Silahlı saldırıda iki kişi öldü! Futbolcular ikinci yarıya çıkmadı: Milli maç iptal edildi

Belçika-İsveç EURO 2024 eleme maçı, Brüksel'de iki İsveçli taraftarın öldürüldüğü silahlı saldırının ardından oyuncuların ikinci yarıya çıkmama kararı alması üzerine tatil edildi.

GİRİŞ 16.10.2023 23:32 GÜNCELLEME 17.10.2023 00:31
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir kişinin açtığı ateş sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi.

Yerel basından alınan bilgiye göre, yerel saatle 19.15 civarında turuncu montlu bir kişi, motosikletiyle geldiği Sainctelette Meydanı, d'Ypres ve Ninieme de ligne bulvarları yakınında bir cadde üzerinde rastgele ateş açtı.

Görüntülerde, zanlının birkaç el ateş açtıktan sonra motosikletinden inerek bir binaya girdiği ve gözden kaybolduğu görüldü.

Saldırı sonucu ölen 2 kişinin EURO 2024 Elemeleri kapsamında Belçika ve İsveç milli takımlarının karşılaştığı müsabakayı izlemek için gelen İsveç vatandaşları olduğu öğrenildi.

Kral Baudouin Stadyumu'na 5 kilometre mesafede gerçekleştirilen saldırıda, kaç kişinin yaralandığına ilişkin bilgiye ise henüz ulaşılamadı.



Yaşanan bu olayın ardından Belçika - İsveç maçının devre arasında haberi öğrenen İsveçli futbolcular, ikinci yarıya çıkmama kararı aldı. Belçikalı futbolcular da bu kararı destekledi.

Daha sonra ise UEFA, Belçika-İsveç maçının tatil edildiğini açıkladı. Güvenlik güçleri, statta bulunan taraftarlara güvenlik için statta kalmalarını tavsiye etti.

UEFA'dan yapılan açıklamada, ilk devresi tamamlanan maçın "terör saldırısı olasılığı" gerekçesiyle askıya alındığı belirtildi. Kararın, iki takımın onayı ve güvenlik güçleriyle yapılan görüşmenin ardından verildiği de vurgulandı.

İsveç basınında yer alan haberlerde, İsveçli milli oyuncuların maçın ikinci yarısına çıkmama yönündeki taleplerini hakeme ilettiği, Belçikalı oyuncuların da bu duruma onay verdiği bildirildi.

Belçika basınında ise saldırganın henüz yakalanamaması nedeniyle hoparlörden taraftara tribünlerde kalmaları yönünde çağrıda bulunulduğu ifade edildi.

Maçın oynandığı Kral Baudouin Stadyumu'na 5 kilometre mesafede gerçekleştirilen saldırıda, kaç kişinin yaralandığına ilişkin bilgiye de henüz ulaşılamadı.

İsveç'in 15. dakikada Gyökeres'in golüyle öne geçtiği mücadelede, Belçika 31. dakikada Lukaku'nun penaltıdan ağları sarsmasıyla skoru eşitlemiş ve ilk yarı, 1-1 eşitlikle sona ermişti.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 104
  • Emekli 6 ay önce Şikayet Et
    terörü besleyen en büyük ülke İsveç tir.Allah daha beter etsin inşallah
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    İsveç den kalkıp maç izlemeye Belçikaya gelmiş ama stada girmemiş dışında öldürülmüş. Maç saatinden önce öldürüldüyse pretosto yu maça çıkmayarak da yapabilirlerdi. Neden ilk yarıdan sonra karar değiştirmişler. Milli maçlar, deplasman takım ajanlarının o ülkelere girip çıktıkları en yoğun zamanlardır.
    Cevapla
  • Kutahyali 6 ay önce Şikayet Et
    Bunlar güzel haberler birbirlerini yesinler yok olsunlar
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Biz olsak güvenli ülke değil diye medyalar bas bas bağırır. Bak burası da güvenli ülke değil!! Bu ülkedeki maçları iptal edip güvenli ülkede oynatmalı onların tabiriyle
    Cevapla
  • Kral 6 ay önce Şikayet Et
    Beter olun inşallah Müslümanlara yaptığınız zulümle boğulun hepiniz leşler sizi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle