Türkiye'den Almanya'da unutulmaz galibiyet!

Türkiye, Berlin'de oynanan özel maçta, EURO 2024'ün ev sahibi Almanya'yı 3-2 mağlup ederek unutulmaz bir galibiyete imza attı.

GİRİŞ 19.11.2023 00:44 GÜNCELLEME 19.11.2023 12:16
Bu Habere 167 Yorum Yapılmış

A Milli Futbol Takımı, özel maçta deplasmanda Almanya ile karşılaştı. Milliler, Berlin Olimpiyat Stadı'ndaki mücadeleyi 3-2 kazandı.

İlk yarıda Ferdi ve Kenan sahne aldı

Karşılaşmaya hızlı başlayan Almanya, Kai Havertz'in 5. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. Türkiye, 38. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun golüyle 1-1'lik beraberliği yakaladı. Ardından sahneye çıkan Kenan Yıldız 45+1. dakikada Türkiye'yi 2-1 öne geçirerek ilk yarının skorunu belirledi.



Son sözü Yusuf Sarı söyledi

İkinci yarının hemen başında Almanya, 49'da Niclas Füllkrug'un golüyle skoru 2-2'ye getirdi. Türkiye 70. dakikada penatı kazandı. Yusuf Sarı'nın penaltı golüyle Ay-Yıldızları yeniden öne geçirdi ve mücadele 3-2 sona erdi.



Liderlik için Galler'e gidiyoruz

Türkiye, salı günü Galler ile deplasmanda EURO 2024 elemeleri grubundaki son maçına çıkacak. Milliler bu karşılaşmadan en az bir puan alması halinde grubunu lider tamamlayacak.



ALMANYA 2-3 TÜRKİYE

STAT: Berlin Olimpiyat

HAKEMLER: Bartosz Frankowski, Marcin Boniek, Jakub Winkler

ALMANYA: Trapp- Henrichs, Tah, Rüdiger, Kimmich (Dk. 72 Goretzka), İlkay, Sane, Wirtz (Dk. 73 Gnabry), Havertz, Brandt (Dk. 82 Ducksch), Füllkrug

TÜRKİYE: Altay Bayındır- Zeki Çelik, Ozan Kabak, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu (Dk. 63 Eren Elmalı), İsmail Yüksek (Dk. 46 Salih Özcan), Kaan Ayhan, Emre Akbaba (Dk. 34 Abdulkadir Ömür), İrfan Can Kahveci (Dk. 64 Yusuf Sarı), Kenan Yıldız (Dk. 73 Kerem Aktürkoğlu), Yusuf Yazıcı (Dk. 64 Barış Alper Yılmaz)

GOLLER: Dk. 5 Havertz, Dk. 49 Füllkrug (Almanya)- Dk. 38 Ferdi Kadıoğlu, Dk. 45+2 Kenan Yıldız, Dk. 71 Yusuf Sarı (P) (Türkiye)

SARI KARTLAR: Ozan Kabak, İrfan Can Kahveci, Abdulkadir Ömür, Abdülkerim Bardakcı (Türkiye)

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 167
  • Malatyalı 5 ay önce Şikayet Et
    Dünya da ahireti kurtarmaktan daha mühim ne olabilir. Ama gençleri bu şekilde afyonluyorlar uyuşturyorlar beyinlerini sen doğruyu yazıyorsun adam deve kuşu gibi kafasını kuma gömüp sana cevap veriyor.
    Cevapla
  • hilal71 5 ay önce Şikayet Et
    her ne kadar almanları evlerinde yensek de türk futbolunun genel sorunu milli takımda da devam ediyor. orta alandan hücum yapamıyoruz, stoperlerin arasına yerden pas atarak pozisyon bulamıyoruz, ama tam tersi oynadığımız her takım bunu bize çok rahat yapabiliyor.
    Cevapla
  • hilal71 5 ay önce Şikayet Et
    bence maçın kahramanları beklentilerin çok üstünde oynayan abdülkerim ve kaan'dı. ferdi,salih ve kenan, milli takımın iyileri arasındaydı. diğer oyuncular her ne kadar milli takım seviyesinde değilmiş gibi olsa da kendilerine verilen görevi yerine getirdiler. zaten bir maçta takımın tamamının çok iyi oynaması beklenmez. genelde 4-5 kişi iyi oynadığında maçı alırsınız.
    Cevapla
  • avşiar 5 ay önce Şikayet Et
    burak yılmazı yardımcı antrenör yapın galibiyeti unutalım.gelsin unutulmaz mağlubiyetler
    Cevapla
  • hilal71 5 ay önce Şikayet Et
    teknik heyet,futbolcular ve tribündeki türk seyircilere teşekkürler. güzel,heyecanlı bir maçtı. oyuncularımız çok hırslıydı. sanki final maçına çıkmış gibiydiler.ben hiç bu kadar heyecanla oynanan bir hazırlık maçı izlemedim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle