Kenan Yıldız, Milli Takım'a nasıl kazandırıldı? Zorluk çıkarmışlar

Türkiye'nin Almanya'yı Berlin'de 3-2 mağlup ettiği maçta sergilediği performansla dikkat çeken Kenan Yıldız'ın A Milli Takım'a kazandırılma sürecinde Alman yetkililerin zorluk çıkardığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 20.11.2023 10:22 GÜNCELLEME 20.11.2023 10:50
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

A Milli Futbol Takımı'nın Almanya'yı 3-2 yendiği maçta performansıyla yıldızlaşan gurbetçi yetenek Kenan Yıldız'ın, Türkiye'yi seçme sürecinin perde arkasında yaşananlar ortaya çıktı.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; Kenan Yıldız'ı Milli Takım'a kazandıran alt yaş kategori hocaları Güngör Şahinkaya ve Soykan Başar o dönemde yaşananları aktardı.

Güngör Şahinkaya
"Alman yetkililer, iletişime geçmemizi engelledi"


21 yıl TFF'de milli takım antrenörü olarak görev yapan Güngör Şahinkaya, o süreç hakkında şöyle konuştu:

"U-14 takımını oluşturmak için yurt dışında Türk asıllı oyuncuları takip ediyordum. Almanya'da kış aylarında tüm lig takımlarının katıldığı kapalı sahada turnuvalar yapılır. Bu turnuvayı yakından takip ettim. Orada bir oyuncu oynadığı harika oyunla dikkatimi çekti. Bu oyuncunun Kenan olduğunu öğrendim. Daha sonra eyaletler arasında yapılan Almanya Genç Milli Takımı seçmelerinde de Kenan'ı yakından izledim. O dönem kulübü olan Bayern Münih'e birçok kez davet yazısı gönderdim. Alman yetkililer davet yazılarına 'Okulu var. Ailesi izin vermiyor' diyerek olumsuz dönüş yaptı. Kenan ve ailesiyle iletişime geçmemi de engellediler. Ama Kenan'ı takip etmeyi asla bırakmadım. Bizim üst kategorideki yaş grubu antrenörlerine Kenan'ın dikkatle izlenmesi gerektiğini söyledim. Bütün yaş grup antrenörlerimiz Kenan'ın oynadığı kulüplere milli maçlar için istek yazısı gönderdi. Daha sonraki süreçte Kenan kararını Türkiye'den yana kullandı"

Soykan Başar
Slovenya maçı Juventus'a transfer kapısını açmış

Dönemin U-17 Milli Takım Teknik Direktörü Soykan Başar ise Kenan Yıldız'ı ilk kez Berlin'de bir turnuvada izlediğini ve turnuva sonrasında babasıyla iletişime geçtiğini şu ifadeler ile anlattı: 

"Kenan'ı ilk kez Berlin'de bir turnuvada izledim. Kalitesiyle göz doldurdu. Bu turnuva sonrası Kenan'ın babası Engin Bey ile iletişime geçtim. Kendisi ile bir yemek yedik. Yemekte Engin Bey'e Kenan'ın milli takım kariyerinin nasıl olacağı yönünde detaylı bilgiler verdim. O yemekten sonra Engin Bey ile olan görüşmelerimiz devam etti. Hatta 14-15 yaşlarında Kenan ciddi bir sakatlık yaşamıştı. O dönem bile Engin Bey'i arayarak destek verdim. Bu iletişimler Kenan'ın milli takımı seçmesine neden oldu. İlk kez Ay-Yıldızlı formayı 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elit tur maçında Slovenya'ya karşı giydi. Bu maçta onu izlemek için Barcelona ve Juventus'un scout ekipleri tribündeydi. 1 gol, 1 asistlik performansı sonrası Juventus'a transfer oldu. Ardından Almanya'nın Kenan'a yaptığı baskı daha yüksek oldu. Kenan Yıldız en başından beri milli takım kadrosu içerisinde çok iyi bir aile ortamı olduğunu dile getirdi. Bu kararı ortaya çıkaran da aile ortamının etkisiydi."

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Kastamonu 5 ay önce Şikayet Et
    Türkçe konuşamayan Ferdiyi yerden yere vuranlar Türkçe konuşamayan Kenan ı göklere çıkartıyorlar.Acaba sorun Türkçe mi yoksa Fenerbahçemi
    Cevapla
  • Mocca 5 ay önce Şikayet Et
    FIFA, UEFA, TFF, Kulupler birligi, Kutuptaki penguenler, Kongo cumhuriyeti v.s. hepsi birlesti size komplo duzenlediler. Haydi gecmis olsun.
    Cevapla
  • Trabzonlu Orhan 5 ay önce Şikayet Et
    Kenan gayet iyi türkçe konuşuyor
    Cevapla
  • 1453 5 ay önce Şikayet Et
    Tamam hocam .başarılı bir iş çıkarmıssınız tebrik ediyorum.birazda Türkiye deki alt yapıları takip etseniz bak sivassporda 2 tane genç oyuncu var emre gökay ve yunus emre konak UEFA nın gelecek vaadeden 60 genç oyuncu arasında gösteriliyor bir kardeşimizde kasımpaşada .birazda bu çocuklarla ilgilenseniz 1 yıldız değil Birçok yıldız çıkarırsınız.
    Cevapla
  • Reis 5 ay önce Şikayet Et
    Güzel kardeşlerim hiiiiç merak ermeyin. Özil meselesinden sonra normal bir türk artik almanya icin oynamaz, kesinlikle. Birde düşünün annesi ve babasi türk olanlar oynuyordu almanya için. Bu aslan kenanin annesi birde almandir. Selsmlar.
    Cevapla
  • Levrock 5 ay önce Şikayet Et
    Arda Güler, Kenan Yildiz ve siradaki Can Uzun. O cocuguda cabuk Milli Takima cagirmaliyiz. Yine mükemmel bir jenerasyon geliyor ama savunmayada önem verelim bu süper jenerasyona layik savunma oyunculari yetistirelim.
    Cevapla
  • Samii 5 ay önce Şikayet Et
    Onu bunu geçte 3milyonluk almanyaya nasıl muhtaç oluyoruz onu açıklayın. 80 büyüktür 3. Değil mi?
    Cevapla
  • Bred 5 ay önce Şikayet Et
    Sami sen almanyanın nüfusunu bilmeden nasıl yorum yapıyorsun. Aç İnterneti bi bak yaaa
    Cevapla
  • Mırro 5 ay önce Şikayet Et
    Samii ne saçmalamıyorsun ya? Eğitim şart kardeş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle