Grup lideri Türkiye'nin büyük şanssızlığı!

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için torbaların belirlenmesinin ardından A Milli Takım için şanssız bir tablo oluştu.

GİRİŞ 23.11.2023 12:47 GÜNCELLEME 23.11.2023 12:55
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Son olarak Galler deplasmanından 1 puan alan ve D grubunu lider tamamlayan A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 öncesi gözünü kura çekimine çevirdi.

Öte yandan Türkiye grubunu lider bitirmesine ve kuraya 2. torbadan katılma hakkı kazanmasına rağmen güçlü ekiplerle karşılaşma riskiyle karşı karşıya.

3. VE 4. TORBADAN KORKUTUCU İHTİMALLER!

Grubunu ikinci sırada bitiren Hollanda, İtalya gibi takımlar, UEFA'nın belirlediği statü sebebiyle Türkiye'den daha alt torbalarda yer aldığı için muhtemel rakibimiz konumunda.

Grubunu lider bitiren Arnavutluk, Romanya gibi takımlar ise Türkiye'yle birlikte 2. torbada yer aldı. Dolayısıyla 2 takımın da rakibimiz olma ihtimali yok.

UEFA eğer grup sıralaması değil de ülkeler sıralamasını baz alsaydı Türkiye yine 2. torbada yer alacaktı ve bu kez daha mütevazı takımlarla eşleşme durumumuz söz konusu olacaktı.

İşte mevcut torbalar:

1. torba: Almanya, Portekiz, Fransa, İspanya, Belçika, İngiltere

2. torba: TÜRKİYE, Macaristan, Romanya, Danimarka, Arnavutluk, Avusturya

3. torba: Hollanda, İskoçya, Hırvatistan, Slovenya, Slovakya, Çekya

4. torba: İtalya, Sırbistan, İsviçre ve play-off'tan gelecen 3 takım.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 52
  • Ahmet Çelik 5 ay önce Şikayet Et
    Tek kelime " inanırsak kazanırız" ...
    Cevapla
  • Faruk kurnaz 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye hep ecel terleri dökmeye meraklıdır. Söyleyeceğim ve olacagida bu; 1. Torbadan -FRANSA 3. Torbadan- HOLLANDA 4. Torbadan da İTALYA'yı çekeriz ve geçmiş senelerde olduğu gibi yardırmaya devam ederiz. Kaderimiz her maçta son dakikalarda ecel terleri dökmek...
    Cevapla
  • Cemil ipekçi 5 ay önce Şikayet Et
    Ne kadar güçlü guruba düşersek o kadar iyi motive olur bizim Milliler ...
    Cevapla
  • Ali beylik Berlinden 5 ay önce Şikayet Et
    Bundan sonra ne farkeder hangi ülke olursa olsun hepsi aynı çıkar adam gibi oynarız işin içinde ölüm yok eyer yüreğimizle oynarsak kazanırız veya kaybederiz ben şahsen bir üst tura çıkacağımızı inanyorum
    Cevapla
  • Safak 5 ay önce Şikayet Et
    Artık Avrupa şampiyonasında oynuyacak milli takımımız için en iyi takımlar bile türkiye çıkmasın diye dua ediyorlardır.Hazirlik maçında Almanyayi gördük millilerimiz karşısında tel tel döküldüler biz şoe yaptık onlar izledi yüreğini ortaya koyan adamını kaçırmayan iyi konsantre olan kazanır.ben türkiyemizin iyi bir sonuç alacağına canı gönülden inanıyorum başarılar milli takımımıza sevgi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle