İşte lider bitirirsek olacaklar! Türkiye için büyük avantaj

A Milli Futbol Takımı'mız, EURO 2024 elemeleri kapsamında karşılaştığı Letonya'yı 4-0 yendi ve turnuvaya katılım hakkı elde etti. Ay-yıldızlıların şimdiki hedefi ise grup liderliği. Peki, A Milli Takım grubunu lider tamamlarsa ne olacak?

GİRİŞ 16.10.2023 10:37 GÜNCELLEME 16.10.2023 15:59
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

A Milli Takım, EURO 2024 elemeleri kapsamında sahasında Letonya ile karşılaştı. Rakibini 4-0 mağlup eden kırmızı-beyazlılar, Almanya biletini aldı.

Ay yıldızlılar, son maçında Galler ile berabere kalsa dahi grubunu lider tamamlayacak.

Milliler, grubunu lider bitirirse EURO 2024 kura çekiminde daha üst torbada yer alacak ve daha avantajlı rakiplerle yarışacak.

A Milli Takım'ın Galler'e kaybetmesi halinde ise üçlü averaj devreye girecek.

Türkiye Galler'e yenilirse, Hırvatistan ve Galler de kalan maçlarını kazanırsa üç takım da 16 puana gelecek. Bu durumda üçlü averaj devreye girecek ve Galler birinci, Türkiye ise ikinci sırada Almanya'nın yolunu tutacak.

Ay-yıldızlı ekip, grup maçlarını 21 Kasım'da Galler ile deplasmanda oynayacağı maç ile tamamlayacak.

ŞU AN 1. TORBA AMA ÇOK ZOR

Türkiye an itibarıyla 6'da 6 yapan takımlar Portekiz ve Fransa, 6 maçta 5 galibiyet ve 1 beraberlik alan Belçika'nın ardından en iyi eleme performansını sergileyen 4. takım olarak bulunuyor. Toplam 16 puan toplayan millilerimiz şu an 1. torba takımı olarak görünüyor ama altındaki takımlardan İspanya ve Anravutluk'tan 1 maç; İngiltere ve Macaristan'dan ise 2 maç fazla oynadı. 1. torbada kalabilmemiz için en kötü ihtimalle 5. sırada olmamız gerekiyor ancak bu oldukça zor...

EN KÖTÜ 2. TORBADAYIZ

Türkiye son maçında Galler'i yense dahi fikstürleri kolay olan İspanya, İngiltere ve Macaristan'ın bizi geçme ihtimali yüksek. Yani Türkiye, EURO 2024 finallerine 2. torbadan katılım sağlayacak. Daha aşağı düşmemiz ise söz konusu değil...

MUHTEMEL TORBALAR VE RAKİPLERİMİZ

Türkiye'nin 2. torba olması durumunda 1. torbadan muhtemel rakiplerimiz

Almanya, Portekiz, Fransa, Belçika, İspanya, İngiltere

2. Torbada bizle beraber olması beklenen takımlar

Türkiye, Arnavutluk, Macaristan, İtalya, İsviçre, Slovenya

3. Torbada olması muhtemel takımlar

İskoçya, Romanya, Avusturya, Danimarka, Yunanistan, Çekya

4. Torbada olması muhtemel takımlar

Galler, Sırbistan, Slovakya ve Playofflardan gelecek 3 takım

* Torbalar maç sonuçlarına göre değişkenlik gösterebilir.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Hüsnü 6 ay önce Şikayet Et
    3. Torba sanki daha makul gibi 2. Torba yerine
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    3 lu averajla biz ikinci olarak gitmeyi garantikedik
    Cevapla
  • Mizah 6 ay önce Şikayet Et
    Başlamışken yenin Galler'i şanımız yürüsün.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bence Ermenistan galleri yener
    Cevapla
  • Tlaps 6 ay önce Şikayet Et
    Biz nasıl garantiledik. anlamadım. Bizim gurupdan 3 takımmı gidiyor. Biz son maçta yenilirsek, galler ve hırvatistan 2 maçını da kazanırsa ki kazanma ihtimalleri yüksek puanlar eşitlenmiyor mu. 2.lik averaja kalmıyor mu. Ben mi bir yerde yanlış hesaplama yapıyorum.
    Cevapla
  • Yasar 6 ay önce Şikayet Et
    O zaman 3 lu averaj sistemi devreye giriyor ve 3 takımın aralarında yaptıkları maçlara bakılıyor,hangisi aralarında yaptıkları maçlarda daha fazla puan kazandı ona bakılıyor,biz şu ana kadar 3 gallerden 3 te hirvatistandan toplam 6 puan kazandık,Galler bizi yenerse,bizden 3 puan hirvatistandan 4 puan kazandı toplam 7 puan kazanmış olacak,Hırvatistan ise bizden 3 gallerden 1 ,toplam4 puan
    Cevapla
  • Tusibasa 6 ay önce Şikayet Et
    Ben de anlamamıştım ama şöyle oluyormuş üçlü avaracak alıyor üçlü averajda da 3 takımın arasında yaptığı maçlardan kim daha çok puan toplamışsa o önde oluyor o yüzden biz yenildiğimiz takdirde her türlü ikinciyiz
    Cevapla
  • Durcan 6 ay önce Şikayet Et
    Ben galler ve hırvatlar son ikişer maçlarını 4-0 lık skorlarla kazanırlarsa TÜRKİYE İÇİN BİR GARANTİ YOK ORTADA demekteyim. Bu durumda ne 2'li, ne de 3'lü averaj hesapları gurupta ilk iki sırada tutmuyor bizi. Yanlışım nerede?
    Cevapla
  • SELİM 6 ay önce Şikayet Et
    3lü avaraj devreye giriyor
    Cevapla
  • Enes 6 ay önce Şikayet Et
    biz yenilip de ikisi de maçlarını kazanırsa 3 takım da 16 puan oluyor ve 2 li değil 3 lü averaja kalıyoruz . 3 lü averajda da en düşük puanı toplayan hırvastistan geride kalıyor .
    Cevapla
  • ali 6 ay önce Şikayet Et
    kardeşim 3 lü averaj 2 li averaj gibi değildir 3 lü averajda atılan yenilen gol vs bakılmaz sadece 3 takımın kendi arasında oynadığı maclara bakılır. türkiye hırvatistan galler yendi 2 macta 6 puan aldı hırvatistan bizi yendi gallerle berabere kaldı 4 puanı var galler en kötü yenerse bizi 7 olacak ve galler 7 biz 6 puan ile ilk iki cıkacagız kapiş ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle