Sadece 65 bin Euro'luk bir hikaye! Emre Belözoğlu gerçeği

A Milli Takım'ın Hırvatistan'ı 1-0 mağlup ettiği maçta gösterdiği performansla göz dolduran İsmail Yüksek'in Fenerbahçe'ye transfer ediliş sürecinde Emre Belözoğlu'nun payı çok büyük.

GİRİŞ 13.10.2023 16:28 GÜNCELLEME 13.10.2023 20:17
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'nin 24 yaşındaki orta saha oyuncusu İsmail Yüksek gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. 24 yaşındaki oyuncu Türk futbolu için gerçek bir başarı öyküsü...



FUTBOLA BURSASPOR'DA BAŞLADI

26 Ocak 1999'da Bursa'da dünyaya gelen İsmail, futbola da Bursaspor altyapısında başladı. 2018 yılında Gölcükspor'a transfer olarak profesyonel oldu.

8 Mayıs 2020 tarihinde Fenerbahçe, Gölcükspor'dan İsmail ile beş yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.



65 BİN EURO'YA TRANSFER EDİLDİ

3 sezon önce Emre Belözoğlu'nun 3. Lig ekibi Gölcükspor’da keşfettiği İsmail, Fenerbahçe’nin teklifini hemen kabul etti. Dönemin sportif direktörü Belözoğlu 65 bin Euro (1.1 milyon TL) artı Topuk Yaylası Tesisleri’nde iki dönem ücretsiz kamp karşılığında transferi bitirdi.



EMRE BELÖZOĞLU KAÇIRMADI

Gölcük forması giyerken Fenerbahçe'de dönemin sportif direktörü Emre Belözoğlu'nun dikkatini çeken İsmail Yüksek için hemen girişimler başladı. Oyuncu ile vakit kaybetmeden temas kuran ve ardından da kulübü ile masaya oturan Belözoğlu, 65 bin Euro bonservis bedelinin yanı sıra Topuk Yaylası'nda iki dönem ücretsiz kamp karşılığında oyuncuya sarı-lacivertli formayı giydirdi.



JESUS, KİRALIK GİTMESİNE İZİN VERMEDİ

Fenerbahçe'ye transfer olduktan sonra Balıkesirspor, Adana Demirspor ve Bursaspor'a kiralanan İsmail Yüksek, Jorge Jesus'un Fenerbahçe'ye gelmesiyle formayı kaptı. Genç futbolcudaki yeteneği farkeden Portekizli teknik adam İsmail'in bir daha kiralanmasına izin vermeyerek, futbolcuya milli takıma kadar giden yolu açtı.



JESUS’A ‘BABA’ DİYE HİTAP EDİYORDU

Fenerbahçe'de Jorge Jesus’un takımın başına geçmesiyle formayı kapan İsmail Yüksek, Portekizli teknik adama sevgisini her fırsatta gösteriyordu. UEFA Avrupa Ligi'ndeki AEK Larnaca maçı için Güney Kıbrıs'a giden sarı-lacivertli kafilede eline fotoğraf makinesini alan İsmail Yüksek, havaalanında Jorge Jesus'un fotoğrafını çekti.

İsmail Yüksek'in fotoğrafı çekmeden önce, "Bak şimdi babamı çekiyorum." ifadelerini kullanması dikkat çekmişti.

İsmail Yüksek ve ailesi

HIRVATİSTAN MAÇINA DAMGA VURDU

A Milli Futbol Takımımızın EURO 2024 Elemeleri'nde Hırvatistan'ı deplasmanda 1-0'la geçtiği mücadelede İsmail Yüksek'in performansı dikkat çekti.

Maça ilk 11'de başlayan ve 86 dakika sahada kalan İsmail Yüksek, zeminde basmadık yer bırakmadı. 24 yaşındaki futbolcu, güzel oyununu istatistiklere de yansıttı.

EURO 2024 ELEMELERİ'NDE 2 ALANDA REKOR KIRDI

Real Madrid, Manchester City gibi takımlarda top koşturan futbolculardan kurulu Hırvatistan orta sahasına büyük üstünlük kuran İsmail Yüksek, maçı 8 top kapmayla tamamladı ve EURO 2024 Elemeleri'nde bu sayıya ulaşan ilk futbolcu oldu.

Modric-Brozovic-Kovacic üçlüsüne maç boyunca zor anlar yaşatan İsmail Yüksek, yine EURO 2024 Elemeleri'nde bir maçta 15+ ikili mücadele, 10+ sahipsiz top kazanan ilk futbolcu oldu.

İSMAİL YÜKSEK, HIRVATİSTAN'I TEK BAŞINA GEÇTİ

Tek başına Hırvatistan Milli Takımı'nın tamamından (7) daha fazla top kapan İsmail Yüksek (8), Modric-Brozovic-Kovacic üçlüsünün tamamından (13) daha fazla ikili mücadele kazandı (16).

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 28
  • Totti 6 ay önce Şikayet Et
    Abartan yok çocuk 2 yıldır süper oynuyor sadece bazılarının akşam dikkatini çekmiş
    Cevapla
  • A.T 6 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun bu ve bunun gibi yetenekli adamgibi adam futbolculari bulup kuluplerine kazandiran yoneticilere.
    Cevapla
  • İzmitli oktay 6 ay önce Şikayet Et
    Maşallah, tebareke, Allah, la havle vela kuvvete illa billah
    Cevapla
  • Tehluke 6 ay önce Şikayet Et
    Bizim ulkede bir maç iyi oyndı diye goklere çikariyoruz sonra bu sporcular oynamayi birakip reklama başliyor yapmayin.
    Cevapla
  • Türk 6 ay önce Şikayet Et
    Dün akşam zirve yaptı.. Afferim İsmail.. Allah yar ve yardımcın olsun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle