıma sahada sık sık bakıyorum. Sadece top bendeyken değil, top başkasındayken de yüzlerine, gözlerine bakıyorum. Ne kadar özgüvenleri var görmek istiyorum. Birbirimize yeterince bakmıyoruz. İşlerin daha iyi gitmesi için bireysel bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Kaptan olarak bunu talep etmek benim sorumluluğumdur. Pep'ten böyle öğrendim."

"KENDİMİ NADİREN PARLATIYORUM"

"Bugün futbolu seven insanlar bile 90 dakikanın tamamını izlemiyor. Biri sahada özel bir hareket yaptığında gündem oluyor ama saha içinde iyi oynayan diğer oyuncular ön plana çıkamıyor. Bu yüzeysel bakış açısını utanç verici buluyorum. Öne çıkan bir oyuncu değilim. Kendimi nadiren parlatıyorum. Benim için önemli olan sahada herkesin işini doğru yapmasıdır."

"İDOLÜM HAMİT VE HALİL"

"Çocukken Alman Milli Takımı taraftarıydım ama idollerim Hamit ve Halil Altıntop'tu. Schalke'de oynuyorlardı. Ama onlar da benim gibi Gelsenkirchen'de doğup büyüdüler ve ebeveynleri de Türk'tü. Bu yüzden onları herkesten daha çok seviyordum. ben burada yanlış bir şey göremiyorum. Ben Philipp Lahm değilim ve bu hiç sorun olmadı. Karşılaştırmayı bırakalım artık. Her şeyi olduğu gibi kabul edelim."

 

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Zafer Beşiktaş 4 ay önce Şikayet Et
    Düşen uçakla batan gemide ataist olmaz türk heryerde türktür farkında değil anlattığı özellikleri alman olmadığını gösteriyor
    Cevapla
  • Atabeg 4 ay önce Şikayet Et
    Tamam gönül isterdik bizde oynasın ancak o kişinin bir profesyonel olduğunu unutmayalım.Bırakalım böyle kardeşlerimizin sayısı artsın.Unutmayalım o bizim çocuğumuz.
    Cevapla
  • Nasilll 4 ay önce Şikayet Et
    Sen bir yabancısın ama görevini hep iyi yapmalısın rakibin Türkiye olsa bile
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Kanı bozuk olduğu taa çocukluktan belli olmuş. Damarlarında asil Türk kanı taşıyan bir insan Alman milli takımını tutamaz. Sadece Türk ismi olan bir Alman bu adam.
    Cevapla
  • Mehmet 4 ay önce Şikayet Et
    Kafaya bak.
    Cevapla
  • Memleketim 4 ay önce Şikayet Et
    Malmısın kardeşim bu nasıl yorum. Adam Almanya da doğmuş büyümüş oraya hainlikmi yapsın,burda bir yabancı olsa böyle,seni biz besledik vay hain ekmeğini biz verdik dersiniz,kaldıki İlkay Türkiye yi temsil ediyor yinede,senin gibi boş değil.heryıl memleketine gelip yardım ediyor,Yozgat a
    Cevapla
  • Evlad-ı fatihan 4 ay önce Şikayet Et
    Almanya'da turkiyeden baginsiz bir turk nesli var artik yillarca onlari görmezden gelen iki devlet Türkiye ve Almanya ama artik kendini gosteren bağımsız farkli bir Türk boyu oldu almanci Türkler suc kimde mi suc onlara sahip cikmayan paralarini sogusleyen onlari işçi sınıfı görenler suçlu en başta türkiye sonra Türkiye'de ki aileler sonra Almanya
    Cevapla
  • Heeho 4 ay önce Şikayet Et
    Son cumlene kadar cidden iyi gitmişsin güzel anlatmişsin ama kardeşim şunu anlayin .Bizim ozellikle son jenarasyon 80lerin ikinci yarısı itibariyle doğan Türklerin Avrupa Turklerinden bir beklentisi yok! Ama şöyle bir şey var ; etrafımda yer alan bazı kuzen ve yakın arkadaşlarımın cevresindeki ziyarete gelen Avrupa Türkleri sürekli bir vaad verme derdinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle