EURO 2024 kapısını araladık! Montella ile ilk galibiyet

A Milli Futbol Takımımız, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu 6. maçında Hırvatistan'ı deplasmanda 1-0 mağlup etti.

GİRİŞ 12.10.2023 23:39 GÜNCELLEME 13.10.2023 10:04
Bu Habere 238 Yorum Yapılmış

A Milli Takımımız, UEFA EURO 2024 Elemeleri D Grubu altıncı maçında Hırvatistan ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Ay-Yıldızlılarımız, karşılaşmayı Barış Alper Yılmaz'ın kaydettiği golle 1-0 kazandı.



Barış Alper Yılmaz, Livakovic'i mağlup etti

Osijek şehrindeki Opus Arena'daki karşılaşmanın 30. dakikasında Salih Özcan'ın savunma arkasına attığı pasa hareketlenen Barış Alper, kalesini terk eden Livakovic'in üzerinden topu ağlara gönderdi. Barış Alper, A Milli Takım'daki 8. maçında ilk golünü atmayı başardı.
 


EURO 2024 için ne gerekiyor?

A Milli Takım, Hırvatistan galibiyetiyle EURO 2024 için büyük avantaj yakaladı.

Milliler, Letonya maçında galibiyete ulaşırsa, kalan maçların sonuçlarına bakılmaksızın EURO 2024'ü garantileyecek. Kalan maçlarda Hırvatistan 2 galibiyet alsa, Galler 16 puana kadar ulaşsa dahi üçlü averajda önde kalan ülkeler Türkiye ve Galler olacak.

Galler, sonraki maçında kaybeder ve Milli Takım, Letonya'dan 1 puan alsa dahi yine EURO 2024 katılımına hak kazanacak. 



A Milli Takım'ın grubunda son durum:

1 - Türkiye 6 maç 13 puan
2 - Hırvatistan 5 maç 10 puan
3 - Ermenistan 6 maç 7 puan
4 - Galler 5 maç 7 puan
5 - Letonya 6 maç 3 puan

A Milli Takım, Opus Arena'nın tarihine geçti

A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan'ın en yeni stadı olan Opus Arena'ya adını yazdırdı.

Hırvatistan Milli Takımı'nın, bu statta oynadığı ilk maçı ay-yıldızlı ekip Barış Alper Yılmaz'ın golüyle kazanmayı başardı.

Hırvatistan'da ilk galibiyet

Türkiye, tarihinde ilk kez Hırvatistan'ı deplasmanda mağlup etmeyi başardı.

Rakibiyle bugüne kadar deplasmanda 3 kez karşılaşan Türkiye, 3 maçtan da beraberlikle ayrılmıştı. Ay-yıldızlı ekip bu seriyi 4. maçında bozdu.

Milli takım, rakibiyle oynadığı 12. maçta ise 2. galibiyetini elde etti. Bu maçlarda 10 gol atan Türkiye, kalesinde ise 15 gol gördü.



Hırvatistan: 0 - Türkiye: 1

Stat: Opus Arena

Hakemler: Anthony Taylor, Gary Beswick, Adam Nunn (İngiltere)

Hırvatistan: Livakovic, Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Barisic (Dk. 80 Sosa), Brozovic, Kovacic (Dk. 80 Beljo), Modric, Pasalic (Dk. 63 Majer), Brekalo (Dk. 63 Vlasic), Musa (Dk. 63 Petkovic)

Türkiye: Uğurcan Çakır, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Cenk Özkacar, Salih Özcan, İsmail Yüksek (Dk. 86 Kaan Ayhan), Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu (Dk. 86 Kenan Yıldız), İrfan Can Kahveci (Dk. 65 Yunus Akgün), Barış Alper Yılmaz (Dk. 75 Bertuğ Yıldırım)

Gol: Dk. 30 Barış Alper Yılmaz (Türkiye)

Sarı kartlar: Dk. 12 Brozovic, Dk. 34 Barisic, Dk. 89 Modric, Dk. 89 (Hırvatistan), Dk. 15 Barış Alper Yılmaz, Dk. 69 Uğurcan Çakır, Dk. 90 Bertuğ Yıldırım, Dk. 90+1 Samet Akaydın (Türkiye)

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 238
  • vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    en zayıf takımdan fark yiyip gelirler ondan sonrada şu yenilse bu yenilse tur atlarız diye tırnaklarını yerler
    Cevapla
  • TurcoBEY 6 ay önce Şikayet Et
    Filistin... :(
    Cevapla
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Ayrıca şuna da değinmek gerek yalnızca bir maç kazanıldı hemen kimseyi göklere çıkarmayalım ne hocayı ne herhangi bir oyuncuyu ne yazıkki bizim insanımız rehavete şımarmaya çok açık Cengiz Orkun Zeki Çağlar Merih yok iken ne kadar güzel takım oldu ayrıca buraya hakanıda eklemek lazım kimsenin yeri garanti olmaması lazım milli takımda. Maçı anlatan spikerde değişmesi lazım
    Cevapla
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    İskelet kadro diye bir saçmalık olmamalı artık. Mesela son 5-6 maçtır Hakan Çalhanoğlu iyi gibi gözüküyor idi neden çünkü takım çok kötüydü ama dün akşam takım biraz kıpırdandı (demekki isteseler oynayabiliyorlar) eski hakanı geri izledik vasat isteksiz sanki zoraki gelmiş keza orkun öyle hak eden oynamalı milli forma için savaşan ter döken hassasiyeti olan oyuncular izleyelim
    Cevapla
  • Bülent K. 6 ay önce Şikayet Et
    Takımın futbolunu seyretmek inaniılmaz keyif verdi.Uzun zamandan bu güne böyle organize bilinçli ve güzel futbol izlememiştim.Hepinize helal olsun.Mağlup olsaydınız bile aynı cümleyi kurardım,çünkü fotbol çok güzeldi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle