TFF Başkanı Büyükekşi: Montella güvenimizi boşa çıkarmadı!

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Hırvatistan galibiyetinin ardından, "Hocamızla ilgili kritikler yapıldı ama hocamız güvenimizi boşa çıkarmadı." dedi.

TFF Başkanı Büyükekşi: Montella güvenimizi boşa çıkarmadı!
TFF Başkanı Büyükekşi: Montella güvenimizi boşa çıkarmadı!
GİRİŞ 13.10.2023 00:53 GÜNCELLEME 13.10.2023 00:53
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Milli Takımımızın Hırvatistan'ı 1-0 mağlup ettiği maçın ardından açıklama yaptı.

Mehmet Büyükekşi'nin açıklamaları şu şekilde:

"Öncelikle teknik ekibe, futbolculara çok teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız aradı, futbolcularımızla, kaptanla konuştu. Mutluyuz, sevinçli ve heyecanlıyız. İtalya ile birlikte 2032'yi düzenleme yetkisi aldık. İnşallah bu galibiyetle birlikte Letonya galibiyetini alırsak, bir haftada iki tane Avrupa Şampiyonası garanti olacak. Gerçekten çok mutlu ve gururluyuz. İçeride bir bayram havası var. Soyunma odasında bütün futbolcularımız çok mutlu. Birbirleriyle sarmaş dolaşlar."

"Türkiye'ye daha büyük mutluluklar yaşatmamamız lazım"

"Avrupa'dan gelen, Türkiye'den gelen seyircilerimiz vardı, hepsine teşekkür ediyoruz. Türkiye'ye daha büyük mutluluklar yaşatmamamız lazım. Bunların sayısını arttırmamız ve sürdürmemiz lazım."

"Hocamız güvenimizi boşa çıkarmadı"

"Takımımız birinci devre çok güzel oynadı. En az 3 tane daha gol olabilirdi. Ama önemli olan kazanmaktı. Montella ile sarıldık. Cumhurbaşkanımız ile konuştu. Onu da tebrik ediyor. Hocamızla ilgili kritikler yapıldı ama hocamız güvenimizi boşa çıkarmadı. Takımı bir orkestra şefi gibi yönetti. Her anı yaşadı. Biz de tribünden kendisini alkışladık."

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın açıklamaları şu şekilde:

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise, "Bu akşamki oyun nedeniyle oyuncularımızı tebrik ediyoruz. Harika oyun sergilediler. Grupta avantajlı pozisyon elde ettiler. Konya'da da devamını getirmek lazım. Bu takım Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi hak ediyor. Letonya maçı çok önemli. Konya'da bu gençler bu güzel oyunlarını devam ettirecekler. 2032 Avrupa Şampiyonası organizasyonu ile ilgili karar açıklandı. Bu da bizim için önemli. Türkiye'nin altyapısı ve organizasyon yeteneğiyle geldiğimiz noktayı ifade eden sonuçtu." diye konuştu.

Galibiyetin Türk milletine hayırlı olması temennisinde bulunan Bakan Bak, şunları kaydetti:

"Bu takım iyi bir jenerasyon. Türk milletine hayırlı olsun. Maç esnasında güzel bir oyun sergilediler. Türkiye dünyada en genç statlara sahip. 38 stadımız mevcut, bunların hepsi Avrupa standartlarında. Şanslıyız ki, sporun içinden gelen bir Cumhurbaşkanımız var. Kendisi de aradı sporcularla görüştü. Pazar günü de bu galibiyeti taçlandırıp, evimiz gibi olacak Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'na gideceğiz. Bu takım bunu hak ediyor. Montella çocuklarla beraber güzel organize etmiş. Tebrik ediyoruz, gurur duyuyoruz. Güçlü bir spor altyapısı ve Türk sporu geliyor. Bunun sonucunu diğer branşlarda da görüyoruz. Konya'daki vatandaşlarımızı maça davet ediyoruz. Bu coşkuyu onlar da katılsınlar."

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 23
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    bu kişinin kardeşi fetöden yargilanmadımı nasıl olur burda hala pardon onlar kandırılıyodular dimi
    Cevapla
  • cellat 6 ay önce Şikayet Et
    acaba sen kimsin ırkın ne nerelisin nerden geldin futbol bilgin ne,bu adam tam bir fiyasko..
    Cevapla
  • Kayseri 6 ay önce Şikayet Et
    Aykut kocaman diye bir türk evladi var irmeniler bilmez bu herif onun ancak ciragi olur hamitle birlikte defolup gidin
    Cevapla
  • selim koç 6 ay önce Şikayet Et
    istifa etsen hersey daha güzel olacak ekşi
    Cevapla
  • gs ci 6 ay önce Şikayet Et
    gsff başkanı konuşmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle